Acvacultura – o afacere profitabilă

5

Din ce în ce mai mulți tineri au pornit diverse afaceri înfloritoare de familie. Atenția spre agricultură și înființarea de ferme s-a născut atât din nevoia de a căpăta o independență financiară, cât și de a consuma produse ecologice. Înainte de a demara o astfel de afacere trebuie să analizezi bine potențialul pe care ți-l oferă zona în care locuiești și unde vrei să să-ți desfășori activitatea, cu un teren propice dezvoltării unei ferme piscicole. În același timp, trebuie să-ți placă ceea ce faci, altfel afacerea ta în timp se va duce de râpă. Însă dacă investești pe lângă bani și pasiuni, atunci cu siguranță te vei bucura din plin de succes.

Una din cele mai profitabile afaceri de familie este creșterea păstrăvului și a somnului european. Din acest motiv, cererea de custi pentru peste a crescut în ultimul timp incredibil de mult.

Românul se pare că încă nu s-a dezis de vechiul slogan comunist „nicio masă fără pește”, așa că acest tip de carne este consumat chiar și în ziua de azi în cantități impresionante. Preparată în diverse feluri, carnea de pește este cel mai sănătos și gustos tip de carne, atâta timp cât provine dintr-un mediu ecologic, fără ape infestate cu produse toxice.

Păstrăvul este cel mai crescut pește din industria piscicolă din România, datorită apelor dulci și a cerințelor de pește proaspăt de pe piață. Trebuie să recunoaștem faptul că românului îi place să mănânce bine atât calitativ cât și cantitativ, iar în ciuda peștelui congelat adus din import, majoritatea oamenilor preferă să cumpere pește proaspăt fie din magazinele de specialitate, fie direct de la păstrăvării.

Cei care doresc să demareze o astfel de afacere pot cere susținere apelând la fonduri europene pentru extinderea afacerii și modernizarea echipamentelor menite să ofere o producție cu standarde ridicate.

 

În industria piscicolă cele mai căutate echipamente sunt vivierele flotabile, cunoscute și sub denumirea de viviere plutitoare. Acestea reprezintă o modalitate modernă și eficientă de creșterea a peștelui și au fost rapid acceptate de către piscicultori datorită faptului că pot fi achiziționate la un preț acceptabil. Mai mult decât atât, cei care au ales să folosească viviere, primesc subvenții de la Guvern.

 

Utilizarea vivierelor plutitoare în acvacultură s-a dovedit a fi foarte benefică pentru piscicultori datorită faptului că acestea permit creșterea intensivă de pește, implicit mărirea producției. Mai mult decât atât, acesta este păstrat într-un mediu natural până să ajungă la consumator, așa că este absolut sigur pentru consum. Înainte de a cumpăra o viviere flotabile, trebuie să ții cont de mai multe aspecte, cum ar fi specia peșteșui crescut în viviere sau dimensiunea acestuia. În funcție de asta, puteți alege tipul de plasă potrivit.


 

5 COMENTARII

  1. la cat au cresut preturile la pestele proaspat, chiar e o investitie buna sa-ti faci o crescatorie de peste, sa stii. Cred ca ai nevoie de ceva bani, dar e imposibil sa nu recuperezi rapid daca stii la ce usi sa bati pentru distributie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.