3 din cele mai populare insule grecești pe care trebuie neapărat să le vezi

4

Grecia este una din țările de top când vine vorba de vacanță. Este un cocktail de istorie, legende, vestigii antice, tradiții și distracție la care se adaugă peisajele absolut incredibile, clima foarte prietenoasă și mâncare foarte gustoasă. Toate acestea la prețuri accesibile pentru orice buzunar.

Să pășești pe urmele zeilor Olimpului este visul oricărei persoane pasionate de mitologie și mister. Chiar dacă Grecia este în momentul de față o țară aproape integral ortodoxă, cu numeroase mănăstiri considerate sfinte, în spate are o istorie extrem de variată cu numeroase legende care țin de politeism. Acest contrast a contribuit și mai mult la creșterea numărului de turiști care vizitează anual această țară, mulți preferând să meargă în diferite pelerinaje pentru a se ruga lui Dumnezeu, dar în același timp bucurându-se și de legendele despre zeitățile elene.

Chiar dacă partea continenatală este cea mai vizitată de către turiști, nu trebuie să omitem faptul că Grecia mai are ceva special… numeroase insule cu nisip fin, apă azurie și peisaje absolut incredibile.

Este adevărat că o vacanță petrecută pe o insulă este ceva mai scumpă decât una petrecută pe continent, însă peisajele sunt mult mai frumoase. Diferența nu este foarte mare, așa că în ultimii ani, foarte mulți turiști au ales insulele în detrimentul continentului. O parte din cei care aleg doar partea continentală a Greciei o fac din comoditate, deoarece este mai simplu de ajuns pe continent cu autocarul sau mașina personală decât pe insulă. Ei bine, ar trebui ca acest mit să fie înlăturat, deoarece mijloacele de transport terestre pot ajunge pe insule cu un feribot.

Indiferent de alegere un singur lucru e clar! Grecia chiar este o țară incredibil de frumoasă și cu oameni extrem de prietenoși. Dacă doriți însă și o altfel de experiență și vreți să vă petreceți vacanța pe o insulă, o să vă prezint 3 din cele mai populare și frumoase insule grecești.

Thassos

Situată în partea nordică a bazinului Mării Egee, Thassos este cea mai nordică insulă grecească și cea mai populară mai ales în rândul românilor. Fiind cea mai apropiată insulă de țara noastră, foarte mulți turiști români preferă să își petreacă vacanța pe această insulă. Majoritatea preferă să opteze pentru o vacanta Thassos autocar, însă sunt persoane care aleg să vină și cu mașina personală. Dacă doriți să ajungeți în Thassos cu mașina personală sau autocarul, atunci cel mai aproape port de îmbarcare pe feribot este Kavala.

Thassos este o insulă cu peisaje absolut încântătoare, cu plaje cu nisip foarte fin, restaurante și taverne în care limba română e ca și a doua limbă, dar și câteva obiective turistice care merită bifate. Printre acestea voi aminti doar Muzeul de Arheologie din orașul Limenas (capitala insulei), în care vă puteți bucura de siturile antice încărcate de istorie. Nu o să omit nici faptul că Thassos este una din cele mai ieftine insule grecești, așa că de o vacanță aici se poate bucura chiar  și o familie cu un buget ceva mai redus.

Zakynthos

Situată în partea vestică a Greciei, în Marea Ionică, Zakynthos este cea mai însorită insulă din arhipelagul elen. Pentru a ajunge în Zakynthos vă puteți îmbarca pe ferryboat din portul Kyllini. Insula a devenit o adevărată atracție pentru turiști datorită peisajelor absolut mirifice, a plajelor întinse și cu nisip fin, a golfurilor cu apă cristalină, grotelor uriașe, stâncilor în forme atrăgătoare dar și a istoriei vaste, poveștilor cu pirați și legendelor din antichitate. Insula a fost treptat stăpânită de mai multe popoare, fiecare lăsându-și amprenta, însă în cele din urmă aceasta i-a revenit Greciei.

Se spune că acest teritoriu a fost iubit chiar și de Artemis și Apollo, așa că nu ne miră faptul că insula a fost dorită de atât de multe popoare. Cele mai impresionante atracții: Plaja Navagio, una din cele mai frumoase plaje din lume în care puteți admira și epava unei nave, Peșterile Albastre situate în nord vestul insulei, broscuțele stețoase Caretta-Caretta din Parcul Maritim Național. În același timp pe insulă vă puteți bucura și de viața de noapte în numeroasele cluburi exclusiviste.

Corfu

 

Situată în vestul Greciei, în marea Ionică, în apropierea coastei albaneze, Corfu este una din cele mai frumoase și populare insule grecești. Pentru a ajunge pe insulă trebuie să vă îmbarcați pe feribot din Igoumenitsa, cel mai mare port de pe coasta vestică a Greciei și în același timp unul din cele mai importante din întreaga țară.

Supranumită și „Insula de smarald”, Corfu găzduiește anual peste un milion de turiști. Având o întindere de 585, Corfu oferă pe lângă peisajele de vis, plajele cu nisip fin, plajele sălbatice, peșteri, golfulețe și grote și numeroase obiective turistice, dar și cluburi de noapte pentru cei care vor să se distreze până în zori. Așa că nu ai cum să te plictisești aici.  Pentru familiile cu copii recomand Aqualand, iar pentru cupluri cu siguranță o croazieră pe mare cu vaporașul se va transforma într-o amintire de neuitat.

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.