Secretul unei băi cu stil

3

După unele persoane, dormitorul este cea mai relaxantă încăpere din casă deoarece este locul în care își pot aduna gândurile, locul în care pot dormi sau locul în care pot urmări un film bun. După alte persoane, bucătăria este locul cel mai relaxant din casă, mai ales dacă vorbim de persoane pasionate de gastronomie care în permanență caută noi rețete sau le inventează.

După mine cel mai relaxant colțișor din casă este baia. Asta datorită faptului că este singurul loc din casă care îmi oferă intimitate, iar după o zi istovitoare de muncă mă pot relaxa câteva clipe în cada plină cu spumă, înconjurată de petale de trandafir și lumânărele parfumate și ascultând muzică clasică fără ca cineva să mă deranjeze.

Ținând cont de faptul că baia este locul în care cauți să te deconectezi pentru câteva clipe de toate problemele cotidiece, este foarte important ca aceasta să aibă un design unic și o combinație cromatică plăcută ochiului. Este dovedit științific faptul că anumite combinații de culori transmit anumiți stimuli creierului, ajutând corpul să se relaxeze.

De aceea consider că o baie cu stil obligatoriu trebuie să urmeze o linie cromatică în armonie cu natura. Nuanțe deschise, materialele și decorațiunile, pot transforma baia din una banală în una cu foarte elegantă. Cele mai potrivite alegeri cromatice pentru o baie de vis sunt verdele crud, albastrul, dar și nuanțe neutre de alb, negru și nude.

Sursa foto: pinterest.com

Din punctul meu de vedere o baie modernă și luxoasă este una clasică, mobilată în stil victorian, iar ca piesă de rezistență: marmura. Un efect și farmec aparte l-ar avea utilizarea mozaicului la finisaje. Cu siguranță o cadă îmbrăcată pe exterior în mozaic de marmura, nu va trece neobservată. Acest truc este valabil și pentru lavoar, astfel încât efectul să fie plăcut vizual. Marmura este o rocă apreciată încă din cele mai vechi timpuri și continuă să fie apreciată și în ziua de azi datorită aspectului său unic și elegant. Fiind un material destul de prețios, cu siguranță efectul va fi pe măsura așteptărilor.

În ceea ce privește pereții și pardoseala în tendințe este combinația între clasica faianță și mozaic de piatra. Secretul stă însă în combinația cromatică perfectă, de aceea alegerea culorilor poate deveni o sarcină extrem de dificilă. Însă cu puțină imaginație și simț estetic, cu siguranță va ieși ceva frumos. Dacă însă consideri că e o sarcină prea grea, atunci poți apela cu încredere la un designer de interior. Astfel vei ști cum să umpli fiecare spațiu din încăpere astfel încât acesta să se transforme într-o oază de relaxare fără însă a se îndepărta de la destinația de bază. În ton cu mozaicul de piatră, poți folosi rafturi și etajere din lemn tratat antiumezeală pentru un efect rustic și rafinat!

Dacă spațiul permite, ideal ar fi ca pe timp de zi baia să fie cât mai luminată și aerisită. Atenție însă la privirile indiscrete. Dacă stai la casă și dorești ca baia ta să aibă ferestre mari, atunci acestea ar trebui să fie îndreptate către grădină și să fie ferite de contactul cu vecinii sau membrii familiei. Dacă nu ai vecini pe acea latură a casei și dacă dorești să mergi pe stilul clasic, poți îngrădi zona în care se află baia cu un gard viu. Astfel te poți bucura și de priveliștea de afară fără a fi stingherit. Bineînțeles că ar trebui să existe și o draperie pe care să o tragi în caz de nevoie. Dacă baia se află la mansardă și în zonă nu ai vecini, atunci cu siguranță îți va fi mai ușor să o amenajezi astfel încât să te bucuri de lumina soarelui fără a te teme de priviri indiscrete. Asta dacă nu carecumva ai prieteni binevoitori care să te spioneze cu o dronă! 😛

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. nu vreau neaparat marmura pentru ca stiu ca este scumpa, dar mozaicul imi place si mie foarte mult si mi-ar placea unul in 2 nuante diferite de albastru. Cada eu as pune-o pe colt si mi-ar placea sa am o treapta catre ea. Visez si eu, ce sa fac? Mai dureaza pana renovam noi baia.

  2. Noi avem 3 bai (stam la curte), dar in mod real folosim mai mult baia de la parter. As schimba cate ceva la baia asta pentru ca nu imi place cum au facut-o fostii proprietari, as pune un strop de culoare. Acum pare asa de stearsa…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.