Vrei să te muţi? Complex rezidential Bucureşti te aşteaptă!

2

În timp ce există destul de multe persoane care fug de capitală şi caută liniştea în orăşele mai mici sau chiar sate, alţii simt nevoia de a se muta într-o zonă intens dezvoltată pentru a putea evolua mai uşor pe plan profesional. Această migraţie continuă a dus la construirea unui nou ansamblu rezidenţial Bucureşti, într-o zonă liniştită, dar în apropiere de numeroase școli și grădinițe, parcuri. staţii precum și alte puncte de interes.

Ţinând cont de faptul că Bucureştiul nu stă tocmai bine la capitolul „construcţii” din cauza clădirilor vechi a căror structură de rezistenţă a fost afectată mai ales de cutremurul din 1977, iar mai apoi treptat de proasta întreţinere şi modificările neautorizate, realizate de proprietari de-a lungul vremii, achiziţia unui astfel de apartament vechi este destul de riscantă.

Din fericire, există foarte multe persoane care au înţeles acest risc şi au ales să caute apartamente noi în cadrul unui complex apartamente! Construcţiile noi sunt realizate pe baza unor studii realizate de ingineri constructuri şi arhitecţi foarte bine pregătiţi, astfel încât locuinţa să nu reprezinte un risc major pentru familie în cazul în care în România se va produce un cutremur cu o magnitudine mai mare.

Mulţi au ales să îşi achiziţioneze un apartament într-un astfel de complex rezidenţial, accesând un credit prin intermediul proiectului Prima Casă.

Înainte însă de a face acest pas trebuie să ţii cont de anumite criterii. Sunt multe apartamente de vânzare însă nu toate se ridică la standardele noastre de calitate. Înainte de a cumpăra un apartament, analizează cu atenţie fiecare aspect:

  • originea construcţiei – clar o construcţie nouă este prima care ar trebui luată în calcul
  • dotările apartamentului – dacă este oferit la cheie, dacă necesită îmbunătăţiri sau dacă se poate stabili împreună cu dezvoltatorul alte finisaje decât cele standard.
  • zona – dacă eşti în căutarea unui apartament de vânzare Bucureşti, atunci alege un complex rezidenţial situat într-o zonă liniştită, care să aibă în apropiere diferite puncte importante de interes: şcoli, parcuri, magazine, farmacii, staţii de autobuz sau metrou. Iar dacă apartamentul este aproape şi de locul de muncă, atunci este şi mai bine.
  • modalitatea de plată – mulţi nu-şi permit să plătească integral o locuinţă şi au nevoie de un credit ipotecar. Din păcate dacă doreşti să cumperi o locuinţă direct de la proprietar sau de la unele agenţii imobiliare, acest lucru nu este posibil. Nuscocitta oferă 3 posibilităţi de plată: surse propriim credit ipotecar şi credit prin programul „Prima Casă”. Acest aspect reprezintă un avantaj major, în special pentru tinerii căsătoriţi care îşi doresc să locuiască singuri într-o casă nouă.
  • vecinii – se spune că vecinii şi familia nu îi alegi tu. Nu e întotdeauna valabilă această vorbă. Te poţi interesa din timp care sunt vecinii astfel încât să nu te trezeşti că la 1 noaptea, când ţi-e somnul mai dulce ţi se zduncină pereţii pe ritmuri mai mult sau mai puţin plăcute. În general, dacă alegi să complex apartamente dintr-o zonă rezidenţială, acest risc este destul de mic, deoarece într-o astfel de zonă, există oameni care ştiu ce înseamnă respectul.
  • parcarea – în Bucureşti parcarea reprezintă o mare problemă. Lipsa locurilor de parcare, maşinile care se înmulţesc de la an la an, numărul rablelor abandonate formează un „cocktail” urban greu de digerat de orice şofer. În anumite locuri au ajuns ca oamenii să se certe pe un loc şi să recurgă chiar la violenţe sau acte de vandalism, ceea ce într-o societate modernă şi civilizată este de netolerat un astfel de comportament. Lipsa locurilor de parcare a devenit chiar un factor de stres pentru unele persoane, de aceea trebuie ţinut cont şi de acest aspect atunci când aveţi în vedere achiziţia unui apartament.
  • înainte de a te muta, recomand să citeşti şi aceste 8 sfaturi practice pentru cei care se muta in casa noua! Cu siguranţă îţi vor fi de mare folos!

2 COMENTARII

  1. Ce mi-ar mai place să locuiesc la capitală…….dar nu cred că o să îmi pot permite aşa ceva. Dar cine ştie…….poate voi da lovitura…..

  2. si maine m-as muta, dar asta stiu ca nu se poate decat daca castig la Loto si eu nu joc, deci slabe sanse sa locuiesc si eu vreodata intr-un complex din asta smecher cu atate facilitati.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.