Împreună la aceeaşi masă

2

Masa din bucătărie este piesa de rezistenţă în jurul căreia se adună familia, chiar dacă programul individual al fiecărui membru, nu permite ca de fiecare dată aceasta să se unească pentru a se bucura de delicioasele preparate sau pentru a discuta planurile de peste zi sau, după caz realizările din ziua respectivă.  De obicei în jurul mesei familia se uneşte la cină sau în week-end, dar chiar şi atunci de multe ori aceasta nu este completă. Doar sărbătorile sau aniversările sunt aşteptate de toată lumea, iar atunci putem spune că masa ne aduce pe toţi împreună.

Viaţa ne poartă ameţitor de repede pe aripile ei, iar în zbor pierdem clipe care nu se mai întorc. Parcă ieri eram copii, iar acum noi, copiii de altădată avem propriii noştri copii.  Anii se scurg, iar în goana după bani, suntem nevoiţi să ne sacrificăm timpul şi să petrecem cât mai puţin timp alături de cei dragi. Nu ştiu cât de firesc este, dar pentru a trăi, avem anumite standarde şi nevoi, iar acestea le putem avea doar muncind. Iar munca, înseamnă timp, timp preţios pe care îl sacrificăm atât pentru noi cât şi pentru cei dragi.

În copilărie parcă timpul nu se scurgea la fel de repede. Sau cel puţin, nu conştientizam asta. Masa de bucătărie ne unea pe toţi în fiecare zi. Şi nu doar seara… găteam împreună, mâncam împreună, îmi făceam temele, desenam, ne făceam planuri de viitor, jucam table, remi sau cărţi. Masa de bucătărie era o piesă multifuncţională de care făceam abuz absolut în permanenţă. La asta m-am gândit atunci când am privit bucătăria goală, care aştepta să fie animată. În minte mi-a venit masa din bucătăria copilăriei mele. Deja îmi imaginam cum va fi această piesă de mobilier şi cum ne vom strânge toţi în jurul ei şi vom ciocni un pahar cu vin în amintirea clipelor trecute. Acum însă masa este doar un obiect de ocazie. Nu avem un program fix, iar fiecare mănâncă pe unde apucă, cu cine apucă şi când apucă. Totuşi, măcar la ocazii să simţim cu adevărat că suntem împreună şi să ne strângem în jurul mesei pentru a sărbători.

Chiar dacă am un buget stabilit, îmi doresc o masă rezistentă, realizată din lemn masiv, cu un design clasic şi elegant. Chiar dacă pe piaţă există o gamă variată de mese de bucătărie la preţuri mici, nu toate mă fac să simt că „spun o poveste”. Unele nu îşi justifică preţul nici în ceea ce priveşte materialul, nici în ceea ce priveşte design-ul. Altele însă îndeplinesc toate criteriile. Chiar dacă mulţi încă evită să comande mese bucatarie online,  eu consider că ar trebui să depăşim aceste prejudecăţi, pentru că este mult mai uşor să găsim ce ne dorim direct din faţa monitorului, decât să pierdem mult timp şi energie colindând magazinele fizice.

În ceea ce priveşte mobilierul, eu am un principiu. Caut mai întâi online, iar mai apoi după ce am găsit ceva interesant, vizitez showroom-ul magazinului, dacă acesta este disponibil la mine în oraş sau în împrejurimi. Din fericire, majoritatea magazinelor de mobilă online, au magazin de prezentare şi în oraşul meu. Aşa că dacă sunt în căutare de mese bucătărie cu un bun raport calitate preţ la mine în oraş, ştiu unde să caut!

 

 

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Noi vroiam sa luam un coltar pentru bucatarie, dar am renuntat la idee pentru ca masa ni se parea prea mica. Am decis sa modernizam o masa din lemn pentru 6 persoane si sa o asezam in bucatarie.
    Recunosc ca imi era greu sa renunt la ea pentru ca are un model ca de tabla de sah care imi place mult.
    Insa avem avantajul ca bucataria permite sa plasam o asemenea masa altfel trebuia sa ne orientam spre altceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.