Ce trebuie să conţină o trusă de machiaj profesională

3

Indiferent dacă este vorba de un machiaj profesional realizat de un make-up artist sau un machiaj realizat de o persoană amatoare, există anumite categorii de produse şi anumiţi paşi de care să ţineţi neapărat cont, pentru ca machiajul să arate foarte bine şi să reziste cât mai mult. În primul rând trebuie să utilizaţi doar produse de calitate astfel încât pielea să fie protejată, iar machiajul să reziste fără a se şterge sau fără a forma anumite „cute” inestetice.

Majoritatea femeilor acordă foarte multă importanta machiajului şi aruncă lunar sume frumuşele pe produse de înfrumuseţare. Există pe piaţă o gamă variată de produse care mai de care mai eficiente sau mai scumpe. Trusa de machiaj o putem personaliza după bunul plac, însă găsim şi truse machiaj la pret bun complete, care conţin tot ce are nevoie un amator şi aproape tot ce are nevoie un profesionist!

O trusă de machiaj profesională conţine foarte multe produse, însă o să le amintesc pe cele mai importante, fără de care un make-up reuşit nu poate fi realizat.

Un demachiant – multe persoane consideră că utilizarea unui demachiant înainte de a aplica un machiaj nu este necesară. Ei bine este absolut greşit. Machiajul se aplică pe un ten perfect curat şi corect hidratat.

O cremă hidratantă – aceasta trebuie să fie potrivită tipului de ten. Hidratarea corectă a tenului va face ca pielea să fie mai elastică, mai catifelată, iar machiajul să fie aplicat cât mai uniform şi natural.

Primer – acesta se aplică pe piele după ce tenul a fost curăţat şi demachiat. Este o bază pentru machiaj, care are ca rol prelungirea vieţii fondului de ten.

Corector – ideal pentru a corecta toate imperfecţiunile de pe ten

Anticearcăn – ideal pentru a înlătura cearcănele

Iluminator – ideal pentru a evidenţia trăsăturile feţei şi pentru a pune în valoare anumite zone prin aplicarea corectă a produsului în special pe pomeţi, maxilar, zona nasului, sau arcadă. Prin intermediul lui poţi crea un efect optic care să mascheze anumite trăsături ale feţei de care nu eşti mulţumită.

Fond de ten, BB Cream, CC Cream – acestea trebuie să se potrivească cu nuanţa tenului astfel încât după aplicare să nu existe o diferenţă de nuanţă vizibilă între ten,decolteu şi restul corpului.

Pudră – ideală pentru a finisa machiajul şi a fixa fondul de ten.

Fardul de obraz – ideală pentru a contura şi pune în valoare forma feţei, în special pomeţii.

Fardul de ochi – în cazul fardurilor de ochi, există o gamă variată de palete de culori care mai de care mai atrăgătoare. Combinaţii care să te facă să îţi pui imaginaţia la contribuţie şi să realizezi fie un machiaj cuminte şi discret, fie unul îndrăzneţ şi sexy. Pe piaţă există truse de make-up care conţin zeci de nuanţe care te invită să le încerci. Iar acestea pot fi cumpărate la preţuri avantajoase şi accesibile tuturor buzunarelor.

Mascara – mascara te va ajuta să îţi pui în valoare ochii şi să creezi un efect wow. Genele lungi mereu au fost atrăgătoare, aşa că mascara nu ar trebui să lipsească din trusa de machiaj.

Eyeliner – va oferi mai multă expresivitate ochilor.

Rujul – cu cât mai multe nuanţe, cu atât mai bine. Mizează pe rujuri cât mai apropiate de nuanţa naturală, un ruj nude şi obligatoriu unul roşu!

Gloss-ul – ideal mai ales în zilele călduroase de vară, oferă buzelor volum şi strălucire.

Accesorii pentru realizarea machiajului. În această categorie intră pensulele pentru aplicarea fiecărui produs în parte, accesorii pentru aplicarea fardului de pleoape, pensulă sau bureţel pentru fondul de ten, pensulă pentru brush, pensulă pentru pudră, diverşi bureţei precum şi nelipsitele discuri demachiante şi beţişoare de urechi.

Dacă ai toate aceste produse, puţină imaginaţie şi talent, atunci este imposibil să nu realizezi un make-up reuşit, mai ales dacă eşti pasionată de acest domeniu.

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Desi nu m-am machiat multa vreme, din iarna am reluat acest obicei mai mult pentru increderea mea de sine.
    O trusa profesionala mi-ar prinde si mie bine, nu ca m-as pricepe cine stie cum, dar macar as scuti efortul de a cauta prin dulap fiecare nuanta potrivita

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.