5 destinaţii de vizitat în Anglia cu buget redus! Rezervă-ţi acum un bilet de autocar!

3

Toţi visăm să avem parte de o vacanţă  de 5 stele, însă nu mulţi ne permitem acest lucru. Însă nu trebuie să cădem în deznădejde. Există soluţii pentru oricine iubeşte să călătorească şi să viziteze cât mai multe oraşe şi obiective turistice încărcate de istorie.

Dacă ai un buget redus şi eşti dornic să vezi şi să experimentezi cât mai multe lucruri noi, tot ce trebuie să faci este să fii chibzui cu cheltuielile, să îţi rezervi din timp biletul de autocar, să îţi pregăteşti în detaliu traseul, să cauţi oferte de cazare potrvite atât cu bugetul cât şi cu nevoile tale şi să ai asupra ta aparatul de fotografiat şi multă, multă dispoziţie.

Una din cele mai apreciate ţări încărcate de istorie şi foarte apreciate de turişti este Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de nord! Nu este chiar cea mai ieftină destinaţie turistică din Europa, însă dacă se planifică în detaliu fiecare amănunt, mai mult ca sigur o să aveţi posibilitatea de a petrece o frumoasă vacanţă cu bani puţini. În plus Marea Britanie oferă multe locuri absolut minunate care merită vizitate.

Ce vizităm!

Londra – Cum ar fi să vizitezi Anglia şi să eviţi capitala? Ar fi total nepotrivit, mai ales că Londra este un oraş absolut superb. Mai mult decât atât. Londra se află în topul preferinţelor turiştilor din întreaga lume. Principalele obiective turistice sunt: Big Ben, Palatul Buckingham, Palatul Parlamentului, London Eye, London Bridge (Tower Bridge), Podul Westminster, Westminster Abbey, Parcul St James, Muzeul figurinelor de ceara Madame Tussauds etc.

Birmingham – este al doilea oraş ca mărime din UK. Principalele obiective turistice din Birmingham sunt: Piaţa Victoria, Planetariumul, Acvariul, Grădina Botanică, Parcul central, Sala de Concerte, Casa Sfântului din Birmingham, Galeria Ikon, Muzeul Aston Hall, Galeriile de Artă, Fabrica de Ciocolată (yammy :D), Muzeul de bijuterii etc. Dacă doriţi să călcaţi pe urmele lui Shakespeare la aproximativ 30 km de oraş se află Stratford-upon-Avon, unde puteţi admira muzeul deschis în cinstea marelui poet și dramaturg.

Manchester – este o metropolă în care puteţi admira obiective turistice cum ar fi Catedrala din Manchester, Biserica Sfânta Maria, Stadionul Old Trafford, Podul Futuristic, Observatorul Goodle, Galeriile de artă, Primăria din Manchester, Cartierul Chinezesc, Cartierul Curry Mile, Cartierul Castlefield, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul Evreiesc etc.

Leeds – este al treilea oraş ca mărime din Uk situat în partea de nord. Este un oraş liniştit, cu o arhitectură frumoasă. Poţi vizita diferite muzee precum şi Parcul Naţional Peak District, mai ales dacă iubeşti natura.

Liverpool – este un oraş port foarte apreciat de turişti. Principalele obiective turistice pe care le puteţi vizita sunt Catedrala Metropolitană, Catedrala Anglicană, Muzeul Beatles Story, Muzeul Liverpool, precum şi Muzeul Tate din Albert Dock.

Cu ce călătorim?

Când vine vorba de alegerea unei destinaţii turistice, prima întrebare care ne vine în minte este mijlocul de transport. Chiar dacă biletele de avion s-au ieftinit destul de mult în ultimul timp, nu au ajuns încă să depăşească preţul oferit de o firmă de transport terestră. În plus, există extrem de multe persoane care se tem să călătorească folosind avionul.

Dacă te-ai decis ca anul acesta să vizitezi Anglia atunci nu mai sta pe gânduri! Rezerva bilete autocar Romania-Anglia acum şi mai mult ca sigur te vei bucura de o vacanţă aşa cum ai visat-o!

Apelând la o firmă care efectuează regulat curse România – Anglia, te vei bucura de  preţuri de excepţie, personal foarte bine pregătit, posibilitatea de a admira frumoasele peisaje din timpul călătoriei şi de a interacţiona cu ceilalţi pasageri. Singurul incovenient este dat de faptul că o călătorie cu autocarul durează destul de mult. Însă, pentru un plus de confort, nu uita să-ţi iei cu tine o pernă de gât şi mâncare suficientă pentru întreaga călătorie, mai ales dacă doreşti ca vacanţa ta să aibă cu adevărat un buget redus.

Un alt avantaj este reprezentat de faptul că apelând la serviciile unei firme care efectuează transport persoane Anglia, poţi ajunge în aproape orice oraş doreşti. Acest avantaj nu îl au cei care preferă să meargă cu avionul.

Apelând la serviciile oferite de Eurolines beneficiezi săptămânal de plecari Anglia din mai multe oraşe din ţară. În plus, cei de acasă pot vedea cu exactitate unde te afli pe toată durata călătoriei, urmărind online traseul parcurs de autocarul în care te afli.

Ce mâncăm?

Ca în fiecare ţară, există restaurante de lux şi restaurante în care se poate mânca cu un buget redus. Şi nu vorbesc doar de restaurantele de tip fast-food sau pub-uri ci şi de diferite tarabe cu bucate din mai multe colţuri ale lumii. În Londra de exemplu poţi merge la Borought Market unde poţi gusta preparate tradiţionale din India, Anglia, Spania, Franţa, Italia, China etc. Cea mai ieftină variantă cu siguranţă rămâne supermarket-ul. Recunoaşte… de câte ori nu ai ales supermarket-ul în detrimentul unui restaurant? 😀

Indiferent dacă doriţi să faceţi un maraton al muzeelor sau vă place să admiraţi cultura urbană, Anglia este o destinaţie excelentă de vacanţă. Să nu credeţi că Brexit-ul a afectat prea mult această ţară din punct de vedere turistic. Este în continuare la fel de iubită şi căutata ca şi până aum. Anglia se află în continuare într-un loc fruntaş al ţărilor din Europa care ar trebui vizitate măcar o dată în viaţă.


Sursă foto: pixababy.com, eurolines.ro

3 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.