Sfaturi pentru schimbarea anvelopelor de iarna

1

Chiar daca un elevator auto este pentru multi pasionati de reparatii auto doar o dorinta foarte mare, acest instrument isi merita pe deplin toti banii. De ce? Pentru ca acesta este util in foarte multe interventii care mai devreme ori mai tarziu trebuiesc efectuate asupra autovehiculului. Cum anotimpul rece s-a instalat destul de serios, schimbarea anvelopelor de vara cu cele de iarna este doar unul din exemplele in care un elevator auto 2 coloane sau un elevator auto foarfeca vulcanizare isi arata utilitatea. Avand in vedere ca o parte din accidentele rutiere care se petrec pe timpul anotimpului rece sunt cauzate si de lipsa dotarii autovehiculului cu anvelope de iarna. Sau pentru ca acesta este dotat cu anvelope de iarna necorespunzatoare.

.

Va prezint cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont in momentul in care iti echipezi autovehiculul cu anvelope de iarna.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont in momentul in care iti schimbi anvelopele de vara cu cele de iarna este ca acestea din urma sa aiba dimensiunile care sunt trecute in certificatul de inmatriculare al autovehiculului. Nerespectarea acestui criteriu afecteaza atat siguanta ta in trafic precum si a celorlalti participanti la trafic.

Chiar daca utilizarea unor anvelope de iarna achizitionate la mana a doua reprezinta o practica la care apeleaza un numar destul de mare de utilzatori de autovehicule, din punctul meu de vedere aceasta practica nu este cea mai potrivita. De ce? Pentru ca de multe ori anvelopele achizitionate in acest fel prezinta un grad destul de mare de uzura ori alte defecte care desi nu sunt vizibile la prima vedere pot afecta intr-un procent foarte mare siguranta rutiera.

Chiar daca schimbarea anvelopelor de vara cu cele de iarna nu este o interventie prea complicata aceasta trebuie sa fie realizata doar in service-uri auto specializate. De ce? Pentru ca acestea dispun de dispozitive cu ajutorul carora vor efectua si interventii asupra presiunii anvelopelor precum si asupra geometriei rotilor, interventii care sunt absolut necesare in momentul in care se schimba anvelopele.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.