Nu alege un job… alege un smartjob! 5 domenii de top!

1

smart job

Una din primele întrebări care ne zguduie existeţa încă din fragedă pruncie este: „Ce vrei să te faci când vei fi mare?” Mi s-a pus şi mie de multe ori această întrebare, iar de fiecare dată spuneam că vreau să fiu detectiv particular! 😀 Îmi plăceau filmele poliţiste, iar personajele mă inspirau. Nu a fost să fie, dar oarecum în prezent, îmi place să cercetez şi să mă joc de-a detectivul cu soţul ori de câte ori am ocazia.

Răspunsurile copiilor reprezintă un adevărat deliciu pentru adulţi. Unii vor să se facă doctori, alţii poliţişti, pompieri sau actori sau orice le trece prin minte micuţilor. Dacă unele răspunsuri sunt spuse cu fermitate, altele nu pot decât să aducă un zâmbet pe chipul interlocutorului.

Pe măsură ce creştem, întrebarea începe să devină din ce în ce mai serioasă, iar în mintea noastră se naşte o stare de confuzie. Oare ce vom face în viitor? Alegem să studiem ceva care să ne facă plăcere sau ceva ales de părinţi? Să ne alegem un job care ne place sau unul care este împotriva convingerilor noastre dar este foarte bine plătit?

Mereu ne punem întrebarea care este secretul unui unui job de succes. Marea majoritate a oamenilor din păcate încă nu au aflat răspunsul… Eu sunt de părere că un job de succes este acel loc de muncă la care mergi cu plăcere şi care te face să te simţi împlinit atât sufleteşte cât şi material. Este un job cu potenţial de dezvoltare personală şi de viitor… un job care să te propulseze încetul cu încetul, de la baza piramidei către vârf! Acesta este din punctul meu de vedere un smartjob!

Pare a fi job-ul perfect! Dar oare există aşa ceva? Dacă vrei există! Important este să ai încredere în tine, să îţi cunoşti bine abilităţile şi să ştii să le dezvolţi!

Dar oare care sunt cele mai apreciate şi de succes joburi şi către ce domenii ar trebui să ne orientăm? Dacă ar fi să mergem la sigur există 5 domenii de locuri de muncă de top!

Domeniul bancar


Domeniul bancar a luat amploare în ultimii ani, mai ales că împrumuturile sunt mereu printre primele nevoi ale oamenilor atunci când vine vorba de achiziţia unei locuinţe, maşini sau pur şi simplu a unui credit de consum. Indiferent de oraşul în care locuieşti, dacă eşti o persoană cu studii  superioare în domeniul finaţe-bănci, mai mult ca sigur vei găsi de lucru la o bancă de renume. Dacă eşti în căutare de joburi in Sibiu, atunci mai mult ca sigur nu vei duce lipsă de un loc de muncă în acest domeniu.

Domeniul sanitar


În domeniul medical profesează adevăraţii eroi. Indiferent de domeniul ales, medicii salvează multe vieţi. Este o meserie grea ce nu poate fi practicată de oricine. Necesită mulţi ani de studiu, apoi de rezideţiat… multe ture de noapte, în zile de sărbătoare sau urgenţe în cazul unor anumite tragedii cum a fost la #Colectiv. Nu este uşor, sunt cazuri care te marchează pe viaţă, dar tu mergi înainte.

Zilnic doctorii au parte de cazuri complicate, boli cumplite, accidente rutiere. De multe ori se întâmplă să piardă lupta, dar din păcate un doctor este un simplu om, nu Dumnezeu. Medicii mai trebuie să se lupte din păcate de multe ori şi cu lipsa aparaturii performante atât de importantă în spitalele din România şi cu lipsa colegilor, care aleg să plece din ţară pentru un trai mai bun. Însă cei care rămân alături de noi din punctul meu de vedere sunt cei mai mari eroi!

HO-RE-CA


Că avem o ţară frumoasă ştim cu toţii, însă din păcate frumuseţea nu este exploatată la adevăratul ei potenţial. Însă treptat se pare că turiştii care ne-au vizitat ţara de-a lungul anilor au fost foarte impresionaţi de peisajele mirifice şi clădirile încărcate de istorie. Astfel, au apărut investitorii care au început să dezvolte anumite regiuni, mai ales cele din zonele montane. Dacă îţi place să lucrezi în domeniul Hoteluri, Restaurante, Cafenele şi eşti din Braşov, atunci e imposibil să nu găseşti joburi in Brasov care să îţi pună în valoare abilităţile.

Domeniul IT


În ultimii ani tehnologia a evoluat extrem de mult, iar din ce în ce mai mulţi tineri au dezvoltat înclinaţii spre domeniul IT. Cei care aleg o carieră în acest domeniu, vor cunoaşte garantat succesul deorece există un mare potenţial de dezvoltare personală. Dacă pui pasiune în ceea ce faci şi eşti o persoană extrem de inteligentă cu înclinaţii tehnice, atunci acest domeniu ţi se potriveşte perfect! Domeniul IT este într-o continuă ascensiune. Să nu uităm că cei mai bogaţi oameni de pe planetă au ajuns să cunoască succesul datorită faptului că au crezut în forţele proprii şi au oferit diverse programe software de care ne bucurăm noi în ziua de azi.

Industria media


Industria media a luat amploare în ultimii ani. În acest domeniu se învârt sume urişe de bani, mai ales că cei care activează în această industrie reprezintă o pârghie foarte importantă între companie şi consumatori. Indiferent dacă vorbim de persoanele care lucrează în televiziuni, la redacţiile revistelor sau ziarelor sau la diverse agenţii de publicitate, industria media oferă un mare potenţial de dezvoltare. Acest domeniu nu va muri niciodată.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Cred ca important e sa faci ceea ce iti place, sa nu devina o corvoada un job. Mai exista si varianta cand incepe sa-ti placa atunci cand esti rasplatit asa cum meriti pentru munca depusa, adica o remuneratie care sa te motiveze.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.