3 criterii esenţiale de care trebuie să ţii cont atunci când alegi o firmă de contabilitate

3

intelec1

Mulţi visăm să ne punem pe picioare propria afacere însă nu toţi realizăm tot ce presupune acest proces. În spatele unei firme de succes lucrează o adevărată echipă, iar secretul reuşitei nu stă numai în o echipă de marketing bine pregătită şi a unor produse şi servicii de calitate ci şi în profesionalismul şi experienţa unor contabili bine pregătiţi care să asigure funcţionarea în legalitate a firmei.

Nu există societate comercială, instituţie publică sau persoană fizică autorizată care să nu nu aibă nevoie de un contabil. Orice persoană juridică este obligată prin lege să aibă angajat sau după caz să apeleze la serviciile unei firme de contabilitate. Cum legislaţia este într-o continuă schimbare, de documentele firmei trebuie să se ocupe doar persoane bine pregătite profesional şi cu experienţă în domeniu. Iar actele contabile trebuiesc verificate şi semnate numai de un expert contabil.

Pentru a fi sigur că afacerea ta este pe mâini bune, atunci trebuie să ţii cont de 3 criterii importante atunci când apelezi la serviciile unei firme de contabilitate.

1. Profesionalism


Atunci când alegi o firmă de contabilitate, trebuie să ţii cont de faptul că aceasta are un personal bine pregătit din punct de vedere profesional, iar serviciile oferite sunt în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Experţii contabili din cadrul unei firme de contabilitate trebuie să fie recunosuţi de Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (C.E.C.C.A.R.) şi să se conformeze normelor tehnice emise de Ministerul Finanţelor Publice sau ale Camerei Auditorilor Financiari.

În plus aceştia trebuie să fie la curent cu normele Consiliului pentru Standarde Internaţionale de Contabilitate. Dacă eşti în căutarea unei firme de contabilitate Constanta spre exemplu, atunci poţi apela cu încredere la serviciile oferite de Intelec, o companie care este specializată în oferirea serviciilor contabile, raportare a situaţiei economice şi întocmirea de documente cu specific contabil.

2. Experienţă


Un criteriu foarte important este experienţa. Contabilitatea este o ştiinţă exactă, dar cu portiţe care dacă sunt deschise greşit, entitatea juridică poate întâmpina multe probleme. Un contabil cu experienţă din cadrul unei firme care oferă servicii contabile, îşi va îndeplini sarcinile profesionale în conformitate cu normele tehnice şi legislaţia în vigoare, fără abateri sau greşeli.

Dacă doreşti ca afacerea ta să prospere şi intenţionezi să adopţi o strategie pentru dezvoltarea economică pe termen scurt, mediu sau lung, e nevoie sa ştii cum evoluează în permanenţă cel puţin o parte din indicatorii economici de pe piaţă. O firmă de contabilitate cu experienţă în domeniu, va avea grijă ca afacerea ta să prospere. În cazul în care afacerea ta se desfăşoară la malul mării atunci cu siguranţă ai nevoie de servicii contabile Constanta! Dacă tot vorbim de experienţă, atunci doresc să menţionez că Intelec activează de peste 30 de ani în domeniul contabil şi este parte a grupului Nemesis.

3. Respectarea tehnicilor profesionale şi buna reputaţie


O firmă de contabilitate va avea grijă ca prelucrarea datelor firmei tale să fie realizate folosind tehnologie de ultimă oră şi în condiţii de deplină siguranţă informatică, fără riscul ca bazele de date să fie sparte, iar informaţiile confidenţiale de pe servere să ajungă pe mâinile unor persoane cu rele intenţii.

Buna reputaţie ca în orice domeniu este un criteriu de care ar trebui să ţină cont orice client când apelează la servicii contabile. Pe lângă protejarea datelor de atacuri cibernetice, o firmă de contabilitate va trebui să comunice eficient cu clienţii şi să ofere servicii ireproşabile în domeniul economic precum:

 • evidenţă de contabilitate primară,
 • evidenţă de gestiune,
 • salarii – resurse umane,
 • întocmire fişe fiscale,
 • întocmire şi depunere declaraţii,
 • întocmire bilanţ,
 • întocmire şi depunere documente online,
 • evidenţa mijloacelor fixe şi a amortizării acestora,
 • asistenţa la punctul de lucru.
 • organizarea compartimentelor,
 • informări legislative,
 • prezentare de rapoarte,
 • rapoarte online personalizate,
 • arhivare şi organizare documente,
 • consultanţă şi asistenţă la întocmirea dosarelor de credit,
 • servicii de refacere a evidenţei contabile în cazul în care datele s-au pierdut sau au fost întocmite eronat,
 • servicii de consultanţă contabilă,
 • reprezentarea în faţa organelor de control.

Pentru asta, va trebui întocmit corect şi la timp toate documentele contabile, iar declaraţiile lunare, trimestriale, semestriale şi anuale să fie depuse în termenul impus de legislaţia în vigoare.

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.