Automobilul tău are nevoie de un refresh? De ce trebuie să ţii cont atunci când alegi un service auto pentru maşina ta!

18

Observ că în ultimii ani, numărul accidentelor de pe şosele s-au înmulţit îngrijorător. Cauze sunt multe: un şofer cu o conduită proastă în trafic, starea tehnică a maşinii, starea proastă a drumurilor. Dacă aceste cauze sunt combinate, atunci rezultatul este catastrofal.

De aceea când vine vorba de automobil nu trebuie să facem niciun compromis, iar maşina să o lăsăm doar pe mâna specialiştilor. Şoferii pot fi mai prudenţi la volan, mai ales pe dumurile cu un risc ridicat de accidente, însă când vine vorba de maşină, dacă aceasta nu a fost întreţinută corespunzător, pot să apară diferite defecţiuni chiar în mers. În acest caz nu mai contează cât de bun eşti ca şofer şi cât de regulamentar conduci, pentru că maşina poate fi scăpată de sub control.

Pentru a evita astfel de situaţii neplăcute atât pentru tine, cât şi pentru ceilalţi paticipanţi la trafic, pe lângă experienţă la volan şi respectarea regulilor de circulaţie, trebuie să ţinem cont neapărat şi de starea generală a maşinii. Din păcate la fel cum oamenii se îmbolnăvesc, la fel şi maşinile pot suferi diferite probleme din diferite cauze. Cu alte cuvinte, maşina trebuie să fie „sănătoasă”, „aptă”, pentru a ieşi pe un drum public. Cert este că nu numai un condus agresiv duce la anumite defecţiuni tehnice, ci şi drumurile noastre, incredibil de proaste.

Un risc ridicat în privinţa defecţiunilor tehnice îl prezintă în special maşinile SH, maşinile mai vechi de 10 ani sau cele care au fost implicate în accidente. Apare o problemă când îţi e lumea mai dragă şi vrei, nu vrei trebuie să mergi în service cu maşina. Oricât de bun mecanic eşti, maşinile care circulă în ziua de azi nu mai pot fi reparate acasă decât dacă defecţiunea este minoră (spre exemplu, schimbatul unui bec de poziţie). În plus, maşina are nevoie de o revizie serioasă şi o constatare pentru a se vedea exact dacă nu cumva prezintă şi alte defecţiuni decât ce se observă din simptomele pe care maşina le oferă. O astfel de analiză o poate face doar personalul calificat dintr-un service auto cu ajutorul unui program special pe care un service care se respectă îl deţine.

În urma unei diagnoze vei şti cu exactitate ce problemă are maşina ta şi ce piesă auto are nevoie. Astfel, le poţi comanda online sau le poţi cumpăra direct din service. De exemplu f5auto.ro este un magazin online de piese auto complet. Găseşti aproape orice tip de piesă pentru aproape orice tip de maşină. Site-ul este uşor de parcurs, are un meniu special creat pentru a facilita accesul oricărei persoane interesate de anumite piese printr-o simplă parcurgere a meniului. Astfel vei găsi piesa de care ai nevoie doar dând câteva click-uri.

Odată intrat în posesia piesei, trebuie să te adresezi service-ului. Dacă acel service dispune de propriul magazin, cu atât mai bine. Reprezentanţii magazinul online f5auto.ro deţin şi un service auto sector 3 Bucuresti.

f5-auto

Ce oferă un astfel de service auto:

  • În primul rând seriozitate şi servicii de calitate – nimeni nu se poate juca cu viaţa ta sau a celor din jur. Un service auto care oferă servicii complete şi de calitate va fi mereu apreciat de toată lumea. Astfel, indiferent dacă ai nevoie de o simplă revizie, de o reparaţie, de vulcanizare pentru roţi sau încărcare cu Freon, e bine de ştiut că este un loc în care le poţi face pe toate.
  • Personal amabil şi calificat – când îţi laşi maşina pe mâna cuiva, îţi laşi şi toată încrederea în acea persoană. În plus dacă eşti tratat cu amabilitate şi respect cu siguranţă vei reveni dacă mecanicul auto a făcut o treabă bună.
  • Consiliere personalizată – diagnoza este foarte important, deoarece în urma ei, mecanicul va constata ce erori sau defecţiuni prezintă maşina ta. În urma acestei diagnose, se va şti cu exactitate unde trebuie umblat şi ce piesă trebuie înlocuită.
  • Piese auto – faptul că într-un service auto găseşti cu uşurinţă orice piesă pentru maşina ta reprezintă un mare avantaj. Indiferent dacă ai nevoie de un acumulator nou (că tot a venit sezonul rece, iar unul vechi poate da probleme), diverse consumabile cum ar fi uleiul de motor, anumite piese, kitul de distribuţie, plăcuţe de frână etc. e bine să ştii că te poţi baza pe un astfel de magazin/service. În plus piesele auto cumpărate trebuie neapărat să fie noi, originale sau aftermarketing de cea mai bună calitate.
  • Preţuri corecte – practicarea unor tarife corecte va da mai multă încredere clienţilor să revină şi să recomande service-ul şi altor persoane.
  • Transparenţă şi flexibilitate – transparenţa reprezintă în primul rând respect faţă de client, dar şi respect de sine. După principiul primeşti ce oferi. Flexibilitatea rezultă din dorinţa de a face tot posibilul de a îţi ajuta clientul, mai ales dacă acesta are un program foarte încărcat.
  • Buna reputaţie – un client mulţumit, va aduce încă un client, care la rândul lui alt client şi tot aşa. Recomandarea în ziua de azi este cea mai bună carte de vizită. Pentru asta, un lucru bine făcut va rezulta mereu un client mulţumit.

 

DISTRIBUIȚI

18 COMENTARII

  1. Meseriasul e meserias si in general meseriasii buni au si cate o hiba( dar mai sunt si exceptii) De obicei megem pe recomandari „cutare e bun meserias”dar conteaza si restul, sa fie serios, punctual, sa-si vada de meserie

  2. Ai punctat foarte bine doar ca multe service-uri nu au toate aceste condiții si daca găsește 4-5 atuuri sa zici mersi. Din câte înțeleg de la tine acesta este un service complet si mi-as dori sa am parte numai de profesioniști de acest gen

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.