5 categorii de produse necesare în orice birou

22

Un birou bine organizat este ca o locuinţă în care ai parte de tot confortul. Este locul în care îţi petreci cel puţin 8 ore în fiecare zi şi în care doreşti să te simţi relaxat pentru a fi eficient în munca depusă. Pentru ca biroul tău să fie bine organizat, iar tu să găseşti cu uşurinţă orice document în orice zi, dar şi pentru ca munca ta să fie uşurată, ai nevoie pe lângă nelipsitul computer de mai multe categorii de produse, indispensabile din orice birou.

Produse din hârtie


Hârtia este principalul element dintr-un birou. Nu cred că ne putem imagina cum ar fi un birou fără ea. Fie că ai nevoie să scoţi la imprimantă o ofertă, o factură sau un contract, hârtia nu trebuie să lipsească din niciun birou. Cele mai utilizate sunt formatele clasice A4. Dar foarte apreciate sunt şi alte tipuri de hârtie sau carton, mai ales acela dublu cretat, perfect pentru realizarea de cărţi de vizită. Mai nou, pe piaţă a apărat chiar un anumit tip de carton în relief şi cu diferite modele, special creat pentru imprimantă. Acest tip de carton este ideal pentru tipărirea de invitaţii sau oferte.

Instrumente de scris


office-supplies

Instrumentele de scris sunt absolut indispensabile din orice birou. Cred că nu este om care să nu deţină cel puţin un pix, iar o firmă care se respectă nu face excepţie. De obicei într-un birou sunt necesare mai multe tipuri de instrumente de scris precum pixuri, markere, creioane, carioci, ascuţitori, rollere, linere etc, în diferite culori. Marea majoritate a reprezentanţilor de societăţi comerciale preferă culoarea albastră, însă de cele mai multe ori, printre instrumentele de scris ar trebui să existe şi nuanţele negru, roşu, verde sau alte nuanţe. Când vine vorba de instrumentele de scris necesare pentru semnarea contractelor, atunci trebuie folosite doar produse de calitate. Pentru a face o impresie bună, un manager ar trebui să iasă cumva din tipar şi să achiziţioneze un stilou elegant precum cele de pe această pagină. Cu siguranţă semnătura va arăta mult mai bine datorită faptului că cerneala a dat mereu o notă în plus de autenticitate documentelor. În plus, utilizarea unui astfel de stilou va impresiona colaboratorii atunci când eşti pe cale să semnezi un contract, dând o notă în plus pentru imagine şi profesionalism.

Tehnică de birou


Această categorie este foarte importantă deoarece include diferite aparate absolut necesare pentru activitatea de birou. Cele mai importante aparate dintr-un birou sunt: o imprimantă multifuncţională, un aparat de îndosariere, un laminator, un trimmer, o ghilotină,  un  distrugător de documente, un aparat de biguit şi microperforat, un ştanţator, un proiectoar etc.

Bineînţeles că pentru unele aparate avem nevoie şi de materilale consumabile. Dacă imprimanta trebuie să aibă întotdeaună suficientă cerneală sau tuş pentru a putea printa documentele, la fel şi pentru laminator trebuie să existe folii laminare suficiente precum acestea cu ajutorul cărora anumite tipuri de documente să arate mai bine, dar în acelaşi timp să fie şi protejate.

Accesorii pentru birou


În această categorie intră o gamă largă şi variată de produse. O să enumăr o parte din ele şi anume acele produse care sunt mai importante şi des folosite: calculatoare de birou, capsatoare, perforatoare, benzi adezive, dispensere, cuttere, agrafe, clipsuri, elastice, buretiere, tuşiere, decapsatoare, adezivi, rigle, suporturi pentru diverse accesorii, suporturi pentru dosare etc. Din punctul meu de vedere şi o casetă de bani pentru a ţine în siguranţă încasările zilnice ar fi utilă, chiar dacă biroul este supravegheat video, iar în incintă accesul este restricţionat.

Produse pentru organizare şi arhivare


Organizarea şi arhivarea documentelor este foarte importantă în orice birou. Pentru a îţi aranja documentele într-un mod eficient astfel încât să îţi fie uşor să le găseşte trebuie să cumperi câteva produse absolut necesare. Astfel, din birou nu trebuie să îţi lipsească dosarele. Cu ajutorul lor vei reuşi să grupezi anumite categorii de acte. De exemplu pentru facturile emise în luna noiembrie 2016 vei avea un dosar unde se vor găsi doar această categorie de documente. Dosarele trebuiesc grupate după anumite criterii. Pentru asta ai nevoie de un biblioraft. De exemplu, în biblioraft poţi  pune doar dosare care conţin documente din luna octombrie 2016.  Alte produse absolut necesare sunt: foliile de protecţie, separatoare, indecşi autoadezivi, mape de prezentare, clip-board, dar şi cutiile pentru arhivare în care să aşezi documentele vechi care nu îţi mai sunt necesare în prezent, dar pe care trebuie să le păstrezi.

DISTRIBUIȚI

22 COMENTARII

  1. Ce ne-am nimerit! Chiar despre asta voiam sa vorbesc si eu astazi intr-o postare. Avand in vedere ca lucrez mai mult de la birou cand sunt la munca si pana va fi gata biroul meu de acasa, am putut sa beneficiez de toate produsele pentru organizare, arhivare…calendare, pixuri, capsatoare, hartie colorata si nu numai…evident ca m-am bucurat! Insa acasa e cu totul alta poveste! In fiecare descopar ca imi mai lipseste cate ceva :))

  2. Ordinea nu este punctul meu forte. Imi gasesc foarte bine tot ce-mi trebuie in dezordinea mea si referitor la instrumentele de scris sa stii ca am vazut niste stilouri superbe si pot fi folosie in acele tocuri ….
    O idee excelenta mi-ai dat. Cred ca stiu cine se va bucura de un astfel de cadou

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.