Avantajele instalării unui sistem de urmărire GPS pe autovehicul

20

productivitate1

Indiferent dacă eşti persoană fizică sau eşti reprezentantul unei entităţi juridice, monitorizarea autovehiculului a devenit treptat o necesitate.

În cazul societăţilor care deţin o flotă auto, instalarea de sisteme de urmărire prin GPS este esenţială.

1. Ai maşina monitorizată permanent

Acesta este principalul scop al acestor sisteme de monitorizare. Ţinând cont de câte furturi de autovehicule au loc, sistemul de monitorizare GPS te va ajuta să îţi monitorizezi în permanenţă maşina şi să anunţi organele competente în cazul în care constataţi că sistemul a fost dezactivat, iar maşina a dispărut.

Soţul meu practică meseria de şofer profesionist de transport persoane activând în domeniul turismului. Pleacă des peste hotare în diverse circuite turistice, iar sistemul de monitorizare GPS îi este util atât lui cât şi conducerii societăţii în care lucrează.

Chiar dacă autocarul este staţionat pe parcursul nopţii în parcarea hotelului unde sunt cazaţi, riscurile ca acesta să dispară este la fel de mare ca în cazul autovehiculelor de mici dimensiuni. Hoţii sunt inventivi şi nu trebuie să îi subestimăm, de aceea precauţia e cheia succesului.

În plus, în cazul unui eveniment tragic, într-o zonă mai puţin circulată, autovehiculul şi pasagerii vor fi uşor de găsit, pentru ca autorităţile competente să intervină în timp util pentru salvarea acestora.

2. Poţi ţine evidenţa vitezei de deplasare şi a consumului de combustibil

Sistemul vede cu ce viteză circuli şi poate trimite notificări de avertisment în cazul în care se depăşeşte viteza legală de deplasare. Dacă pe lângă sistemul de monitorizare se instalează şi o sondă litometru, atunci se va calcula consumul de combustibil, şi se va facilita munca managerului de transport şi contabilului din cadrul companiei. În plus, sonda litometru montată suplimentar pe anumite categorii de autovehicule, va împiedica eventualele furturi de combustibil.

Monitorizând stilul de condus al fiecărui şofer, puteţi şti care din ei este potrivit pentru postul ocupat. Condusul unei maşini reprezintă o responsabilitate socială, iar persoanele care nu conştientizează asta nu au ce căuta în acest domeniu. În plus, un condus corect, economic va reduce cheltuielile cu combustibilul dar şi cu uzura maşinii.

3. Poţi vizualiza traseul parcurs zilnic

Pentru a evita kilometrii efectuaţi în plus. Este ideală pentru a monitoriza persoana care se află la volanul maşinii şi pentru a avea siguranţa că şoferul nu o foloseşte în alte scopuri particulare.

Dacă aveţi mai multe maşini pe teren, vă va fi mai uşor să le monitorizaţi şi organizaţi de la distanţă, astfel încât toate normele Europene să fie respectate.

4. Poţi seta ca să primeşti notificări cu referire la expirarea asigurării, vignetei, inspecţiei tehnice periodice (ITP), reviziile periodice conform cărţii de service

De multe ori omitem aceste detalii foarte importante, care pot atrage după sine amenzi enorme. De aceea e bine să fim notificaţi din timp pentru a evita orice tip de neplăcere.

5. Îţi urmăreşti partenerul sau partenera de viaţă

Mai în glumă, mai în serios, cu un astfel de sistem de monitorizare soţul nu o să mai poată minţi când spune că nu a plecat încă de la job, când el este în partea cealaltă a oraşului la amantă, sau soţia nu o să mai poată minţi că se speteşte de muncă la casa de la ţară când ea e la Mall cu fetele. 😀 Scenariul este pentru amuzament, dar un astfel de sistem este util în condiţiile în care maşina este utilizată de mai mulţi membri ai familiei, în special de tineri care au obţinut de puţin timp permisul de conducere.

Când îi vei da cheile de la maşină copilului vei putea şti dacă e suficient de responsabil atunci când tu nu eşti în partea dreaptă şi dacă respectă viteza legală. Vei şti unde e şi pe unde îşi petrece timpul.

Toate acestea le poţi vedea direct de acasă din faţa laptopului sau de oriunde pe telefonul mobil. O să vă fie mult mai uşor dacă descărcaţi aplicaţia pentru Android disponibilă pe site-ul gpstracking.ro!

 

 

20 COMENTARII

 1. Pentru o sotie geloasa sau care isi suspecteaza sotul ii poate face o figura de genul. Nu mi-ar place sa folosesc asta pentru sot ca sa intru la banuieli.

  Pentru firma este numai bun pentru ca in felul asta angajatii nu ar mai folosi masina de la firma in interes personal

  • Asta cu „inselatul” e doar o glumita. Daca barbatul vrea sa scape tot scapa. Ia un taxi, inchiriaza o masina, apeleaza la un amic… 😀
   Dar nu m-ar mira sa fie si astfel de femei obsesiv de geloase 😀
   Dar in familie e excelenta atunci cand lasi masina tanarului sau tinerei posesor sau posesoare de permis. Abia vezi cat de corect merge si daca stie ce inseamna responsabilitatea si nu calca pedala mai mult decat trebuie! 😉

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.