Veta, mi-a schimbat chiuveta…

19

O ştiţi pe Veta. Aia guralivă, de se pricepe la toate. Are braţ de fier şi minte puţină. E un fel de Dorel, varianta feminină. Pe ce pune mâna, distruge. Şi se uită cruciş apoi spune: „ghinionul bată-l vina”.

– Păi ce ghinion Vetuţo? Că eu am chiuvetă nou nouţă luată prin creditul prima chiuvetă de la nea Gicuţă de la prăvălie.

– Ce să-ţi fac dacă nu ai din aia trainică făcută pe vremea lu’ răposatu’! Păi eu din aia am şi nici dacă-i trag una cu barosul nu se sparge.

– Măi fată! Bagă-ţi minţile în cap. Rablagitele tare arată mai rău ca într-un film horror. Au smalţul ciobit pe alocuri, tabla a ruginit şi albul strălucitor nu-l mai redă nici mama detergenţilor. Iar aia de la baie? A prins cutremurul din ’77 de arată în halul ăsta. Are nişte cratere de pierzi prin ele şi periuţa de dinţi. Iar bateria… Bateria e acoperită de calcar, iar din ea ţâşneşte apa de parcă e fântână arteziană. Piese de muzeu, zău aşa! Trebuia să mă gândesc la asta înainte să apelez la tine…

– Las’ că nici Gicuţă nu vinde marfă bună. Zici că-s SH-uri reabilitate. De era ceva de capul lor, nu se fărâmau la prima zgâlţâială.

– Coniţă Vetuţă, nu o vinde Gicuţă marfă bună, dar şi tu eşti un dezastru. Chiar aşa să o faci praf din două lovituri. De aia ai rămas nemaritată. Păi cin’ să te ia. Fii mai feminină. Nu vezi că fug bărbaţii de tine ca „ştii tu cine” de tămâie…

– Auzi Măriucă. Tu m-ai chemat să-ţi desfund chiuveta nu să-mi cauţi un bărbat. Şi-n plus mai vrei şi gratis.

– Vetuţo, Vetuţo. Ai desfundat-o până ai desfiinţat-o. Mai bine, ia aici un loc  lângă mine şi priveşte cu atenţie această ofertă:

oferta-evivo

– Olelei Măriucă astea-s lucruri de boieri…

– Nici vorbă, Vetuţo. Stai să vezi preţurile… Cu aşa acareturi te laşi de meseria asta bărbătească. Unei femei îi stă bine să se aranjeze în faţa unei oglinzi nu să meşterească la reparat instalaţia, la desfundat chiuveta. Iar pompa de desfundat chiuveta şi trusa de scule vor fi înlocuite de lucruri fine, rafinate, delicate…

– Olelei, o să moară de invidie toate ţaţele de pe palier.

– Vezi Vetuţo, tot noroc cu mine. Tu mi-ai stricat chiuveta, iar eu am găsit o soluţie salvatoare. De mult timp îmi doream o chiuvetă granit pentru bucătărie, iar acum e momentul cel mai potrivit. Iar tu gândeşte-te bine, ce-ţi doreşti… Că astea o să te ţină toată viaţa…

– Olelei, câte chiuvete am reparat, niciuna nu arăta aşa bine… mă las de meserie.

– Păi lasă-te Vetuţo, că şi-aşa eşti un dezastru.

– Şi ce-ţi place Măriucă?

– În bucătarioara mea micuţă nimic nu s-ar potrivi mai bine decât acest set chiuveta granit rotunda isao negru + baterie granit bucatarie. Este foarte elegant, iar eu vreau să ies puţin în evidenţă încercând ceva nou şi inedit. Are inclus kit de scurgere, racorduri de apă 3/8, sifon automat, ventil. Se montează pe blat. În plus este din granit, un compozit ce nu se pătează, este rezistent la şocuri mecanice şi rezistent la şocuri termice. Are un strat antibacterian, iar ţeava este rotativă. Aşa că Vetuţo, ca să te iert că mi-ai stricat chiuveta, te chem să mi-o montezi pe asta. Măcar ştiu că pe asta nu ai cum să mi-o mai faci bucăţi.

chiuveta

– Şi transportul? Că am auzit eu că e mai scump decât produsul.

– Nici vorbă…  Pentru comenzi cu o valoare mai mare de 300 lei, transportul este gratuit, iar dacă valoarea e mai mică de 300 lei, costul suplimentar este de doar 17 lei.

– Olelei, asta nu o mai cred… Dacă-i aşa să ştii că o să comand şi eu ceva… Să nu mai râzi de mine că repar pe la toţi numai pe la mine nu.

– Se vede cât de bine repari Vetuţo… Nu te mai juca de-a instalatoarea că uite ce prăpăd faci. Ai noroc că îmi eşti dragă, altfel îţi puneam pielea pe băţ.

– Lasă asta acum, mai bine zi-mi cine sunt ăştia de unde comanzi.

– Evivo? Este un magazin online, cu sediul în Braşov, specializat în comercializarea de chiuvete de bucătărie, baterii sanitare, seturi şi paneluri de duş, articole pentru amenajare baie, instalaţii şi accesorii… Produse de calitate, la preţuri accesibile… Astfel, indiferent dacă vei opta pentru chiuveta bucatarie granit, chiuveta bucatarie compozit, paneluri de dus cu hidromasaj, baterii sanitare de baie si bucatarie, accesorii de baie, baterii si accesorii retro, aici vei găsi cel mai bun raport calitate preţ.

Şi uite aşa Vetuţa noastră s-a lăsat de reparat, pardon de distrus chiuvete şi s-a reprofilat. Acum e expertă în amenajări interioare şi dă sfaturi la toate cucoanele dornice să aibă o baie sau o bucătărie modernă.

DISTRIBUIȚI

19 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.