Tu cum îţi protejezi computerul?

12

Importanţa unui sistem anti-virus!

În ultimul timp tehnologia a avansat foarte mult şi o dată cu ea şi riscurile de atac cibernetic. Aşa cum ne protejăm casa de hoţi, la fel trebuie să procedăm şi cu dispozitivele prin care ne conectăm la lumea virtuală.

Trebuie să recunoaştem faptul că am ajuns să depindem de PC sau internet. Datorită lor putem comunica mult mai uşor cu cei dragi, ne putem conecta la Facebook, putem să ne exprimăm ideile pe blog, avem şansa de a face shopping direct din faţa ecranului, ne putem plăti toate facturile direct de acasă fără să mai fim nevoiţi să pierdem mult timp mergând de la un ghişeu la altul şi stând la cozi interminabile. Dar toate aceste proceduri necesită protecţie ridicată… pentru că unde este vorba de tranzacţii financiare, riscurile ca un hacker priceput să îţi acceseze baza de date creşte. În plus, în PC stocăm diverse informaţii şi poze confidenţiale la care nu trebuie să aibă acces oricine. De aceea importanţa unui sistem anti-virus pentru protecţia computerului tău este esenţială! Eu în momentul de faţă utilizez un antivirus Kaspersky de care sunt foarte mulţumită!

Compania oferă protecţie ridiccată atât pentru acasă cât şi pentru companii. În plus aveţi parte în permanenţă de asistenţă tehnică, astfel încât orice problemă întâmpinată va fi remediată în cel mai scurt timp.

Pe mine mă încântă faptul că cei de la Kaspersky ne-a oferit şansa de a  testa această inovaţie. Astfel, din categoria Versiuni Trial si Actualizari puteţi alege pachetul potrivit nevoilor tale şi îl puteţi testa gratuity timp de 30 de zile. De această ofertă am beneficiat şi eu înainte de a lua decizia de a cumpăra o liceenţă pentru protecţie antivirus non-stop.

Eu am ales Kaspersky Total Security – multi-device Total Security, imediat ce mi-am scos laptopul din service, la recomandarea unui bun prieten priceput în acest domeniu.

Ce face un antivirus Kaspersky conform producătorului?

kts-md-2015-174-246

 •  Îţi protejează viaţa digitală împotriva riscurilor
 • Protejează PC-uri, Mac-uri şi dispozitive cu Android
 • Îţi protejează intimitatea şi identitatea
 • Protejează tranzacţiile bancare şi cumpărăturile online
 • Protejează copiii împotriva riscurilor de pe internet
 • Gestionează parolele pentru aplicaţii şi site-uri
 • Protejează fotografii şi fişiere importante
 • Te protejează fără a-ţi încetini activitatea
 • Simplifică gestionarea securităţii

Eu am ales antivirusul potrivit nevoilor mele.

Dar tu cum îţi protejezi computerul?

DISTRIBUIȚI

12 COMENTARII

 1. Printre altele, printr-o utilizare inteligentă a internetului. Nu intru pe unde nu-i de intrat, nu instalez chestii dubioase, nu dau click pe orice etc.

  Nu am Kaspersky dar este unul dintre cele mai bune softuri din domeniu.

  • De aceste criterii mentionate de tine, ar trebui ca oricine sa tina cont. Sunt reguli de baza, dar din pacate nu toti le respecta.
   Cateodata, chiar daca respectam regulile, virusii tot patrund in sistem. De aceea e bine sa avem un antivirus.

   • Depinde și de antivirus. Kaspersky nu are doar un scanner foarte bun bazat pe semnături, ci și o componentă HIPS, care analizează *comportamentul* programelor din calculator. Și în momentul în care cineva încearcă să facă o chestie dubioasă, îl bagă în carantină.

    Adică chestia e cam așa: într-un oraș intră un turist. Șeriful îl verifică pe turist la intrare, pe baza unui album cu fotografii ale infractorilor cunoscuți. Dacă nu îl găsește acolo, îl lasă să intre. Asta e componenta bazată pe semnături. Majoritatea antivirușilor se opresc aici. Adică mai au ei ceva algoritmi euristici prin care pot identifica infractorul și dacă s-a tuns sau și-a lăsat barbă, dar cam atât. Șeriful de la Kaspersky însă se uită și la ce face turistul, odată intrat. Și în momentul în care îl vede că devine agresiv sau scoate cuțitul la cineva, îi dă block. Asta e componenta HIPS care-l face de fapt pe Kaspersky foarte eficient și pe care mulți antiviruși nu o au. Ei se bazează pe semnături și gata.

    Ce zic eu e tehnologia de profunzime, motorul de sub capotă. Că așa, la suprafață, toți au o caroserie frumoasă și zic că te apără și de purici, și de țânțari, și de insolație și de toate relele din lume. 🙂

    Singura mea problemă cu Kaspersky e că, pe când l-am instalat, consuma multe resurse. E drept că în ultima vreme nu l-am testat iar calculatorul meu de atunci era mai slab, dar nu mă aștept la modificări radicale în direcția asta. Totuși, e una dintre cele mai bune soluții de securitate.

 2. Pai nu prea il protejez si imi cam bag nasul pe unde nu trebuie, curiozitatea ma impinge de la spate( a nu se intelege ca umblu pe site-uri deocheate, am trecut de mult de faza asta 😀 ) Mi-ar prinde bine un antivirus din acesta desi la „utilajul”meu care e cam vechi nu stiu cum ar rula dar sper sa il schimb cat de curand doar de aia s-au inventat ratele.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.