Utileaza-ti gospodaria cu o moara electrica!

3

In ultimii ani, multi dintre cei care s-au saturat de poluarea si zgomotul din oras,  au ales sa isi cumpere o casa la tara, apropiindu-se astfel mai mult de natura. Cu timpul au inceput sa deprinda traiul la curte, sa creasca animale sau sa cultive legume si sa ingrijeasca pomii fructiferi pentru diverse roade bogate.

Cum munca nu este deloc usoara. In ajutorul agricultorului au fost create fel de fel de utilaje agricole fiecare avand propriul rol in gospodarie. Pana la urma am evoluat, iar munca fizica nu mai este nici pentru om, nici pentru aimale ci pentru masinarii. Indiferent daca vorbim de oameni care au trait toata viata lor in mediu rural si au intreprins activitati agricole, sau o persoana nou venita in aceasta bransa, din gospodarie ar trebui sa nu lipseasca anumite utilajele indispensabile bunei functionari a activitatii. Astfel, o parte din treburile gospodaresti vor fi realizate in timp util si fara efort prea mare.

moara-cu-ciocane-universala-(1)-330x330_0

Una din masinariile care nu ar trebui sa lipseasca este o moara cereale. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv hrana destinata animalelor va fi mult mai usor de preparat. In functie de necesitati, puteti opta pentru mori electrice pentru maruntit fructe si macinat cereale cat si pentru uruiala.

Morile electrice destinate maruntirii fructelor si legumelor pot fi folosite inclusiv pentru pregatirea materiei prime destinate prepararii diverselor bauturi sau sosuri.

Morile pentru uruiala sunt destinate in special pregatirii de furaje pentru animale si pasari. Cu ajutorul acestor masinarii puteti macina cereale boabe, stiuleti cu tot cu graunte.  Dupa caz, puteti toca resturilor vegetale precum lucerna sau alte plante furajere si medicinale.

Mai mult decat atat, atunci cand cumparati un astfel de echipament trebuie sa tineti cont in primul rand de nevoile gospodaresti. In functie de aceste nevoi va trebui sa va orientata catre un produs care sa indeplineasca anumite criterii. Printre acestea amintim materialul din care acesta este confectionat, capacitatea de productie, performanta si destinatia echipamentului, puterea motorului, protectie in caz de suprasarcina, viteza, amperajul, frecventa precum si dimensiunile utilajului. Daca doriti un produs cat mai professional, atunci puteti opta pentr o moara electrica dotata cu un sistem de ventilatie care ii va asigura o buna si lunga  functionare a motorului fara pauze dar sa acopere si o mare parte din necesitatile dumneavoastra. In plus trebuie sa tineti cont si de ce accesorii are nevoie, dar si de modalitatea de intretinere a echipamentului.

Moara electrica, indiferent de model cu siguranta va fi o solutie ideala pentru toti agricultorii si fermierii care doresc sa foloseasca timpul in mod util si fara mult efort, prelucrand aproape orice fel de cereale, sau tocand orice rest vegetal sau alimentar, coceni, lucerna, fan, panusi, sasca, crengute copac, etc.

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Indiscutabil, pentru cei care se ocupa cu agricultura le este de mare ajutor. Merita investitia mai ales ca nu mi se pare nici scumpa.

  2. […] Acum însă această sarcină a peluat-o de soțul meu. Din cauza lipsei de timp, ne este greu să ajungem la țară în fiecare week-end. Însă atunci când mergem, avem grijă să punem la muncă acea motocositoare precum și alte utilaje cumpărate pentru a ne ușura munca cum ar fi drujba, motosapa sau moara electrică. […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.