5 tipuri de coafuri simple şi uşor de realizat

2

Pentru unele femei aranjatul părului se poate  transforma într-o adevărată provocare. Toate dorim ca atunci când ieşim pe stradă să fim remarcate, dar ce facem atunci când podoaba capilară nu poate fi deloc îmblânzită?

Să mergem zilnic la un salon de înfrumuseţare nu este o soluţie. Cel mai bine este să învăţăm să ne aranjăm singure părul acasă. Astfel vom economisi timp, iar bugetul nostru nu va mai avea de suferit.

Chiar dacă femeile par mereu nemulţumite de aspectul lor şi sunt foarte pretenţioase atunci când vine vorba de coafura perfectă, rezultatele vor fi mereu spectaculoase dacă se respectă câteva reguli simple de întreţinere şi dacă se folosesc doar produse de calitate precum cele de aici!

În cazul în care părul nu se lasă uşor aranjat, sau pur şi simplu noi nu ne pricepem la hairstyling, există câteva coafuri foarte uşor de realizat, care ne vor face să arătăm senzaţional de fiecare dată.

 

1. Păr întins cu placa

HP8302_00-UPL-global-001

Părul drept este soluţia cea mai la îndemână pentru fetele care îşi doresc o coafură lejeră, rapidă şi uşor de realizat. Mai mult, acest tip de coafură se adaptează cu uşurinţă oricărei ţinute şi poate fi realizată indiferent de lungimea firului de păr (cu excepţia tunsorilor pe piele 😀 ). Cel mai important pas pentru un păr îndreptat ca la salon este utilizarea unei plăci de păr profesionale şi delicată cu podoaba capilară. În plus, acest tip de plăci se încălzesc rapid, aşa că dacă timpul nu îţi permite să realizezi o cofură sofisticată, placa de păr te salvează instantaneu de neplăcerea creată de părul greu de aranjat. Noua generaţie de plăci de păr, sunt special create pentru a nu distruge firele de păr, oferind un control al temperaturii şi o distribuţie uniformă a căldurii care împiedică punctele fierbinţi nocive. Totuşi, pentru ca să fii sigură că părul nu este deteriorat în timpul procesului de îndreptare, specialiştii ne recomandă utilizarea unui ser termo-protector, iar după aranjarea părului putem apela la un ser pe bază de silicon pentru un păr strălucitor şi mătăsos. Nu uitaţi de fixativ pentru ca firele rebele să nu îşi facă de cap! 😛

 

2. Coada de cal

Pentru ca acest tip de coafură să arate impecabil, ideal este să ai un păr foarte lung. Este foarte uşor de realizat şi nici nu necesită produse de styling sau accesorii greu de utilizat. Dacă doreşti ca această coafură să nu pară banală, poţi apela la câteva trucuri simple. Pentru asta nu ai nevoie decât de câteva agrafe şi îndemânare la tapat sau o placă de păr şi puţin talent.

Pentru un efect WOW, părul trebuie prins cât mai sus, dar poţi opta şi pentru un model la bază gâtului ca în imaginea de mai sus. Ideal ar fi să foloseşti un elestic rezistent şi suficient de subţire pentru a fi mascat cu uşurinţă de o şuviţă de păr prinsă în agrafe.

Părul trebuie bine periat, pentru ca şuviţele să nu aibă un aspect ciufulit sau neîngrijit. Eventual poţi folosi placa pentru îndreptat părul, dacă acesta nu se lasă aranjat. Piaptănă bine părul cu o perie, prinde-l cu atenţie cât mai sus cu ajutorul unui elastic, apoi ia o şuviţă din coadă şi răsuceşte-o cu grijă în jurul elasticului pentru a îl masca. Prinde bine şuviţa cu agrafe. Pentru volum poţi folosi un pieptene pentru tapat sau o perie mai rară.

 

 

3. Un coc simplu

Dacă doreşti o coafură care să îţi dea un aer de seriozitate, atunci cocul este cea mai potrivită alegere. Sunt multe modalităţi de a îţi aranja părul într-un coc. Acest tip de coafura poate fi purtat cu succes la diverse evenimente speciale, dar şi la birou. În plus este o variantă confortabilă, mai ales în zilele toride de vară când părul lăsat liber de multe ori devine deranjant.

Cel mai simplu coc este foarte uşor de realizat. Se aranjează mai întâi bretonul. Ideal este să fie tapat, dat pe spate şi prins bine cu agrafe. Se prinde părul la spate într-o coadă de cal, apoi coada se răsuceşte în jurul propriei axe. La sfârşit se fixează cu agrafe. Pentru un aspect ceva mai elaborat, înainte de a răsuci părul în jurul axei, poţi desprinde o şuviţă pe care să o împleteşti şi să o răsuceşti la final în jurul axei, la baza cocului. Astfel vei obţine un coc elegant şi de efect! 😀

 

3. Codiţa împletită

Sunt atât de multe tipuri de împletituri, unele mai frumoase ca altele. Modelele variază de la coafuri simple şi uşor de realizat până la împletituri complicate ce pot fi realizate doar de un profesionist. Dacă doreşti o împletitură simplă şi rapidă, poţi încerca câteva modele clasice sau îţi poţi pune imaginaţia la contribuţie şi să îţi personalizezi împletitura ţinând cont de lungimea şi grosimea firelor de păr. Ce e drept, ai nevoie de ceva îndemânare şi multă răbdare. Rezultatul cu siguranţă va fi unul spectaculos.

 

5. Bucle lejere

Dacă ai un păr bogat, atunci poţi încerca o coafură plină de senzualitate. Pentru realizarea unor bucle perfecte te poţi folosi de clasicele bigudiuri, un ondulator sau o perie rotativă cu aer cald. Indiferent dacă optezi pentru bucle slim şi dese sau mari şi lejere, rezultatul cu siguranţă va întoarce priviri.

 

Indiferent de felul în care alegi să îţi aranjezi părul trebuie să ţii cont de faptul că o podoaba capilară îngrijită va atrage aprecierile tuturor. O coafură bine realizată cu siguranţă te va scoate din anonimat şi te va face să ai mai multă în tine!

 


Credit foto: 1. philips.ro 2- 4 tagmag.ro

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Nu am rabdare niciodata sa astept sa imi creasca parul prea mult. Deja cand incepe sa imi ajunga bine pe umeri, am impresia ca nu imi mai sta bine, si ma tund. Nu imi plac cocurile decat alea gen spaniole.Pacat ca nu putem opta pentru orice coafura fiindca nu ne sta bine chiar daca unele ne plac la nebunie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.