Soare cu mult Farmec! Cum ne protejăm de razele UV?

15

Toţi iubim soarele. Ne place să ne lăsăm trupurile mângâiate de razele acestuia. Iubim marea şi ne dorim de fiecare dată să avem un bronz perfect. Dar oare la ce riscuri ne expunem, dacă ne expunem la soare vreme îndelungată fără protecţie adecvată?

Pentru ca pielea ta să nu aibă de suferit trebuie să ţii cont de câteva reguli simple! Până la urmă sănătatea este cea mai importantă, iar dacă o aveţi, încercaţi să o preţuiţi deoarece atunci când o veţi pierde regretele sunt de prisos.

Care sunt avantajele expunerii la soare?

Expunerea corectă la soare aduce o serie de beneficii. Printre ele amintim producţia proprie de vitamina D care întăreşte şi protejează sistemul osos, întărirea sistemului imunitar, ameliorarea şi prevenirea apariţiei acneei, atenuarea parezelor faciale, calmarea durerilor de la nivelul uterului, creşterea bunei dispoziţii.

Care sunt riscurile expunerii îndelungate la soare?

Expunerea îndelungată la soare vine la pachet cu o serie de riscuri pentru sănătate. Unele probleme pot să apară imediat, altele se văd în timp.

Cele mai întâlnite şi uşoare afecţiuni sunt:

 • insolaţia – se manifesta prin cefalee, ameţeli, greţuri, vărsături, inapetenţă, stări de nelinişte, fotofobie, congestia feţei. Pentru a acorda primul ajutor unei persoane ce suferă de una din aceste simptome, trebuie să duceţi persoana afectată într-o zonă bine umbrită şi aerisită. Capul trebuie ţinut ridicat. Aplicaţi-i comprese reci pe cap, şi să îi daţi să bea apă. Ca tratament medicamentos, medicii recomandă Aspirina, Paracetamolul, Vitamina C. În cazul în care starea pacientului se agravează, chemaţi de urgenţă medical.
 • leşinul – este întâlni în special la persoanle cu probleme cardiace sau cele de vârsta a treia, dar şi la persoanele care nu au consumat suficientă apă. În acest caz trebuie chemat de urgenţă un medic, dar până la venirea acestuia, duceţi persoana afectată undeva la umbră şi aplicaţi pe frunte comprese reci. Aşezaţi corpul în aşa fel încât capul să fie puţin mai jos decât restul corpului.
 • arsurile solare – acestea apar după ce corpul a fost expus o perioadă îndelungată la soare. Reacţiile adverse sunt foarte neplăcute, acestea manifestându-se prin înroşirea pielii, dureri locale şi sensibilitate crescută la nivelul zonei afectate. În cazuri mai grave, pe suprafaţa pielii pot să apară şi băşici, foarte dureroase. În acest caz opriţi de urgenţă expunerea la soare, aplicaţi pe corm creme emoliente de hidratare şi calmare şi consultaţi un medic. De reţinut este faptul că arsurile solare repetate duc la îmbătrânirea prematură a pielii, deshidratarea şi ridarea acesteia.

Alte riscuri: scăderea imunităţii, apariţia herpesului, declanşarea bolii numite Zona Zoster, apariţia petelor maronii, deshidratarea corpului, probleme oculare

Expunerea la soare pe o perioadă îndelungată favorizează apariţia aluniţelor şi malignizarea acestora. Cancerul de piele este cea mai răspândită formă de cancer, dar şi cea mai uşoară formă de prevenit şi tratat. Pentru a evita toate aceste probleme, trebuie să vă luaţi câteva măsuri de precauţie.

Cum vă protejaţi de razele UV?

 • evitaţi pe cât de mult posibil expunerea la soare în perioada 11:00 – 17:00, deoarece razele UV sunt foarte puternice şi riscaţi arsuri solare sau insolaţie.
 • persoanele cu diverse afecţiuni ale pielii sau cu sensibilitate crescută nu ar trebui să se expună absolut deloc în perioada critică, iar atunci când îşi expun corpul la soare să o facă numai după ce au folosit o cremă de protecţie.
 • folosiţi cremă de protecţie cu factor ridicat, de preferat 50+
 •  purtaţi o şapcă sau o pălărie care să vă protejeze capul de razele puternice ale soarelui.
 • hidrataţi-vă corpul corespunzător bând multe lichide (apă, ceai, sucuri naturale)
 • în perioada critică, evitaţi consumul de băuturi alcoolice, cafea şi ţigări.
 • dacă perioada periculoasă vă prinde totuşi pe plajă, staţi sub umbrelă, dar obligatoriu protejaţi-vă corpul cu o cremă de protecţie, deoarece razele UV pătrund prin materialul umbrelei.

De reţinut că medicii recomandă să vă protejaţi de razele UV de fiecare dată când când vă expuneţi la soare, indiferent de perioada zilei, chiar şi atunci când staţi sub o umbrelă.

Gerovital – doctorul în frumuseţe are grijă de pielea ta!

Gerovital are grijă de întreaga familie, de aceea vă pune la dispoziţie o gamă variată de produse care să vă protejeze pielea de razele soarelui.

Am plăcerea să vă prezint crema de faţă nuanţatoare cu factor de protecţie SPF50 bogată în vitamina E şi extract de rodie cu efect anti îmbătrânire. Aceasta poate fi folosită cu succes pentru prevenţia intoleranţelor solare, a petelor pigmentare, a fotodermatozelor etc. Tenta aurie este potrivită pentru fototipuri închise de piele sau piele bronzată. Nu conţine parfum. Produsul se aplică uniform pe pielea curată şi uscată cu 15-30 minute înainte de expunerea la soare.

După plajă vă recomand gelul răcoritor cu aloe vera care revigorează şi revitalizează pielea. Principiile active asociate, asigură protecţie împotriva fenomenelor distructive declanşate de radiaţiile UV. Extractul de Aloe Vera este bogat în aminoacizi esenţiali, vitamine şi minerale. Pantenolul din formulă are rol în procesul de regenerare. Gelul se absoarbe uşor şi lasă o senzaţie plăcută de hidratare şi răcorire. Se aplică pe tot corpul, după expunerea la soare şi se masează uşor până la absorbţia completă.

După plajă puteţi utiliza şi gelul reparator cu ulei natural INCA OMEGA. Acesta are rolul de a reface  funcţia de barieră a pielii deshidratate ca urmare a agresiunii radiaţiilor UV. Conţinutul de ulei natural ecocertificat Inca omega restaurează integritatea stratului hidrolipidic protector, normalizează conţinutul de apă al pielii deshidratate, regenerează pielea în profunzime. Extractul ecocertificat Zanthalene, obţinut din  fructele de piper Sichuan, calmează arsurile şi diminuează rapid orice senzaţie de disconfort. Vitamina E asigură protecţie antioxidativă împotriva acţiunii radicalilor liberi. Gelul se aplică după expunerea la soare pe pielea  curată şi uscată.

Vă invit să descoperiţi întraga gamă Gerovital Sun pe farmec.ro!

15 COMENTARII

  • Din pacate si eu am interzis la soare. Mi s-a recomandat sa nu ies niciodata din casa fara sa imi dau cu crema de protectie, sa nu ma expun des si sa evit pe cat posibil perioada intre 10:00 – 18:00… 🙁
   De acum inainte crema de protectie, mai ales cea cu factor 50+ imi va fi cea mai buna prietena si nu-mi va lipsi din geanta indiferent unde merg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.