Hai România! Anul acesta eu sunt 12!

5

Şi nu pentru că m-am născut pe 12 ale lunii ci pentru că anul acesta susţin echipa Naţională a României la Euro 2016!

header-img

Nu sunt un suporteriţă înrăită, dar când vine vorba de echipa Naţionalei, nu ratez nici un meci, trăiesc fiecare fază, inspir şi expir o dată cu fiecare pasă, transmit telepatic gândurile mele către cel care şutează, ţip de bucurie, urlu de necaz, înjur, felicit, aplaud… iar după atât efort mă răcoresc cu o bere!

Tricoul de suporter îmi lipseşte – în rest parcă aş mânca fotbal pe pâine.

Sunt mai înfocată decât soţul meu, care în cazul în care nu ştiaţi, a făcut fotbal de performanţă, dar a renunţat prematur din cauza unei accidentări în perioada adolescenţei, care nu i-a permis să meargă mai departe. Îl văd cum regretă chiar şi acum. Dorinţa i se reflectă în privire, e acolo pe teren cu toată inima. Cine ştie, poate dacă soarta i-ar fi permis, ar fi devenit celebru şi ar fi făcut ţara mândră…

Meciul dintre Franţa şi România nu m-a dezamăgit deloc. Băieţii au jucat foarte bine, iar asta s-a văzut în ciuda înfrângerii. Mă aşteptam să pierdem, speram la un egal, am regretat înfrângerea, dar am acceptat-o cu zâmbetul pe buze.

M-am bucurat că noi am fost cei care au jucat în primul meci care a deschis calea Campionatului European de Fotbal din 2016! M-am bucurat că am picat în grupă cu Franţa, chiar dacă este un adversar de temut. Am convingerea că vom învinge în meciurile cu Albania şi Elveţia!

Momentul care mă emoţionează de fiecare dată este intonarea Imnului Naţional. Cu mâna la inimă cânt împreună cu echipa, indiferent dacă meciul îl văd acasă cu familia sau la o terasă cu prietenii. Bineînţeles că în paralel discut cu prietenii virtuali toate fazele pe Facebook şi ne “batem” în pronosticuri! În pauză refacem stocurile de bere şi de covrigei, ascultăm Imnul Suporterilor şi aşteptăm cu mare interes şi repriza a doua.

Dacă tot am amintit de Imnul Suporterilor, ţin să precizez că acesta este cel mai reuşit Imn de până acum, mai ales că asupra lui şi-au pus amprenta nume grele din showbiz-ul autohton!

Aşa că SĂ ÎNCEAPĂ GĂLĂGIA! HAIDE, HAIDE ROMÂNIA!

 

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

  1. La campionatul din 94 am fost si eu o suporterita inraita ca tine, dar acum nu ma mai cuprinde entuziasmul si pace. Normal ca ma bucur daca castiga Romania, dar nu mai simt la fel de multa bucurie ca atunci. E drept ca pe atunci stiam toti jucatorii, ii colectionam de la guma Turbo, abia asteptam sa inceapa meciul, chiar daca il vedeam alb-negru. Poate daca as fi mers pe stadion era altfel, nu stiu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.