La ce trebuie sa fim atenţi când cumpărăm online

3
Salutare albinuţelor! Astăzi aş dori să dezbat un subiect care cu siguranţă vă va fi de
ajutor. Este vorba de shopping-ul online…
Multe persoane sunt deja familiarizate cu acest tip de comerţ, dar încă mai sunt persoane care au reţineri să comande online.
Bineînţeles că această nouă ramură a economiei care se dezvoltă de la o zi la alta are avantajele şi dezavantajele ei. În zilele noastre putem achiziţiona online absolut tot ce ne dorim fără a ne deplasa din faţa calculatorului şi de oriunde avem acces la internet.
În cele ce urmează o să vă relatez care sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de comerţ, la ce trebuie să fiţi atenţi atunci când cumpăraţi online, care sunt recomandările mele şi cam ce tipuri de produse am cumpărat până în prezent! Intenţia mea este să vă determin să prindeţi mai mult curaj în ceea ce priveşte această activitate economică. 

Principalele avantaje:

timpul: de multe ori programul încărcat vă răpeşte mult timp preţios, iar timpul şi-aşa prea scurt nu vă ajunge să realizaţi tot ce vă doriţi într-o singură zi.
comoditatea: evitaţi aglomeraţia şi statul la coadă, primiţi comanda direct acasă.
răbdarea: multe persoane pur şi simplu nu au răbdare să caute produsele dorite alergând de la un magazin la altul sau căutând ce îşi doresc la raion.
reduceri: de multe ori în online puteţi găsi produse aflate la o reducere mai mare decât în magazinele fizice. În plus aveţi posibilitatea de a compara preţurile de pe mai multe site-uri pentru a vă face o idee despre ofertele disponibile.
costurile: aveţi tot timpul sub control costul coşului de cumpărături. Astfel dacă aveţi un buget prestabilit puteţi oricând renunţa sau adăuga produse.
– disponibilitatea: dacă nu aveţi somn şi aveţi chef de cumpărături, vă puteţi umple coşul virtual la orice oră din zi. Astfel puteţi face shopping în funcţie de timpul disponibil.
diversitatea – după cum v-am spus pe net găsiţi orice; aparate electronice şi electrocasnice, produse cosmetice, produse pentru menaj, suplimente alimentare, alimente, jucării,  cărţi, îmbrăcăminte şi încălţăminte, mobilă, materiale de construcţii, automobile etc
livrarea – produsele îţi vin direct acasă prin curier rapid într-un anumit interval de timp.

Principalele dezavantaje:

livrarea (din nou) – dacă aveţi nevoie urgent de produsele respective atunci ar fi bine să cumpăraţi din altă parte, dacă nu în maxim 48 de ore de obicei primiţi coletul (contează şi ora la care a fost plasată comanda sau unde trebuie livrată).
– nu toate site-urile oferă posibilitatea plăţii prin intermediul cardului.

Riscuri:

atenţie ce cumpăraţi şi de unde cumpăraţi! La fel ca în orice domeniu, nu există pădure fără uscături aşa că e bine să fiţi prevăzători.
– dacă produsele nu au fost ambulate corespunzător, sau cei de la firma de curierat nu au fost atenţi la manevrarea coletului, vă puteţi alege cu produse deteriorate şi nefolositoare. Verificaţi politica de retur de pe site!

Recomandări:

verificaţi întotdeauna site-ul de pe care intenţionaţi să cumpăraţi. Trebuie să existe transparenţă totală, datele firmei şi cele de contact să fie la vedere.
– preţurile trebuie să fie clar afişat, iar în cazul în care trebuie să sunaţi pentru a solicita preţul, cereţi şi o factură/proformă înainte de a accepta livrarea şi păstraţi-o în computerul dvs cât timp este nevoie.
– asiguraţi-vă că magazinul are o secţiune de politică de confidenţialitate, informaţii despre livrare, politica de retur şi link către site-ul oficial ANPC.
– verificaţi sau cereţi informaţii despre costurile de plată şi transport.
– dacă aveţi nelămuriri, cineva ar trebui să vă răspundă la telefon în intervalul orar menţionat pe site.
– verificaţi recenziile magazinului. Sunt forumuri şi bloguri neiertătoare când vine vorba de falsuri şi cu siguranţă informaţiile găsite vă vor ajuta să ştiţi la ce să vă aşteptaţi din partea unui magazin. Credeţi-mă că puţini fac recenzii pozitive, majoritatea sunt extrem de obiectivi atunci când ceva i-a nemulţumit la un anumit site.
– aveţi posibilitatea de a solicita contra unei sume de bani în plus la livrare sau în funcţie de valoarea comenzii, gratuit, să desfaceţi coletul înainte de a plăti pentru a vă convinge că produsele sunt în conformitate cu cele prezente pe site.
– comerciantul are obligaţia de a nu trimite mesaje comerciale nesolicitate sau de tip spam, conform directivei Uniunii Europene. În cazul în care sunteţi abonaţi la newsletter atunci mesajele primate sunt legitime. Dacă nu doriţi să mai primiţi mesaje, puteţi solicita comerciantului să vă scoată din lista de email.
– luaţi în calcul şi site-urile mai mici. Puteţi găsi oferte mai bune decât la cele deja consecrate care ghiciţi ce: de multe ori se aprovizionează tot de la micile magazine online (am lucrat în domeniu şi vorbesc în cunoştinţă de cauză).

Cumpărături:

V-am spus mai sus că internetul nu oferă limite. Puteţi cumpăra aproape orice. Eu personal am cumpărat de pe diverse site-uri îmbrăcăminte, încălţăminte, produse cosmetice, suplimente alimentare, scutece şi haine pentru bebeluşi, jucării, cărţi, electronice şi electrocasnice, lenjerii etc…
De când am rămas în concediu pentru îngrijirea copilului recunosc… fac foarte des cumpărături online.
Pe lângă marile magazine consacrate, spre exemplu Emag (cândva şi ele au fost mici) găsiţi mulţi comercianţi care preferă să îşi desfăşoare activitatea şi în online, sunt serioşi, îşi respectă clienţii, sunt mereu amabili şi corecţi.
Am să vă vorbesc despre ultimul magazin descoperit de pe care am achiziţionat câteva produse şi pe care îl recomand din toată inima! Este vorba de site-ul PENTRU CORPUL TĂU!

De ce?

– sunt serioşi şi prompţi
– există transparenţă totală în ceea ce priveşte domeniul de activitate
– produsele sunt de calitate şi la preţuri mai mici decât în magazinele fizice (chiar şi cu transport, tot puteţi face economie)
– produsele comandate de la ei au fost foarte atent ambulate pentru ca acestea să ajungă întregi la destinaţie
– au o gamă variată de produse din care puteţi alege în funcţie de nevoile personale sau ale familiei.
  
Am achiziţionat de la ei mai multe produse, despre unele din ele v-am vorbit deja aici, aici şi aici.
Chiar mi-am încercat norocul şi am comandat pe lângă  celelalte produse şi două lacuri de unghii Kallos de care sunt foarte mulţumită deoarece se usucă repede şi nu atacă unghia.
Este vorba de Kallos Love Caviar Base Coat – un lac de bază bogat în extract de caviar care garantează o manichiură de durată şi Kallos Love Gel Like Top Coat care  oferă unghiilor strălucirea de care au nevoie. Acestea pot fi utilizate şi ca lac de unghii. Sunt foarte mulţumită de tot ce am achiziţionat. După o experienţă neplăcută cu unghiile cu gel am revenit la ojele clasice, îmi place ca unghia să aibă un aspect cât mai natural, de aceea am ales aceste produse. Şi cum aveam nevoie şi era ieftin am ales şi aceste şerveţele umede (nu-mi lipsesc niciodată din geantă)! Au un miros subtil de trandafiri şi s-au împrietenit rapid cu pielea mea!
Sunt foarte mulţumită de experienţa pe care am avut-o cu acest magazin şi îl  recomand cu drag!

3 COMENTARII

  1. Eu am fost extrem de multumita de acest magazin. Nu am primit de nicaieri articolele atat de frumos si atent ambalate. Ador acest webshop unde pot gasi tot ce am nevoie pentru familia mea.

    • Asa este. Accidente se intampla si la case mai mari. Eu am luat un ulei pentru bebe de la emag si cursese putin din el. Si ei sunt atenti sa ambaleze fiecare produs in parte dar totusi capacelul naravas a facut figuri in timpul transportului si a curs putin. In schimb gelul de dus cumparat pentru bebe de la Pentru Corpul Tau de pe site avea prins elegant putin scoci tocmai pentru a evita micile accidente. Asta inseamna ca au acordat atentie comenzii mele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.