Cum curatam masina de spalat

0

Maşina de spălat curăţă bine hainele şi spală tot praful de pe ţesături, dar pe ea cine o curăţă? Tot praful, mizeria şi particulele de tot soiul trebuie să se depună undeva, nu? Află cum cureţi maşina de spălat astfel încât rufele tale să fie şi curate şi fără microbi periculoşi.

 

Dezinfectează maşina de spălat

Dacă vrei să scapi de bacteriile scârboase care se pot acumula prin interiorul maşinii de spălat şi prin ţevile din care curge apa peste rufe, foloseşte oţetul.

Dă drumul la maşină pe un program de apă fierbinte, dar în loc de detergent pune două ceşti de oţet alimentar. Lasă maşina să spele în gol şi să clătească tot sistemul cu soluţia dezinfectantă.

Spală şi curăţă săpunul vechi

Detergentul folosit la spălat rufe, fie el lichid sau solid, lasă urme în suportul de detergent şi balsam, pe cauciucul tamburului (în cazul maşinilor de spălat cu încărcare frontală), etc.

Foloseşte o soluţie de bicarbonat de sodiu, oţet şi apă caldă şi freacă cu un burete sau o periuţă de dinţi fiecare astfel de piesă a maşinii de spălat.

Clăteşte întreg suportul pentru detergenţi în apă cu oţet, dacă acesta este detaşabil.

Clăteşte cu apă fierbinte toate componentele

Dacă ai terminat de curăţat fiecare piesă detaşabilă, cauciucurile de la tambur şi eventual hubloul maşinii de spălat, trebuie să clăteşti bine totul.

Dă drumul la maşina de spălat şi rulează programul pentru bumbac pe temperatură maximă, fără detergent, fără oţet şi fără rufe. Apa opărită va clăti urmele de săpun, aţele rămase printre ţevi şi bacteriile prinse de suprafeţe.

 

Sursa: http://www.unica.ro/articol/cum-sa-cureti-masina-de-spalat-111089

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.