CRAP LA CUPTOR PE PAT DE LEGUME

1
Chiar dacă nu suntem pescari, asta nu înseamnă că nu ne place să pescuim.
Chiar dacă nu mergem prea des la pescuit, asta nu înseamnă că nu adorăm preparatele din peşte.
Plimbând agale căruciorul prin hypermarket ajungem la raionul cu peşte. Mai mici, mai mari pe alese… şi mult mai uşor şi rapid „de pescuit”. Ne atrage atenţia un crap, mare, frumos… deja ne imaginăm cum ar arăta la cuptor.
Aşa că i-am pus gând rău şi l-am „pescuit”, dar nu înainte de a-l boteza „Gogu”. Aşa că am plecat voioşi cu frumoasa „captură” spre casele de marcat pentru a-l „înmatricula”, apoi direct acasă, unde Gogu al nostru urma să fie personajul principal din povestea noastră.
Mă gândesc cum să-l prepar? Şi decid:

RETETA DE CRAP LA CUPTOR PE PAT DE LEGUME

Mama gătea destul de des peşte, pui, porc la cuptor pe pat de legume şi de fiecare dată atât eu cât şi soţul meu ne „lingeam degetele”.
Aşa că decid cum îl voi prepara!
Ingrediente:
– 1 bucată crap „Gogu” curăţat şi gata de preparat
– 2 cartofi medii tăiaţi felii sau cum îi place bunicuţei mele dragi să îi numească „roticele
– 2 ardei graşi (unul verde unul roşu) pentru efect cromatic, tăiaţi julien
– 1 ceapă roşie, sau mai bine zis că tot e la modă îmi place să o alint „cepuţă mov”, tăiată julien.
– 1 ceapă albă… totuşi are o aromă mai puternică decât „cepuţa mov”, tăiată julien.
– 1 cutie roşii decojite la conservă.
– 3 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe
– ulei de măsline
– vin alb
– condimente după gust (sare, piper, cimbru, busuioc, oregano).
Mod de preparare:
Tava de la cuptor se unge cu puţin ulei de măsline, apoi se aşează cartofii tăiaţi „roticele”, ceapa, ardeiul, usturoiul şi roşiile decojite uniform pe suprafaţa tăvii.
Puţină ceapă şi ardei putem păstra şi pentru a-l umple pe „Gogu” cu ea împreună cu 2 – 3 feliuţe ustoroi, condimente şi dacă dorim o frunză de dafin (eu nu am mai folosit).
Îl aşezăm pe „Gogu” în tavă, îl ungem cu puţin ulei de măsline, presărăm puţine condimente (după gust dar nu în exces), apoi îl stropim cu puţin vin alb.
Vi-l prezint pe „Gogu” pregătit de „saună”.
Din când în când putem verifica dacă zeama din cuptor a scăzut prea mult şi putem completa cu puţină apă sau vin alb, asta ca nu carecumva „Gogu” al nostru să se ardă şi legumele să se lipească.
Şi rezultatul după 45 de minute:
 

Poftă bună!

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here