Lego este mai mult decât o simplă jucărie pentru copilul meu. Este un mic Univers care ii pune la incercare creativitate și răbdare dezvoltându-i astfel abilitățile de rezolvare a problemelor chiar și în viața de zi cu zi. Lego reprezintă un adevărat motor pentru învățare și distracție.
Ce înseamnă pentru noi LEGO?
Creativitate
Lego încurajează copiii să construiască orice își imaginează. Fără limite impuse de un model strict, copiii pot să își exploreze imaginația, să inventeze scenarii și să construiască orice, de la modele noi de mașini, castele, roboți până la propriile lumi fantastice. În acest mod, Lego susține dezvoltarea unei minți creative și a abilității de a gândi „în afara cutiei”. Nu o singură dată Horia a realizat din piese de la mai multe seturi propriul lui univers.
Răbdare
Construirea unei structuri complexe din piese mici necesită timp și atenție. Copiii învață să fie răbdători și să urmeze instrucțiuni pas cu pas. Acest proces este o lecție esențială despre cum răbdarea poate fi răsplătită, ajutându-i să nu renunțe la prima dificultate întâlnită. Horia este foarte atent atunci când primește un set LEGO și urmează pas cu pas instrucțiunile. Pentru seturile mai mici, deja nu mai folosește broșurile când reconstruiește o mașinuță.
Determinare
Nu orice construcție iese bine din prima, iar căderea accidentală a unei structuri fragile poate fi frustrantă. Prin repetiție și perseverență, Lego îi învață pe copii să nu se descurajeze atunci când eșuează, ci să încerce din nou și să persevereze până își ating obiectivul, dezvoltând astfel o atitudine pozitivă față de eșec. Primele seturi de construcție au fost pentru Horia o adevărată provocare. Asta poate și pentru că am vrut să îi testăm limitele și i-am luat seturi mai complexe pentru vârsta lui. Însă i-a plăcut atât de mult încât nu s-a lăsat. Iar când a omis un pas și a pus o piesă greșită singur s-a corectat.
Abilități de rezolvare a problemelor
Construcțiile din Lego presupun uneori identificarea soluțiilor ingenioase pentru ca structurile să fie stabile sau să aibă anumite funcționalități. Copiii învață să observe, să gândească analitic și să facă legături logice, dezvoltându-și abilități de rezolvare a problemelor și gândire chiar și în viața reală care mai târziu îl poate ajuta în viață. Horia din diverse piese a realizat alte obiecte cum ar fi mici mori de vânt sau la anumite mașinuțe a adus îmbunătățiri, folosindu-se de alte piese pentru a crea deschideri de portieră care nu aveau.
Lucru în echipă
Atunci când construiesc împreună, copiii învață să comunice, să asculte ideile celorlalți și să își împartă responsabilitățile. Această colaborare nu doar că face joaca mai plăcută, dar le oferă și o experiență socială pozitivă care îi pregătește pentru munca în echipă de mai târziu. Primele seturi le-a realizat împreună cu noi.
Pe scurt, Lego nu este doar un simplu joc de construcție; este o resursă educativă ce contribuie la dezvoltarea personalității copiilor, oferindu-le lecții valoroase prin joacă.
#legodreamzzz #experiențădejocnesfârșită,#LEGO, #proiecttrnd #ad!