De ce trebuie să ții cont când cumperi mezeluri

0

Mezelurile au fost mereu printre cele mai iubite aperitive atât de copii cât și de adulți. Când ai nevoie de un sandviș delicios pentru a îți potoli foamea, dorești să pregătești pachețelul copilului sau chiar al tău pentru birou, mezelurile de calitate, puțin cașcaval și câteva legume proaspete reprezintă opțiunea preferată pentru a pregăti o gustare rapidă și delicioasă.

two bacon burgers on plates
Photo by Pixabay on Pexels.com

Când cumperi mezeluri, este important să ții cont de următoarele aspecte pentru a te asigura că alegi produse de calitate și sănătoase:

Ingrediente: Citește lista de ingrediente și evită mezelurile care conțin aditivi și conservanți în exces, cum ar fi nitriții și nitrații, glutamatul monosodic (MSG), coloranți artificiali și alți aditivi chimici. Optează pentru produse cu o listă de ingrediente cât mai scurtă și mai naturală.

Conținut de carne: Verifică procentul de carne din produs. Mezelurile de calitate superioară ar trebui să aibă un conținut ridicat de carne. Evită produsele cu un conținut scăzut de carne și multe ingrediente de umplutură, cum ar fi soia, amidonul și proteinele vegetale.

Conținut de sare și grăsimi: Mezelurile pot avea un conținut ridicat de sare și grăsimi. Citește etichetele nutriționale pentru a verifica aceste niveluri și alege produse cu un conținut mai redus de sare și grăsimi saturate.

Origine și producător: Verifică proveniența produselor și alege mezeluri produse de companii de încredere, cu standarde înalte de calitate și igienă. Optează, dacă este posibil, pentru mezeluri produse local sau organic.

Termen de valabilitate: Asigură-te că produsul are un termen de valabilitate adecvat și că este păstrat în condiții corespunzătoare în magazin. Mezelurile ambalate trebuie să aibă etichete clare cu datele de producție și expirare.

Tipul de mezel: Fiecare tip de mezel are caracteristici diferite în ceea ce privește gustul, textura și valoarea nutrițională. Cunoaște diferențele între mezelurile crude, afumate, fierte, uscate etc., și alege în funcție de preferințele tale și de utilizarea dorită. Cele mai delicioase mezeluri sunt cele care conțin carne de vită.

Alergeni: Verifică etichetele pentru eventualii alergeni, cum ar fi glutenul, lactatele sau soia, dacă tu sau cineva din familia ta aveți alergii sau intoleranțe alimentare.

Aspect și miros: Dacă cumperi mezeluri neambalate, verifică aspectul și mirosul lor. Mezelurile proaspete ar trebui să aibă o culoare naturală, să nu prezinte pete suspecte și să nu aibă un miros neplăcut.

Alegerea mezelurilor potrivite implică atenție la detalii și o informare corespunzătoare, astfel încât să poți consuma produse sigure și sănătoase.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.