Ce trebuie să știi despre periuțele interdentare

0

Igiena dentară este foarte importantă și obligatorie din toate punctele de vedere. În primul rând, dantura sănătoasă arată bine. Deci nu va trebui să te temi să zâmbești. Mult mai important este din punct de vedere medical. Dantura sănătoasă își face corect treaba. Cu alte cuvinte, vei reuși să mesteci corect și bine alimentele, astfel încât sistemul digestiv să nu fie afectat. Din punct de vedere financiar, dantura trebuie întreținută, deoarece înlocuirea dinților lipsă reprezintă proceduri foarte scumpe.

De aceea igiena dentară trebuie realizată temeinic și corect. Pe lângă clasicele periuțe de dinți, o să vă vorbesc și despre o inovație în igiena orală și anume despre periuțe interdentare.

Periuțele interdentare sunt instrumente esențiale pentru igiena orală și sunt utilizate pentru curățarea spațiilor interdentare, adică spațiile dintre dinți. Iată câteva aspecte importante pe care ar trebui să le știi despre ele:

  1. Importanța igienei interdentare: Curățarea spațiilor interdentare este la fel de importantă ca și periajul regulat al dinților. Aceste zone sunt predispuse la acumularea resturilor alimentare și a plăcii bacteriene, iar ignorarea lor poate duce la probleme precum cariile, inflamația gingiilor și chiar boala parodontală.
  2. Varietate de dimensiuni: Periuțele interdentare vin în diferite dimensiuni pentru a se potrivi cu spațiile interdentare variabile ale fiecărui individ. Este important să folosești o periuță care să se potrivească perfect spațiului dintre dinți pentru a asigura o curățare eficientă.
  3. Cum să folosești periuțele interdentare: Pentru a folosi periuțele interdentare, trebuie să introduci cu grijă periuța între fiecare pereche de dinți și să o miști în sus și în jos sau într-o mișcare de curățare circulară. Asigură-te că aplici presiunea potrivită pentru a curăța eficient, dar fără a deteriora gingiile.
  4. Utilizarea regulată: Periuțele interdentare ar trebui să fie folosite zilnic, preferabil înainte de periajul obișnuit. Astfel, poți îndepărta resturile alimentare și placa bacteriană din spațiile interdentare înainte ca acestea să cauzeze probleme.
  5. Supliment la ața dentară: Periuțele interdentare nu înlocuiesc complet ața dentară, ci sunt un supliment eficient pentru ața. Unele spații interdentare pot fi mai bine curățate cu ața, în timp ce altele pot fi mai accesibile cu periuțele interdentare.
  6. Atenție la sensibilitate: Dacă ai gingii sensibile sau sângerezi ușor în timp ce folosești periuțele interdentare, ar trebui să consulți un dentist. Este posibil să folosești o periuță prea mare sau să aplici prea multă presiune, ceea ce poate duce la traumatizarea gingiilor.

În concluzie, periuțele interdentare sunt o parte importantă a igienei orale și ar trebui să fie utilizate regulat pentru a menține sănătatea gingiilor și a dinților.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.