Cât de important este microcipul la câini

0


Microciparea câinilor este extrem de importantă din mai multe motive. Am avut un cățel care dacă la acea vreme îl aveam microcipat, îl găseam mult mai ușor atunci când într-o fracțiune de secundă a dispărut. Că a fost furat, că a fugit și s-a rătăcit, nici azi nu știm… Știm doar că mult timp l-am căutat fără rezultat.

Mai știm că după câțiva ani de la acel eveniment, când începuse să se implementeze și la noi microciparea la căței, am găsit alt cățel speriat, care după verificarea la un cabinet veterinar i-am găsit familia. Asta se datorează faptului că stăpânii au acceptat că prietenul lor necuvântător să aibă microcip câine.

Deci microciparea cățeilor este foarte importantă. Iată principalele motive:

  1. Identificare permanentă: Microcipul oferă o modalitate unică de identificare a câinelui, care este permanentă și nu poate fi pierdută sau înlăturată, așa cum se poate întâmpla cu un medalion sau o plăcuță de identificare cu un număr de telefon care se poate șterge. Identificarea poate fi realizată la orice cabinet veterinar sau chiar și frizerie câini care are un astfel de scaner.
  2. Reunirea cu proprietarul: În cazul în care câinele se pierde sau este furat și ajunge la un adăpost sau la un veterinar, personalul poate scana microcipul pentru a accesa informațiile de contact ale proprietarului și pentru a-l putea reuni cât mai repede posibil cu familia sa.
  3. Legislație: În multe țări sau regiuni, microciparea câinilor este obligatorie prin lege. Acest lucru este în interesul sănătății publice și al bunăstării animalelor, ajutând la reducerea numărului de câini fără stăpân și la monitorizarea vaccinărilor și a altor tratamente medicale.
  4. Prevenirea furtului: Microciparea poate descuraja furtul de câini și poate facilita recuperarea câinelui în cazul în care acesta este furat, deoarece microcipul servește ca dovadă clară a proprietății.
  5. Urmărire medicală: Informațiile stocate în microcip, cum ar fi istoricul medical al câinelui și vaccinările, pot fi utile în situații de urgență medicală sau în cazul în care proprietarul este necunoscut.

În concluzie, microciparea câinilor este esențială pentru siguranța și bunăstarea lor, precum și pentru a asigura o relație sigură și responsabilă între proprietar și animalul său de companie.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.