Voi consumați vinul cu apă?

2

Șprițul este un cocktail foarte popular în rândul românilor atât când vine vorba de petreceri. Vinul este combinat cu apă pentru a obține un amestec mai ușor de băut sau pentru a reduce conținutul de alcool. Însă mare grijă deoarece se pot depăși anumite limite fără să îți dai seama.

Cu alte cuvinte, dacă vei consuma mai multe pahare de vin cu apă, poți ajunge la o cantitate mai multă de alcool în sânge decât dacă vei consuma un pahar de vin simplu.

Vinul este în același timp cea mai iubită băutură mai ales în rândul persoanelor rafinate și este preferată atât de domni cât și de doamne. Acesta poate fi consumat cu succes după o categorie vastă de preparate culinare. Un pahar de vin este de multe ori mai potrivit decât unul de bere.

Cum combini vinul cu apă?

  1. Vinul roșu poate fi combinat cu apă plată sau cu apă minerală pentru a reduce conținutul de alcool și pentru a crea o băutură mai ușoară de băut.
  2. Vinul alb sau rose poate fi amestecat cu apă tonică pentru a crea un cocktail simplu și răcoritor.
  3. Vinul dulce poate fi amestecat cu apă minerală sau cu suc de fructe pentru a crea o băutură răcoritoare și savuroasă.

De ce să combini vinul cu apă?

Vinurile care pot fi consumate cu succes cu apă sunt cele seci în special sau demiseci.

În timp ce multe persoane aleg să consume apă cu vin pentru a reduce conținutul de alcool și pentru a îl face mai ușor de băut, alte persoane preferă să se bucure de gustul licorii bahice fără a îi distruge savoarea și a îi preschimba proprietățile. Pentru a fi mai ușor de consumat totuși, ideal este ca pe lângă paharul de vin să nu lipsească un pahar de apă din care să se bea de fiecare dată când este nevoie pentru a ”stinge” tăria vinului. În acest fel gustul vinului va rămâne intact, iar apa va potoli doar setea.

Este mai ușor să te îmbeți bând mai multe pahare de vin combinate cu apă decât necombinate. Există un control mai ușor. Combinat cu apă este mai ușor de băut, dar în același timp există tendința de a îl bea de sete.

Consumul responsabil de alcool este foarte important, așa că nu consuma mai mult decât e cazul, nu consuma alcool înainte de a te urca la volan, nu consuma alcool în timpul sarcinii sau dacă alăptezi, nu consuma alcool dacă iei medicamente, nu consuma alcool la locul de muncă sau prin parc, nu consuma alcool atunci când traversezi o perioadă tristă din viață!

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.