Zâmbetul perfect este dat de dantură sănătoasă

0

Ce este de fapt un zâmbet perfect? Un zâmbet perfect cu siguranță este unul sănătos! Atunci când cineva se îndrăgostește la prima vedere de cele mai multe ori asta se datorează în primul rând zâmbetului. Tu oare te-ai îndrăgosti de cineva cu dinții cariați, îngălbeniți de la tartru și care atunci când zâmbește emană și un miros urât? Cu siguranță NU! Un zâmbet perfect înseamnă o dantură îngrijită! Nici pe departe nu fac referire aici la persoanele care nu au o structură perfectă a danturii, așa ca în reviste. De multe ori fix un dinte puțin diferit sau o strungăreață reprezintă un farmec personal care poate stârni pasiuni. Însă indiferent de forma dinților aceștia trebuie să fie în permanență îngrijiți.

Este foarte important să mergi la medicul stomatolog cel puțin o dată pe an și de fiecare dată când este nevoie pentru un detartraj, un periaj profesional și pentru a verifica starea de sănătate generală a danturii.

Pentru a menține sănătatea danturii este esențial spălatul pe dinți de cel puțin două ori pe zi, obligatoriu dimineața și seara. Dacă se poate… și la prânz. Mare atenție și la periuța de dinți! Indiferent dacă folosești o periuță de dinți clasică sau folosești una electronică, aceasta trebuie schimbată conform medicilor stomatologi o dată la trei luni sau chiar mai devreme dacă ai fost răcit. Deoarece este un obiect pe suprafața căruia se strâng o foarte mulți microbi, schimbarea periuței sau a capătului de la periuța electronică nu trebuie omis. Pentru a evita dezvoltarea rapidă a microbilor, periuța trebuie curățată de fiecare dată cu atenție de resturi de pastă de dinți, iar apoi scuturată bine de surplusul de apă pentru a grăbi uscarea acesteia.

Pentru o igienă orală completă nu ezita să folosești apa de gură și ața dentară! Sunt multe persoane care consideră că pasta de dinți este suficientă, însă sunt zone în care periuța de dinți nu poate ajunge. Astfel, utilizarea aței dentare va curăța chiar și zonele dintre dinți, zone unde pot rămâne blocate resturi mici alimentare insesizabile, iar apa de gură va îndepărta în totalitate toate reziduurile de pe dinți, gingii și limbă și va oferi un plus de prospețime întregii cavități bucale.

Respectarea cu strictețe a igienei orale înseamnă o dantură sănătoasă, iar o dantură sănătoasă înseamnă un zâmbet cuceritor. În plus, o dantură sănătoasă contribuie semnificativ la creșterea încrederii și a stimei de sine. Multe persoane care au probleme cu dantura se simt stânjenite atunci când se află în public și sunt nevoiți să vorbească sau să zâmbească!

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.