Viitorul se mută în online. Cum îți poți salva afacerea?

1

Viitorul se pare că se mută în online. Suntem deja obişnuiţi cu acest tip de comerţ încă de pe vremea când eram relaxaţi şi ne bucuram de libertatea de a circula liber oricând fără a ne teme că ne putem infecta cu virusul ăsta care a blocat planeta.

Ştiu că mulţi dintre voi consideraţi în continuare mult mai plăcută activitatea de a cumpăra dintr-un magazin clasic: să puteţi alege produsul dorit direct de pe raft, să îl puteţi atinge sau în cazul hainelor, să puteţi proba. Din acest motiv poate că ați considerat că nu este necesar un site de prezentare sau un magazin online. Aveați clienții voștri fideli și vă mulțumeați cu ei. Din păcate, în această perioadă fix acest obicei a pus lacătul pe multe afaceri. Însă nu totul este pierdut. Trebuie să ne adaptăm situaţiei. Mai greu este pentru cei care nu au acces la tehnologie sau încă nu au reuşit să o înţeleagă, însă şi pentru ei există soluţii dacă se vrea.

Adaptarea la situaţie salvează afaceri!

Dacă nu ţi-ai mutat afacerea în online, atunci e timpul. Poți apela cu încredere la specialiști pentru construire site, hosting sau intretinere fara griji pentru magazine WooCommerce. Nu te baza pe inventarea vaccinului minune. Va mai dura ceva până când ne vom reveni parţial la ceea ce cândva definea ”normalul”. Adaptarea la nou în momentul de față îți poate salva afacerea. Iar când ne vom reveni, vei merge în paralel, beneficiind de două metode prin care să-ți poți vinde produsele sau serviciile. În plus, dacă apelezi la specialiști și ai parte de o bună promovare, vânzările vor crește.

Ce este WooCommerce?

WooCommerce este un plugin de comerț electronic de tip open-source pentru WordPress, fiind în momentul de față cea mai populare soluție de comerț electronic din lume. Este special creat pentru comercianții online care folosesc platforma WordPress. Poate fi folosit atât de micii intreprinzători, care au un număr limitat de produse, cât și de alte magazine care au un volum mare de produse. Platforma de bază este gratuită, flexibilă și amplificată de o comunitate globală. În plus ai libertate deplină asupra conținutului și datelor din magazin. Pentru a îți mări mai ușor audiența, atunci este important să fii în permanență conectat la rețelele de socializare și canalele de marketing.

WordPress – platforma numărul 1 pentru creare de website-uri.

Întreținerea unui site web aparent pare ușoară. Mai ales dacă există câteva cunoștințe minime despre IT ți dacă sunt urmărite și înțelese câteva tutoriale despre cum se poate crea un site cu ajutorul platformei WordPress, cea mai populară platformă software pentru crearea de site-uri. Tehnologia a evoluat mult, iar aplicațiile special create pentru useri sunt ușor de folosit chiar și de începători. Îmi aduc aminte la orele de informatică din liceu cum realizam site-uri simple cu ajutorul unui program vechi numit Dreamweaver. Pe lângă tot ce însemna realizarea unui site acum 15 ani, acum realizarea unuia este mult mai accesibilă și ușor de realizat. Însă nu totul se limitează la atât. Pentru un site în permanență funcțional, bine optimizat și sigur pentru vizitatori este necesar să apelezi la o echipă de experți WordPress pentru întreținere website.

De ce spun un site în permanență funcțional? Pentru că pot să apară incompatibilități atunci când instalezi anumite plugin-uri, poți șterge date sau poți întâmpina anumite probleme atunci când au loc actualizări. În plus, site-ul trebuie să fie ușor de accesat de pe toate device-urile indiferent de sistemul de operare.

În ceea ce privește securitatea este clar. Orice site poate fi ținta unui atac informatic și cu siguranță nu vrei să fie al tău. Bazele de date furate cu datele clienților, reprezintă pentru hackeri o mină de aur. Dacă vine vorba de un magazin online prin care există opțiunea de plată cu cardul, atunci totul devine mai complicat și cu siguranță ai nevoie de un specialist în domeniu.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.