Cum comanzi un vin alb intr-o intalnire de business

0

Inca din timpuri stravechi vinul a jucat un rol esential in viata omului, iar pana astazi a devenit tot mai popular si de o importanta sociala mai mare. Aceasta bautura este preferata multora si adesea este aleasa in cadrul intalnirilor de business. Totusi, tu cum alegi un vin alb de calitate pentru o asemenea intalnire? Crama Budureasca iti prezinta cateva detalii de care poti tine cont pentru a te bucura de aprecierea celorlalti.

Inainte de toate conteaza contextul. Unde esti, cu cine, scopul intalnirii, etc. Mai departe conteaza daca vinul este servit de catre toti invitatii sau doar de tine. In cazul in care acesta este inclusiv pentru participantii la discutie, atunci este important sa se cunoasca preferintele acestora. Exista variante clasice si sigure cu care nu dam gres pentru ca sunt versatile si se potrivesc in orie context. In acest sens poti sa te orientezi catre vinuri albe de la Crama Budureasca pentru a fi sigur de decizia luata.

De exemplu, un Sauvignon Blanc din gama Budureasca Premium este un vin usor, cu o culoare galben – verzuie, care aduce note intense de citrice si fructe tropicale. Este recomandat in special pe perioada verii datorita prospetimii sale si efectului racoritor. Totodata, este recomandat pentru intalnirile de afaceri datorita rafinamentului adus. Este complex, cu gustul echilibrat de fructul pasiunii, iar aciditatea este placuta. Mai mult, este si foarte versatil din punctul de vedere al asocierii culinare, un factor pe care trebuie sa il avem in vedere la oricare astfel de intalnire. Asadar, vinul este pus in valoare de preparatele pe baza de miel, curcan, cele la gratar, mezeluri fine, branzeturi sau burgeri.

Un vin te poate purta alaturi de partenerii tai intr-o adevarata calatorie catre locurile din care provin strugurii. Astfel un Noble White aduce tot ce este mai bun din Franta. Acest vin premiat cu aur la Asia Wine Trophy, argint la Decanter si bronz la International Wine & Spirit Competition in acelasi an, 2019, este, cu siguranta, o alegere potrivita pentru orice intalnire de business. Vinul este obtinut din amestecul armonios al trei soiuri diferite, Chardonnay, Sauvignon Blanc si Muscat Ottonel.

Culoarea sa galben aurie este speciala, iar aromele de fructe tropicale si flori de iasomie sunt un deliciu, fiind preluate de la Muscat Ottonel. Gustul intes aduce multa prospetime, iar mango si cantalupul sunt cele care predomina, fiind sustinute de aciditatea provenita de la Sauvignon Blanc. Mai departe, Chardonnay-ul contribuie prin corpolenta medie, dar si prin notele de stejar si vanilie. Cu alte cuvinte, Noble White a adunat cele mai bune calitati ale soiurilor amintite mai sus si au dat viata unui vin de exceptie.

Temperatura sa ideala de servire este undeva intre 10 si 12 grade, iar pentru ca experienta completa trebuie sa se tina cont si de asocierile culinare. Fiind un vin versatil, acesta se poate consuma alaturi de preparate pe baza de peste, pui, mancaruri la gratar, orez, fructe de mare, legume caramelizate, paste, branza proaspata si nu numai.

O alta varianta de care amintim este Exuberant Blanc, un vin obtinut din amestecul a trei soiuri: Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca si Feteasca Regala. Nuanta galben pai pare ca anticipeaza aroma de lamaie, in timp ce gustul de flori si fructe exotice este proaspat si persistent. La fel ca in cazul multor altor vinuri albe, se recomanda a fi servit intre 10 si 12 grade. Vinul este versatil si la capitolul asocieri culinare pentru ca se potriveste alaturi de salate, paste, branza proaspata, preparate din orez, pui, peste sau fructe de mare.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.