Amenajarea camerei copilului – o mare provocare!

1

Amenajarea unei camere de copii reprezintă întotdeauna o mare provocare, mai ales atunci când bugetul nu permite investiții majore. Și dacă luăm în calcul și faptul că cel mic crește incredibil de repede, iar o dată cu trecerea timpului își conturează și personalitatea, s-ar putea ca la doi ani după ce i-ai amenajat camera mult visată, să își doreasă cu totul atceva, iar vechea cameră să îi creeze un disconfort, mai ales dacă și-a format o gașcă de prieteni pe care îi invită acasă. Ce e de făcut?

Nu cred că există băiețel să nu îți dorească un patt în formă de mașinuță sau fetiță care să nu își dorească un pat de prințesă.

Este foarte important ca elementele de mobilier scumpe să fie alese cu grijă, astfel încât să fie considerate potrivite o lungă perioadă de timp.

Un pat în forma personajului preferat din desene animate va fi apreciat o scurtă perioadă de timp. Bineînțeles că îi aduce multă bucurie celui mic, iar un astfel de pat îl poate determina să doarmă singur în camera sa, dacă până acum a dormit cu voi. Este o investiție care merită pe moment, însă dacă bugetul spune altceva, puteți apela la alte trucuri care să pună în valoare mobilierul. Pentru pat puteți folosi lenjerii cu personajele preferate. astfel copilul nu se va plictisi de camera sa și îi va face plăcere să îți petreacă timpul acolo.

La fel puteți proceda și cu perdeaua și covorul cu mențiunea că este important să respecți tematica acelei camere și să alegi cu atenție combinația de culori, astfel încât spațiul să nu se transforme în unul obositor. Aceste elemente vor schimba considerabil camera, făcând-o mult mai atrăgătoare pentru copii.

Mizează pe elemente decorative pentru dulap și birou. Copiii sunt atrați în special de stickere fosforescente, elemente decorative care pot fi lipite atât pe dulap, cât și pe perete. În ceea ce privește spaâiul de lucru, acesta trebuie să fie cât mai simplu pentru a nu îi distrage atenția, însă un autocolant cu litere sau cifre ar putea fi interesant, mai ales pentru un preșcolar care abia descoperă lumea magică a literelor ți cifrelor.

În ceea ce privește lumina, trebuie menționat că lumina naturală este esențială în dezvoltarea armonioasă a copilului, așa că este important ca soarele să își facă simțită prezența în detrimentul unei lămpi. Este de preferat ca un copil să aibă o cameră luminoasă, cu ferestre mari și perdele deschise la culoare pentru a facilita luminarea naturală a încăperii.

Dacă ai mizat pe o tematică în ceea ce privește camera, atunci caută lămpi și lustre potrivite cu aceasta. În magazinele de electrice găsești tot ce ai nevoie pentru a îi face pe plac celui mic.

Dacă cel mic merge pe la diferite concursuri și primește diferite premii, atunci e musai să aibă în camera lui un raft dedicat performanțelor, unde să fie așezate toate trofeele, medaliile și diplomele. Pentru a pune în valoare diplomele obținute, puteți confecționa împreună rame pe care să le decorați cu nisip si pietre decorative. Astfel o să vă petreceți într-un mod plăcut timpul împreună, dezvoltați imaginația copilului și îl motivați să obțină și mai multe performanțe.

Nu uita de raftul cu jucării. Jucăriile nu trebuie să lipsească din camera copilului, așa că au nevoie de un colț al lor. Poți opta și pentruo cutie în formă de taburet, la fel, respectând tematica.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.