Pasionat de grădinărit? Ce utilaje îți vor ușura munca.

0

Produsele scumpe și fără gust aduse din import, scumpirile excesive din ultimii ani, vacarmul din orașe au determinat câți mai mulți oameni să migreze în zonele rurale. Dacă în urma cu câțiva ani satele din România s-au golit, tinerii luând urma marilor orașe, în ultimul timp s-a constat o creștere a populației din zona rurală. Majoritatea caută liniște, un loc pentru o casă și un teren pentru o mică livadă, puțin gazon și câteva răsaduri de legume.

gradinarit

Dacă ai ales această cale, atunci  probabil știi că legumele acelea nu ies singure, iar iarba continuă să crească. Deci paradisul mult visat se va nărui, dacă nu vei întreține gazonul, grădina, livada. Pentru a lucra rapid, ușor și eficient, ai nevoie de diferite unelte și utilaje. În ce vei fi nevoit să investești:

Pentru întreținerea gazonului vei avea nevoie de o motocoasă sau o mașină de tuns iarba. Nu trebuie să îți faci griji. Ambele sunt ușor de folosit. Alegerea o faci în funcție de buget, gazon, teren etc. Pe piață există o gamă largă de trimmere si masini de tuns iarba,  din care poți alege.

Pentru săpat grădina, o motosapă se va dovedi extrem de utilă. Nu numai că timpul cu săpatul va fi redus semnificatv, dar nici nu vei fi nevoit să depui mult efort pentru a săpa grădina. Să fim realiști, după 8-10 ore de muncă, îți cam piere cheful de săpat în și grădină. Iar când vine vorba de agricultură, toate operațiunile se fac la timp, altfel cam muncești degeaba. Chiar dacă spațiul alocat brazdelor de legume este mic, structurează-l astfel încât să te bucuri de savoarea și prospețimea legumelor preferate. Nu omite faptul că orice grădină trebuie udată, iar dacă nu ești racordat la rețeaua publică, atunci vei avea nevoie și de un hidrofor sau o pompă submersibilă. Ce e drept, de apă oricum ai nevoie așa că poți căuta încă de pe acum cele mai avantajoase oferte la pompe de apa!

Pentru curățat copacii, o drujbă se va dovedi a fi extrem de utilă. Dacă vrei ca pomii fructiferi să aibă rod bogat, atunci va trebui să îi cureți pentru ca toate crengile uscate să fie îndepărtate și să nu mai solicite pomul.

Acestea sunt principalele utilaje indispensabile într-o astfel de gospodărie. Pe parcurs, vei completa arsenalul și vei umple magazia de fel de fel de unelte, scule sau utilaje necesare ușurării actuvității. Astfel grădinăritul nu va mai fi o corvoadă ci o metodă sănătoasă de petrecere a timpului liber, relaxantă și cu o sumedenie de beneficii atât pentru corp cât și pentru minte. Trebuie totuși să-ți și placă, altfel totul e în zadar!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.