Provocarile curatarii unui atelier de reparat automobile si cum sa le gestionezi

2

curatare atelier de reparat automobile

Provocarile curatarii unui atelier de reparat automobile pot fi de multe ori coplesitoare pentru cei care detin o astfel de afacere. Masinile si camioanele au atat de multe piese si fluide iar podeaua service-ului va deveni plina de ulei, grasime si fluide periculoase la finalul unei zile. Preocuparile despre germeni si alte lucruri periculoase sunt prezente. Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a-ti pastra atelierul curat.

Centrele service

De departe, cea mai mare provocare pentru detinatorul unui magazin de piese auto vine din punctul de service. Macanicii schimba uleiul, rotesc cauciucurile, tureaza motoarele, schimba lichidul de farna si fac multe alte operatiuni de acest gen pe timpul unei zile obisnuite de lucru. Fluidele provenite de la o masina pot crea conditii deloc sigure in doar cateva secunde insa va dura ceva pana bagi un dispozitiv de curatare profesional pe podea.

In orice caz, lucrul intr-un astfel de centru service nu se poate opri din cauza unor fluide care au ajuns pe podea de sub o masina. Pentru a-ti pastra echipa in siguranta si pentru a lucra dupa un anumit program, ai nevoie de un degresant puternic si de un detergent pentru podea care elimina petele pe loc si se curata foarte usor fara a provoca accidentele prin alunecare. Cand iti cantaresti optiunile in vederea achizitionarii unor produse de curatare, ia in calcul si timpul de care vei avea nevoie pentru a lucra in acea zona din nou in siguranta. Pentru o curatare mai rapida, nu ezita sa lucrezi cu lavete din bumbac de unica folosinta.

Magazin auto

In aceasta incinta vei avea alte provocari legate de curatare: angajatii care lucreaza in service au mainile murdare si pe haine poarta germeni. Atunci cand ating casa de marcat sau alte parti din magazin de unde clientii fac cumparaturi, aspectul magazinului va fi afectat, precum si conditiile de igiena.

Proprietarii acestor afaceri ar trebui sa instruiasca echipajele de curatare sa fie atenti la punctele pe care le ating cu mainile si sa le curete pentru cumparatori. Petele din jurul casei de marcat si zonele de langa sunt primele tinte pentru murdarie si germeni. Curatarea temeinica a acestor zone te va ajuta si sa previi raspandirea gripei sau altor afectiuni ce pot cauza absenta angajatilor.

Toalete

Clientii care vin in aceste locatii, precum magazinele de piese auto si centrele service, de cele mai multe ori asteapta ca echipa sa isi termine treaba la alte masini. Acest lucru poate provoca un trafic mai intens la toalete. Pentru a-ti mentine toaletele curate, fa-ti o prioritate din inlaturarea murdariei. Acorda o atentie speciala podelelor din toalete, usilor, chiuvetelor sau unor puncte precum dozatorul de sapun sau de prosoape din hartie, unde bacteriile se pot inmulti.

Metodele de curatare invechite precum folosirea mopurilor si a carpelor nu pot mentinProvocarile curatarii unui atelier de reparat automobile si cum sa le gestie un nivel de igiena avansat. Mentine-ti clientii in siguranta si baile fara pata cu tehnici de curatare avansate. Sistemele avansate de curatenie si alte metode hands-free intotdeauna depasesc carpele si mopurile.

Date fiind provocarile curatarii unui magazin de piese auto, cauta solutii de curatare avansate, pe cat de versatile pe atat de eficiente. Vei avea nevoie de cele care limiteaza potentialul pentru contaminare dar sa fie atat de puternice pentru a curata grasimea si elimina murdaria in fiecare parte a zonei in care lucrezi.

2 COMENTARII

  1. Vai de capul meu! M-ai lovit la punctul sensibil. Al meu sot lucreaza in industria auto, nu intr-un atelier, ci intr-o fabrica. Este un mediu al naibii de murdar. Mereu are mainile negre, pline de tot felul de substante, mai ales ca el lucreaza si pe electrica si electronica si nu prea poate purta manusi pentru ca sunt piese mici.

    • Si al meu cand mai mestereste la masina impreuna cu un prieten in atelierul acelui prieten vine murdar pe salopete, manusi, chiar si pe maini si fata. :)))
      E simpatic, dar nu prea. :)))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.