Cum să-ți decorezi dormitorul în stilul minimalist al japonezilor

3

dormitor in stil japonez

În România există încă o tendință larg răspândită de a cumpără cât mai mult. De la mâncare, haine și cam orice lucru pentru casă, românii se bucură la reduceri și cumpără cât pot de mult.

De obicei, această tendință este dobândită din anii în care părinții și bunicii noștri nu aveau din ce alege. Astăzi, cu o abundență de lucruri care pot fi cumpărate, la prețuri mici, devine dificil să te abții și să îți cumperi doar ce ai nevoie.

În minimalism este vorba despre a te abține de la a folosi lucruri inutile, care nu au o importanță vitală; este despre a încerca să păstrezi ordinea și pacea interioară în viața ta. Minimalismul în design interior poate fi regăsit în cultura japoneză, unde, deși camerele pot fi mici, ele creează spațiu prin stilul în care sunt decorate.

În acest articol, te invit să pătrunzi în lumea minimalismului și să afli câteva trucuri pentru a-ți decora dormitorul cu stil. Pregătit? Să începem!

1. Alege un pat platformă

Patul platformă este definitoriu pentru stilul minimalist. Un astfel de pat nu are spetează, iar cadrul ar trebui să fie negru sau de o culoare întunecată. E important să ai așternuturi albe sau în culori pale și, în același timp, să eviți să pui perne colorate. Dacă îți dorești să mergi la extrem, poți renunța la a dormi într-un pat și să folosești doar o saltea. În acest scop, îți recomand magazinul de mobilă Acaju.ro, unde poți găsi saltele ieftine și potrivite pentru a fi așezate direct pe podea.

2. Evită aglomerarea

Într-o cameră minimalistă, un perete gol nu reprezintă o problemă. De fapt, el te ajută să creezi spațiu și, mai mult, nu te obligă să agăți ceva pe el, așa cum cer alte stiluri de decor. Pe lângă un perete gol, pentru a evita aglomerarea, e indicat să folosești doar un dulap și poate o comodă. Ține minte, acest stil urmărește să elimine aglomerația dintr-un spațiu interior.

3. Folosește o paletă limitată de culori

Paletele compuse din negru, alb și gri sunt cele mai folosite în stilul minimalist, dar tu poți alege alte culori dacă asta este ceea ce preferi. De exemplu, poți alege nuanțe de nud, dar încearcă să limitezi numărul culorilor la maxim 3 pe paletă. Pe lângă nuduri, poți folosi și palete care se axează pe nuanțe ale lemnului închis la culoare.

În final, sper că ai reușit să dobândești cunoștințe de bază despre stilul minimalist. Pentru mine, e un stil foarte elegant și merită încercat. De asemenea, cred că poți folosi principiile din acest stil în viața de zi cu zi și să alegi doar ceea ce e important pentru tine pentru a trăi o viață împlinită.


Sursa foto: Felipe P. Lima Rizo via Unsplash free photo

3 COMENTARII

  1. destul se simplu, minimalist acest stil, ceea ce il face potrivit gusturilor mele. Eu urasc dormitoarele foarte aglomerate, in care simti ca toata mobila pica pe tine si nu ai loc sa respiri. Bine, nici nu stiam ca se numeste stil japonez. am bagat acum la cap.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.