somn usor bebelusi umidificatoare
Sursă foto: pixabay.com

La asta nu te gândeai! Iată ce nu ar trebui să lipsească din camera bebeluşului mai ales în sezonul rece!

Venirea pe lume a unui copil vine la pachet cu multe bucurii, dar şi cu multe griji. Pentru cel mic lumea exterioară e ceva nou şi are nevoie de un mediu cât mai prietenos pentru a avea parte de o dezvoltare armonioasă.

Majoritatea părinţilor se confruntă mai ales în perioada de iarnă cu o problemă aparent banală, dar care dacă nu este rezolvată îi crează celui mic disconfort, piele uscată sau poate favoiza apariţia anumitor alergii. De vină este se pare temperatura din locuinţă. În perioada de iarnă aerul este mult mai uscat, iar pentru a aduce umiditatea din cameră la un nivel normal ai nevoie de anumite umidificatoare de aer special create pentru a umidifica, curăţa şi steriliza aerul. Un astfel de aparat nu ar trebui să lipsească din camera niciunui bebeluş, mai ales în sezonul rece. Conform studiilor realizate de specialişti, nivelul optim de umiditate este cuprins între 40% şi 60%. Pentru a şti exact care este nivelul de umiditate din cameră, poţi folosi unul din aceste aparate de masura.

Cum alegi un umidificator?

Înainte de a alege un aparat anum trebuie să iei în calcul suprafaţa camerei, capacitatea rezervorului aparatului, posibiitatea de a regla uiditatea din cameră în funcţie de necesitate. În plus un umidificator performant trebuie să asigure posibilitatea de a se opri automat, e a putea folosi diverse uleiuri aromatice ideale pentru astmatici, trepte de putere diferite, higrometru încorporat, un nivel de zgomot scăzut precum şi un consum redus de energie electrică!

Tipuri de umidificatoare:

Există mai multe tipuri de umidificatoare de aer:

  • umidificatorul cu aer rece – acesta poate fi folosit în orice sezon şi are un sistem de funcţionare extrem de simplu: evopararea apei prin trecerea uni curent de aer  sau pulverizarea unui jet fin de apă. Acest tip de aparat este indicat pentru a uşura respiraţia bebeluşului şi pentru a ajuta la tratamentul astumului sau a diferitelor alergiilor respiratorii. Atenţie însă la ce apă folosiţi deoarece nefierbând-o poate împrăştia în aer şi diverse bacterii!
  • umidificatorul cu aer cald – acest tip de aparat este indicat mai ales în sezonul rece. Aerul cald emanat contribuie la distrugerea germenilor şi bacteriilor din aer şi este ideal pentru a preveni răceala sau pentru a preveni apariţia alergiilor provocate de mucegai.
  • umidificator cu ionizare – are un filtru ionizant care contribuie la reducerea cantităţii de praf din camera copilului. Este indicat mai ales copiilor care au diverse alergii sau care locuiesc în zone intens circulate care favorizează apariţia rapidă a prafului în cameră.
  • umidificator cu ultrasunete – acestea funcţionează atât cu abur rece cât şi cu abur cald. Ultrasunetele au rolulb de a transforma apa în picături mici, ca mai apoi aceasta să fie eliminată în cameră cu ajutorul unui ventilator.

Cum foloseşti corect un umidificator de aer?

Indiferent de tipul de umidificator ales, acesta vine însoţit de un manual de instrucţiuni. Nu ezita şi citeşte-l! Ţin să precizez însă că un umidificator trebuie să funcţioneze doar cu apă distilată sau filtrată! Apa de la robinet conţine diverse minerale care pot irita plămânii sau se depun pe obiectele de mobilier creând în permanenţă un strat de praf albicios foarte neplăcut!

De

3 comentarii la „Umidificatorul de aer nu trebuie să lipsească din camera bebeluşului!”
  1. eu as alege chiar si pentru mine un umidificator cu aer rece. Nu am probleme deosebite de sanatate, dar uneori cand aerul din casa este prea uscat, simt ca nu pot respira si imediat ma apuca atacurile de panica. Medicul mi-a zis ca m-ar ajuta, deci nu e un aparatul numai pentru bebelusi.

  2. Este foarte util un umidificator chiar daca nu ai copil mic. Iarna se usuca rapid aerul din camere, la fel si vara pe canicula. Eu nu respir bine daca e uscat aerul, incep sa tusesc aproape imediat.

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.