5 secrete pentru organizarea unui concert MEMORABIL

5

Organizarea de concerte presupune o responsabilitate imensa, deoarece trebuie sa multumesti, prin activitatea ta, o gama larga de publicuri. Ai de a face cu trupe muzicale, manageri de localuri, tehnicieni, presa, specialisti in relatii publice, angajati si lista poate continua. In plus, participantii la eveniment sunt publicul tau cheie, fara de care concertul nu ar putea exista. De aceea, este esential sa iei toate masurile pentru ca acestia sa se simta bine si sa revina la evenimentele organizate de tine.

Iata 5 aspecte ESENTIALE pentru ca evenimentele tale sa aiba succes garantat!


 

  1. Calitatea sonorizarii

Desi pare ca decurge de la sine, un concert nu poate exista fara o sonorizare impecabila. Asigura-te ca sistemele pe care le folosesti sunt de calitate si potrivite pentru spatiul in care urmeaza sa se desfasoare evenimentul. Comanda acum boxe active pe www.soundcreation.ro si beneficiaza de functiile extraordinare ale acestora, la preturi avantajoase. Un set de astfel de boxe asigura amplificarea sunetului, avand o statie incorporata.

 

  1. Show-ul de lumini

Alte doua elemente esentiale pentru reusita concertului sunt sistemul de iluminare si show-ul de lumini, per ansamblu. Acesta din urma poate face diferenta dintre un eveniment banal si un adevarat spectacol. Asadar, alege un specialist care sa se ocupe de acest aspect si un sistem de iluminare potrivit. Poti opta pentru tehnologia LED, accesand site-ul Led-Zone, unde vei gasi resursele necesare pentru acesta.

De asemenea, iluminarea scenei este extrem de importanta si pentru fotografii evenimentului. Asigura-te ca acestia au conditiile necesare realizarii unor fotografii reusite. Evita excesul de lumini rosii si magenta si, de asemenea, nu utiliza lumini prea puternice.

  1. Igiena locatiei

Curatenia efectuata inainte de accesul participantilor este obligatorie, insa la fel de importanta este si cea din timpul concertului. Pe parcursul evenimentului, se vor forma intotdeauna deseuri precum pahare sau sticle goale, servetele, farfurii sau tacamuri de unica folosinta si asa mai departe. De aceea, fii sigur ca ai o echipa care sa se ocupe, din cand in cand, de acest aspect.

De asemenea, nu uita sa asiguri o cantitate suficienta de locuri in care participantii pot arunca aceste deseuri si comanda cosuri pentru gunoi pe sanito.ro, de unde poti alege dintr-o gama larga de variante. In plus, daca zona in care se desfasoara concertul dispune si de o zona pentru fumat, echipeaza acel loc cu cosuri de gunoi speciale, cu scrumiera incorporata.

  1. Organizarea ireprosabila

Inainte de a da start evenimentului, angajeaza personal capabil sa gestioneze situatia si sa rezolve eventualele problemele. Totul incepe de la persoanele responsabile pentru accesul participantilor: verificarea biletelor, oferirea bratarilor, controlul bagajelor. Acest proces trebuie sa se desfasoare cu rapiditate, precizie si profesionalism.

Asigura-te ca echipa are un comportament potrivit, ca respecta invitatii si ii intampina cum se cuvine. Astfel, acestia vor intra in zona de eveniment cu o stare pozitiva, lucru care nu iti aduce decat avantaje. Mai mult, iti sugeram folosirea unui sistem de plata bazat pe jetoane, care va facilita o servire rapida la bar sau in zona cu mancare.

  1. Securitatea 

Dat fiind contextul social din ultima perioada, organizatorii de concerte trebuie sa fie din ce in ce mai precauti si mai atenti in asigurarea securitatii. Evenimentele neplacute pot fi cauzate, in cele mai multe dintre cazuri, de situatii care puteau fi evitate, cu masurile potrivite. De aceea, inainte de a alege spatiul pentru eveniment, verifica daca acesta dispune de sisteme antiincendiu, suficiente iesiri de urgenta si extinctoare functionale.

In plus, la inceputul evenimentului, anunta publicul cu privire la aceste masuri, pentru ca invitatii sa stie cum sa reactioneze in caz de nevoie.

Tine cont de toate aceste recomandari si, cu siguranta, vei obtine evenimente memorabile, iar participantii vor reveni si la concertele viitoare!

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

  1. Cele mai reuşite concerte le-am ţinut în faţa celor mai duri fani: copii mei 🙂 Şi mereu a fost ceva spontan. Dar prins publicul destul de repede în horă.

    Revenind la o notă mai serioasă, aceste sfaturi cred că ar trebui să le trimiţi la cei care se ocupă cu aşa ceva. Şi nu se prea pricep la asta 😛 Gen, primăriile sau consiliile locale !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.