Îmi aduc aminte și acum de anii studenției. O perioadă foarte frumoasă însă cu multe obstacole și greutăți. În anul II a trebuit să îmi iau un job în paralel pentru a mă putea descurca din punct de vedere financiar. Într-un fel mi-a prins bine, pentru că m-am obișnuit să fac față multor provocări și unui volum mare de muncă. Am avut grijă să-mi caut un job care să-mi permită un program flexibil, sau mai bine zis să îmi permită să merg la cursuri oricând. Astfel alergam de la muncă la facultate și de la facultate la muncă, iar seara acasă îmi împărțeam timpul între învățat și definitivat proiectele de la muncă. Fiind vorba de o editură, puteam lucra și de acasă, așa că o parte din sarcini le îndeplineam în funcție de timpul liber disponibil.
Nu știu nici acum de unde aveam atât de multă energie. Nu aveam un salariu prea mare, dar dorința de a munci și de a învăța în același timp mă motiva. Multe din ideile mele au fost puse în practică și au avut succes, iar după ce mi-am încheiat studiile am mai rămas acolo o bună perioadă de timp. Bineînțeles că pretențiile financiare au crescut deoarece și responsabilitățile mele au devenit mai mari. Pentru mine job-ul din perioada studenției a fost un start în viață. Am căpătat acea mult căutata experiență și am reușit să învăț din mers multe lucruri și să le aplic la timp în anumite situații cheie.
Proiecte educaționale pentru studenți – calea spre un viitor mai bun
Realizez si acum cât de important este un sprijin pentru un student la început de drum, de aceea am un mare respect pentru personele care investesc încredere, timp și bani în viitorul tinerilor studenți. Până la urmă dacă investim în ei, investim și în viitorul nostru. Doar așa vom determina tinerii să rămână în țară și să puna aici, unde le e familia bazele unor afaceri de succes. Dacă ar fi din ce în ce mai multe persoane disponile să le ofere acest start tinerilor studenți capabili să facă lucruri mărețe, atunci cu siguranță multe lucruri s-ar schimba la noi în țară.
Din fericire există oameni de afeceri care își doresc mai mult decât experiența dobândită cu greu de studenți prin intermediul unor job-uri de cele mai multe ori nepotrivite. Pentru că da, aveam colegi mai puțin norocoși decât mine care munceau pentru a se putea întreține, dar job-ul nu le oferea șansa de a evolua profesional.
Importanța de a investi în tinerii studenți a înțeles-o și omul de afaceri Liviu Tudor care a pus bazele Platformei Y. Acesta este un proiect ambițios dedicat studenților din România pasionați de business. Liviu Tudor încurajează tinerii studenți să își exprime ideile și să aibă curajul de a gândi business. Bineînțeles că orice idee este analizată cu atenție de oameni experimentați, iar cele mai bune vor fi premiate. Astfel vei avea șansa să contribui la dezvoltarea mediului de afaceri din România și să câștigi o bursă Oxford Summer Business School şi unul dintre cele 3 cursuri de antreprenoriat.
Campus universitar privat
În perioada studenției aveam mulți colegi care locuiau în campus. Și din păcate erau nevoiți câteodată să își împartă camera de cămin și cu alte viețuitoare mai puțin prietenoase. Chiar și așa, bătaia pe loc era acerbă, deoarece Universitatea nu oferea suficiente camere, în plus unele aripi ale campusului au intrat în renovare și bineînțeles că locurile pentru o perioadă s-au redus. Apoi lupta se dădea pe camerele proaspăt renovate. Am fost și eu într-o astfel de cameră și sincer mi-a plăcut. Dar imediat după ce i-am lăudat camera colegei, aceasta mi-a oferit un răspuns care m-a întristat: „nu ai fi vrut să știi cum era înainte”… Ei bine știu! Pentru că am stat și eu la cămin 2 ani în perioada liceului. Condițiile cam lăsau de dorit, însă mi-am făcut mulți prieteni, așa că nu regret acea perioadă.
Mulți colegi au decis să-și închirieze câte o garsonieră și să locuiacă în grupuri de 2-3. Această practică a dus la o explozie a pieței imobiliare.
La scurt timp însă a apărut și ideea de campus universitar privat care a găsit destul de repede mulți adepți! Primul campus din România și totodată cel mai mare din țară la momentul actual este WestGate Studios din București. Acest campus este un proiect ambițios pus pe picioare de Liviu Tudor, inițiatorul proiectului de care v-am vorbit mai sus. Acesta este în același timp un afacerist de succes în domeniul imobiliar. Proiectul WestGate Studios a fost realizat împreună cu soția sa, președintele Genesis Developmen.
Nu este un simplu campus universitar. Este un adevărat complex rezidențial în care studenții au parte de toate condițiile pentru a putea studia. Ansamblul oferă siguranță și pază 24/24, este dotat cu săli de studiu bine echipate, bibliotecă, farmacie, precum și diverse spații pentru recreere cum ar fi: parcuri, terenuri de sport, săli de biliard, restaurante, cafenele. În plus camerele sunt moderne, curate și complet utilate.
Până la urmă acesta este un pas spre normalitate! Mă bucur că în viitor copilul meu va avea parte de condiții de studiu mult mai bune decât am avut eu și voi face tot posibilul să îi ofer tot sprijinul pentru ca să aibă parte de un frumos start în viață!
.
sincer, daca as avea un copil student, in loc sa ii dau bani de chirie sa stea prin cine stie ce apartament, as prefera sa isi ia o camera in genul asta de campus privat, mai ales ca vad ca sunt multe conditii misto accolo, inclusiv sali de studiu. Oare mai sunt si alte campusuri private prin Bucuresti sau prin tara?
Ar fi bine ca in fiecare centru universitar sa fie cate un campus privat.