Interfonul – un pas important spre siguranţa ta

5

S-au dus vremurile în care accesul în scările de bloc era liber. Rata infracţionalităţii a crescut considerabil în ultimii ani, iar singura soluţie pentru a preveni sau micşora riscul ca unul din locatari să fie victima hoţilor este montarea unui interfon pe casa scării. Accesul în bloc se face doar pe bază de cartela electra sau dacă persoana la care ai venit în vizită îţi deschide uşa din interior.

Chiar şi aşa sunt destul de multe cazuri în care locatarii au permis accesul în bloc altor persoane străine, fără să-şi dea seama dacă persoana respectivă nu cumva a intrat în clădire cu scopul de a jefui vreun apartament. Nu este o teorie a conspiraţiei. Sunt destul de multe persoane, care profită de naivitatea unor locatari şi intră în bloc după ce au monitorizat fiecare apartament o perioadă, iar mai apoi dau o spargere după ce se asigură că proprietarul nu este acasă. Aşa că mare atenţie cui permiteţi accesul în bloc. E posibil să vă faceţi părtaşi la un jaf.

Eu am zile când ţin interfonul oprit tocmai pentru a nu fi deranjată de persoane necunoscute. Dacă urmează să primesc un colet sau pe  cineva în vizită, sunt sunată telefonic. Iar ceilalţi locatari au cheie interfon pentru acces.

De ce procedez aşa? De obicei sună la interfon persoane care vin cu materiale publicitare sau persoane care vin să cerşească din uşă în uşă.  Pentru prima categorie îmi pare rău, însă pentru a doua, nu m-aş risca să deschid uşa. În plus am copil mic şi prefer să nu îi perturb orele de somn, pentru că nu ştiu cum se face de sună cineva abia când cu greu am reuşit să îl adorm. Şi asta e chiar foarte enervant, mai ales că de fiecare dată sună persoane necunoscute care vor fie bani pentru diverse cazuri posibil inventate, fie vor să vândă produse contrafăcute, fie îşi încearcă norocul, poate – poate reuşesc să jefuiască pe cineva! Din acest motiv mă înfurii când unii vecini permit accesul în bloc persoanelor necunoscute, fără a se asigura cui i-a permis să intre. Nu le înţeleg logica. Dacă în casă nu le-ar permite să intre, de ce le-ar permite accesul pe casa scării? De aceea îmi susţin ideea că în cazul unui jaf şi persoana care a permis accesul în bloc ar trebui trasă la răspundere.

Noi folosim de mai bine de 10 ani cartele interfon electra şi din fericire nu ne-am confruntat cu situaţii neplăcute. Asta datorită faptului că locatarii sunt destul de precauţi şi nu oferă încrederea oricărei persoane care sună la întâmplare la interfon. Din acest motiv mă simt de fiecare dată în siguranţă.

O cartela interfon este o metodă de acces modernă, sigură, comodă şi fiabilă, aşa că dacă nu aveţi montat încă un interfon la uşa principală, solicitaţi administratorului Asociaţiei de Proprietari să facă demersurile pentru a monta un astfel de sistem. Cu siguranţă o să scăpaţi de grija legată de securitate.

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

  1. Uitasem cum e sa folosesti cartela de acces in bloc. Ai dreptate. Blocurile care au interfon sunt mult mai sigure pentru locuitori. Cand au montat interfon la bloc, m-am bucurat enorm pentru ca nu mai puteau intra toti betivii si pustii dornici sa distruga cutii postale, ghivece cu flori etc.

  2. sa stii ca eu stau la casa si tot ma gandeam sa punem interfon. Stii de ce? Stam 3 familii in aceeasi curte si eu am sonerie pentru ca la mine vin des colete. Mereu cand vine cineva la ceilalti, suna la sonerie si eu trebui sa ies la poarta ca fraiera.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.