6 obiceiuri proaste ale românilor la cumpărături

59

supermarket-507295_960_720

Nu am prins decât 2 ani din regimul comunist, aşa că nu ştiu decât din amintirile relatate de părinţi sau cunoştinţe cât de greu se găseau anumite produse în acea perioadă. Însă, imediat după 1989, noi orizonturi s-au deschis, iar românul de rând a scăpat ca „vaca în lucernă” atunci când i s-a oferit posibilitatea de a cumpăra orice. Fabricile şi uzinele au fost falimentate şi vândute bucată cu bucată, iar în locul lor au răsărit ca ciupercile după ploaie Malluri şi Hipermarketuuri. Deci să cumpărăm, zic!

Bucurie mare mon-cher! Îţi dai seama! Să transformi o fabrică de milioane de euro într-o ruină, sute de mii de oameni să fie concediaţi, iar în acel spaţiu să se ridice falnic un magazin din ăla în care mergi şi pui ce vrei într-un cărucior, apoi plăteşti la ieşire. Visul oricărui cetăţean… (A)normal la cap! Dar să nu deviem de la subiect şi să revenim la oile noastre. Da, la oi! Pentru că efectul de turmă se pare că a marcat profund populaţia acestie ţări.

Românul cumpără într-o frenezie totală mai ales în perioada sărbătorilor. Nu contează că depăşeşte bugetul şi face credit pentru care plăteşte tot anul. El cumpără, că neah… trebuie! Sau aşa crede el… mai ales că de multe ori jumătate din ce cumpră ajunge direct la ghena de gunoi! Nu ştiu dacă obiceiurile proaste ale românilor când vine vorba de cumpărături sunt o consecinţă a sechelelor din comunism sau pur şi simplu proasta educaţie, dar tot ce ştiu este că ele există! Să vedem care sunt cele mai mari.

 

Parchează unde nimereşte


Dacă se poate ar intra cu maşina în magazin şi s-ar plimba nestingherit printre rafturi înhăţând din mers cele necesare. Dar nu poate, aşa că parchează unde nimereşte şi nu unde găseşte un loc liber disponibil… Deci… românul parchează pe locurile pentru persoanele cu handicap şi cele alocate pentru „mama şi copilul”, pe culoarele de trecere şi pe spaţiul verde… oriunde şi cât mai aproape.

Eventual, ocupă şi două locuri de parcare, că neah… e tare greu să parchezi maşina între cele două linii… Nu e o noutate, e sport naţional! Iar şefii din fiecare magazin închid ochii, că neah… să piardă un client??? Doar nu o să îi educe ei. Cum să cheme poliţia şi să îi dea amendă pentru că ăla a parcat ca un bou? Clientul nostru, e stăpânul nostru! Se poate aşa ceva? Dar în alte ţări civilizate se poate!

Din păcate, acelaşi retailer acolo respectă, aici nu! Şi culmea, legea îi obligă să îi reclame pe nesimţiţi, pentru că tot legea îi obligă să aloce acele locuri şi să fie folosite strict de persoanele în cauză. Însă cine să respecte legea? O fi parcarea privată, însă pentru a funcţiona, proprietarul trebuie să respecte nişte reguli. Dar neah, cum să piardă un client? Ei bine, din acest motiv eu nu am mai mers de mult timp la Kaufland! Şi da, au pierdut un client, însă unul cu bun simţ!

 

Lasă căruciorul unde nimereşte


Aici sunt indecisă dacă să consider acest lucru nesimţire sau prostie. Dacă vezi că pe acel culoar este cineva oprit cu un cărucior, tu trebuie să fii mai cu moţ şi parchezi şi tu căruciorul în dreptul lui. Îţi e lene să faci doi paşi mai în faţă şi să laşi spaţiu şi pentru cei care tranzitează raionul. Câteodată te opreşti în mijlocul drumului şi laşi căruciorul pe curmeziş, că doar e raionul mă-tii! Sau te întâlneşti cu o cunoştinţă şi porniţi o discuţie fix în mijlocul drumului, în loc să vă retrageţi pe o margine!

 

Lasă alimentele perisabile pe alte rafturi


Dacă la punctul de mai sus eram indecisă, aici sunt sigură. E prostie cruntă împletită cu răutate. Păi cât de idiot să fii, să iei o fleică de carne şi să o laşi la raionul de pantofi. Sau să comanzi salam feliat şi să abandonezi pachetul unde nimereşti. Din cauza acestor tâmpiţi, ar trebui reintrodus un regulament intern, prin care produsele vrac să fie plătite direct la raion. Pentru că nici să primească înapoi aceste produse nu ar fi corect doar din cauza faptului că un individ nu ştie ce vrea. Păcat că nu e o lege clară, iar cei care practică acest obicei să fie identificaţi şi amendaţi, pentru că nu e normal să sufere alţii din cauza lor. E valabil şi pentru produsele congelate! Şi ne mai întrebăm de ce ne mai alegem cu câte o toxiinfecţie alimentară….

Nici pentru cei care lasă alte produse neperisabile la raioane diferite nu am cuvinte de laudă. Dacă îţi e silă să îţi mişti fundul să le pui la loc, măcar du-le până la casa de marcat şi lasă-le acolo. Nu te obligă nimeni să le cumperi, iar de acolo produsul va ajunge mai rapid şi mai uşor la locul lui. Dar nu le lăsa pe unde nimereşti, că te aflii într-un magazin, nu la mă-ta acasă! Te-ai gândit că poate e singurul produs şi altcineva are nevoie de el?

 

Mănâncă în magazin


E interzis, dar cui îi pasă??? Sunt raioane în care ai posibilitatea să deguşti anumite produse sau chiar unde poţi cumpăra separat mâncare şi o poţi consuma. Acestea le exclud. Când vorbesc despre „mâncat în magazin” mă refer la altă categorie de persoane. Şi aici recunosc, rar mai calc şi eu pe bec, dar nu cu mâncarea ci cu apa. Însă ce am desfăcut, am şi plătit la casă. Eu am plătit, dar mi s-a întâmplat să găsesc pe raioane şi produse cu ambalajele desfăcute.

Dar hai să vorbim de lucruri mai grave şi total neigienice!

Acum câţiva ani, personal am văzut pe cineva desfăcând borcanul de muştar şi băgând degetul să vadă dacă îi place sau nu. Doar nu o să cumpere ce nu-i place. I-a plăcut şi l-a pus în coş, dar dacă nu-i plăcea, îl aşeza înapoi pe raft, iar tu ca un cumpărător cinstit îl aşezai la tine în coş şi vedeai grozăvia abia acasă. Sau poate l-a abandonat la alt raion :)) Aici e clar vorba de nesimţire dusă la cel mai înalt nivel. Dacă s-a spălat pe mâini nici nu mai contează, ţinând cont că inevitabil a pus mâna pe diferite obiecte pline de microbi. Dar acest individ ar trebui să se gândească… dacă cineva i-ar trânti mâncarea în farfurie după ce s-a scărpinat în fund fără să se spele pe mâini, ar fi ok?

De curând am observat într-un alt mare hipermarket, un individ, care la raionul cu produse vrac, a băgat până la cot mâna în containărul cu turtă dulce şi a început mai mult să le sfărâme decât să le mănânce. Aici e vina totală a angajaţilor. Am reclamat la biroul de informaţii, însă nu ştiu ce măsuri s-au luat. În acest caz nu văd diferenţa dintre un om şi un porc! Mi s-a făcut o scârbă totală şi am jurat că nu voi cumpăra niciodată produse vrac de la autoservire.

Însă cele mai comune obiceiuri proaste, sunt întâlnite la raionul de fructe. Înţeleg că strugurii aceia mari par apetisanţi şi te invită să guşti. Dacă iei o boabă, nu îţi zice nimeni nimic. Şi la raionul cu măsline îţi dă să guşti. Însă dacă stai la raion şi ciupeşti din fiecare câte o boabă şi mănânci până te saturi, deja eşti nesimţit!

 

Nu ştie să stea la rând


Astea sunt sechele din perioada comunismului probabil. Sincer, nici eu nu stau prea bine cu răbdarea, însă îmi respect de fiecare dată locul. Observ cum unii pur şi simplu se calcă în picioare mai ales când se deschide o nouă casă de marcat sau atunci când vrea să comande anumite produse vrac. Se comportă de parcă cel din faţă ar  goli magazinul.

 

Ia tigaia neamule!


Atunci când se deschide un magazin, apar şi aşa zisele promoţii. Unii dau tigăi, alţi dau găleţi sau alte tâmpenii luate cu 2 lei din China. Dar ce contează, dacă e gratis, atunci să ne călcăm în piciore, să ne dăm coate, să ne luăm la bătaie şi să uităm şi de bun simţ… totul pentru o tigaie de unică folosinţă! 😀

Acestea fiind spuse, trăiască naţia!


Sursă foto: pixabay.com

 

DISTRIBUIȚI

59 COMENTARII

 1. Eu nu mai vreau sa stau la rand unde este o coada imensa sau nu mai fac cumparaturi acolo unde e aglomeratie. Ma scoat din sarite hipermarketurile care au foarte multe case de marcat si sunt deschide 2-3 sin randurile sunt enorme.

  • Este cu adevarat enervant, dar problema este tot la conducere. Dupa ce ca salariile sunt de 3 ori mai mici decat in tarile din Europa, mai au si deficit de personal. Angajeaza omul bun la toate. Daca magazinul nu e aglomerat, personalul de la casa aseaza marfa pe rafturi, sau cine stie ce mai face prin depozit. Doamne fere sa isi traga sufletul 5 minute, ca neah e platit cu sume uriase (minim pe economie). Apoi daca se aglomereaza, se mai redeschide o casa de marcat!

 2. Am ras copios desi e de plans. Nu fac parte din nici una dintre categorii. Nici macar nu am cheltuit milioane pe cumparaturi de sarbatori. Inainte faceam curatenia de sarbatori, acum si aia o fac oricand. ?

 3. In ceea ce priveste cumparatul in exces din pacate la fel se intampla la nivel global. Am vazut o statistica conform careia aproape 1,3 de miliarde de tone de alimente sunt irosite în fiecare an pe glob. O cantitate echivalentă cu hrana de care au nevoie 830 de milioane de oameni din zonele sărace ale lumii.

 4. si apoi vin iubitorii de teorii conspirationiste care afirma ca deh dom’le ne-am inmultit si pamantul nu ne mai poate sustine pe toti ca ar trebui facut ceva pentru ca numarul populatiei sa scada, nu sa facem ceva sa ulitizam ceea ce pamantul ne ofera in mod responsabil….

 5. Sa stimulam consumul! Multi stiu doar sa consume nu si sa investească. Din cele 6 obiceiuri mentionate mai sus, la al doilea as mai putea spune ca oamenii isi plimba carucioarele prin toate raioanele unde spatiul este mic, de parca l-ar fura cineva, nu a platit nimic inca. Daca vrea cineva sa isi lase caruciorul sa il puna in locul unde nu ar putea deranja.

  • Ma crezi sau nu, dar am intalnit si carucioare furate in perioada sarbatorilor cand magazinul era foarte aglomerat si nu se mai gaseau carucioare disponibile. L-au furat cu tot cu produse, au abandonat produsele si au folosit caruciorul pentru ei.
   Eu mai lasam caruciorul inainte undeva sa nu incurce in apropierea locului unde ma aflam si mi s-a intamplat de doua ori sa il gasesc fara moneda! Deci da! Se fura pana si moneda din carucior!
   Acum caruciorul il tin mereu langa mine pentru ca am baiatul in spatiul acela facut special pentru copii. (spre rusinea mea inainte credeam ca e pt maruntisuri sau poseta 😀 ) Abia fac cumparaturi linistita fara sa alerg dupa el prin magazin.

 6. Trist, dar adevarat. M-am intalnit cu toate situatiile descrise de tine. Cel mai rau ma enerveaza cand se intalnesc doua persoane si pun strategic cosurile…sa nu cumva sa mai treaca cineva pe langa…

 7. Eh..cam asa este la noi…tupeul si nesimtirea sunt la mare cautare ;;) si se tot dezvolta 🙁 din pacate aceste specimene isi invata si copii sa se comporte tot asa….din pacate nu vad rezolvare in viitorul apropiat …. 🙁

  • Nici eu nu i-am inteles. Stupid si penibil!
   Din pacate romanii sunt fomisti din fire. Pe mine si pe sot ne enerveaza la fel de mult si aia care mananca in autobuz. Una ca fac mizerie, dar e stupid ca toti pasagerii sa simta mirosul de la mancarea ta. Si daca le atragi atentia se poarta ca niste salbatici. Ma amuz, ca in Grecia te dadea jos din autobuz daca nu voiai sa intelegi! Aici nu poti face nimic. 😀

 8. Suntem needucati…aia e problema. Pe 24 decembrie zici ca venea sfarsitul lumii, toti iesisera la cumparaturi. Probabil le lipsea piperul si era neaparat nevoie sa cumpere. Imi e din ce in cr mai scarba de cei din jur, si incerc sa evit pe cat posibil sa ma duc la cumparaturi cand stiu ca poate fi aglomerat. Aia cu cosul lasat in mijlocul drumului e nelipsita. Faza e ca atunci cand ies din tara multi se abtin si nu mai fac ce fac in tara, ca stiu ca nu le merge, dar la ei acasa..

  • Asta ma revolta si pe mine. Duplicitatea romanului. Acolo respecta, aici nu! De ce? Nu stiu!
   Oricum, de sarbatori nu mancam cu mai multe guri. Inteleg ca vrem sa avem masa plina, dar se poate si fara sa ne purtam ca niste salbatici la cumparaturi!
   Cu aglomeratia, inteleg oarecum pentru ca multi lucreaza pana in ajun. Dar daca isi gestioneaza timpul cu grija, atunci nu mai e nevoit sa alerge in ultima clipa dupa piper… 😀

 9. Faza cu caruciorul lasat prin magazin este cea mai buna deoarece mi s-a intamplat de multe ori sa intru cu un gand si sa am nevoie sa ies cu un carucior plin. Asa ca fetelor lasati-mi mie carucioarele prin magazin!

 10. Câtă dreptate, vai doamne! Când îmi mai petrec săbătorile în România este o îmbulzeală și o nesimțire prin diferite magazin, vai doamne!
  În Italia nu se întâmplă niciun obicei prost de genul!! Unii româi ar trebui să se mai educe.

 11. Eu recunosc ca beau suc in magazin. DE fiecare data cand merg la cumparaturi vin insetata de pe drum, pun mana pe sticla si o deschid direct. Nu imi pasa de regula lor. Dar macar am inima impacata ca o platesc la casa. Si acum de sarbatori am gustat bomboanele vrac de pom. Am luat una singura, nu mi-a placut, nu am cumparat.

  • Suc si apa consum si eu. Si nu e de condamnat, mai ales daca produsul il platesc. Nu am facut referire la aceasta categorie de persoane. Pe mine ma revolta aia care pun mana direct pe alimentele neambalate sau le desfac!

 12. As mai putea sa adaug nevoia prosteasca de a umple cosul, cu tot felul de chestii nefolositoare si mancare multa, care apoi ajunge din pacate la gunoi. De ce sa arunci banii pe fereastra si sa cumperi mai mult decat poti manca? Unele alimente perisabile nu au mai mult de cateva zile termen de valabilitate. Este un obicei prost si am observat asta la o multime de oameni cand merg la cumparaturi in supermarket-uri…

  • Am mentionat asta la inceput fara sa ii fac insa categorie separata asta pentru ca pana la urma sunt banii lor. E adevarat ca e un obicei foarte prost, dar neah macar faptul ca o persoana isi umple cosul cu produse care apoi le arunca macar nu ii deranjeaza pe ceilalti clienti cum ar fi crampotitul din alimente, abondonul alimentelor perisabile, parcarea masinii neregulamentar, caruciorul lasat in mijlocul drumului, imbulzeala….
   Din pacate am senyatia ca nu ne vindecam niciodata! 🙁

 13. Si eu observ aceasta nebunie prosteasca ca in preajma sarbatorilor de iarna ca cumperi o tona de mancare. Ti se dubleaza cumva stomacul in perioada asta de incape atata mancare? Eu cred ca nu! Dar asa este romanul din pacate.. Mai grav este ca isi invata copii sa faca acelasi lucru… 🙁 Mentalitatea si educatia sunt de vina.

 14. Să nu uităm de împinsul de la casă și de băgatul în față pe motiv că au doar 2-3 produse. Nu putem schimba nimic la ce este în prezent, în schimb, putem să dăm noi dovadă de bună creștere și respect.

 15. Mi-ar fi placut ca in loc de „românul parchează pe locurile pentru handicapaţi” sa gasesc o altfel de exprimare, „locurile pentru persoanele cu dizabilitati” mai degraba… parca suna altfel. In rest, cam ai dreptate cu ce spui aici.

  • Credeam ca numai mie mi s-a intamplat sa-mi fie furat caruciorul in 10 secunde, cat am fost in zona de cosmetice, unde nu poti intra cu carucior. Am ramas socata, plus ca m-am enervat ca a trebuit sa umblu mult sa fac rost de alti 50 de bani. Era genul de supermakert care avea casa centrala la capatul opus cu intrarea.
   Din vorba in vorba, am aflat ca se intampla extrem de des si ca, tipic romanesc, ”nu au ce le face”. Serios acum, chiar exista oameni care se bucura la cei 50 de bani pe cu care se aleg :)))

 16. cineva te-a suparat rau tare de tot! :)))) adevarul e ca eu ocolesc marketurile in perioada sarbatorilor si prin weekenduri. nu de alta, dar ce-am vazut pe data de 2 ianuarie la carrefour mi-a lasat o impresie… era parcarea plina, mega plina, intrarea era blocata, toti isi lasau masinile pe unde apucau. si toate astea nu ca ar fi fost o vanzare cine stie ce. ci mai mult, romanul era la plimbare… ca vorba aia, pe 1 a fost inchis. urasc din tot sufletul cand vad aceleasi persoane cumparand lucruri de care nu au nevoie, dar „sa fie acolo”, apoi le arunca. urasc sa vad lumea cum se impinge la case si mai face si remarci aiurea asupra casierilor – sunt oameni si au de-a face cu 100 idioti pe zi, minim! urasc atunci cand vad chestii gen gustat, cum ai zis tu, cred ca daca-l vedeam pe-ala cu mustarul de care ziceai, imi sarea mie mustarul si-i dadeam cu el in cap! romanul are apucaturi foarte proaste, din pacate… si nici nu se dezvata de ele!

  • :)) Atunci ma intelegi! Da, din pacate multe se sparg in capul casierilor. Chiar si mie imi venea sa dau de pamant o data cu doua toante si o data cu un marlan. Dupa ce ca erau prosti mai erau si nesimtiti! Noroc ca au fost agentii de paza pe faza si lumea de la rand a inceput sa le atraga atentia nesimtitilor. Au plecat cu coada intre picioare in ambele cazuri!

 17. Trist , dar adevarat.
  Toate am trait aceste momente . Cel mai enervant este cand se muta produsele de pe un raft pe altu , ca te razgandesti tu si il lasi unde vezi. Intoarce-te , ma si pune-l de unde l-ai luat… Nesimtire curata.

 18. Din pacate vremurile nu ne-au schimbat in bine, am regasit in articolul tau toate nemultumirile mele legate de nesimitirea unor nemernici, care din pacate cresc in acest stil si altii.
  Eu inca nu am gasit o solutie.

 19. Deacord cu toate, mai putin cu ultima. Intr-adevar, manierele romanilor la cumparaturi dispar cu desavarsire. Dar trebuie sa recunosc ca ce am vazut la americani nu s-a intamplat niciodata la noi, si sper sa nici nu se intample. Faptul ca la noi se inghesiue, se imping si isi dau cateva coate pentru cateva produse, tigai sau orice altceva, e una, dar la ei se bat de-a dreptul, pana cand unul nu se mai ridica, si cand se deschid usile de Black Friday se calca in picioare la propriu, efectiv calca peste cei cazuti. Deci se poate mult mai rau decat cum este la noi.

 20. Ai nimerit-o cu transformarea fabricii in Mall, singurul magazin sa zicem cu pretentii si nume de mall din Craiova este Electroputere Parc Mall. Ghici pe ruina carei uzine e ridicat? Electroputere Craiova, care nu a fost o inventie ccomunista, ci a fost nationalizata de la Nicolae Malaxa. Parc nu stiu de la ce vine, dar nu cred ca s-au gandit la ce m-am gandit eu cand am citit despre obiceiurile proaste ale unora al caror comportament ar fi mai potrivit in natura.

 21. Treaba asta cu mâncatul in magazin fără sa plătească ma obsedează. Am pățit de câteva ori sa găsesc produse începute, degete prin muștar sau smântâna. Dacă ai pofte cumpara ca eu nu sunt datoare sa manac pe urma muștarul cu degetele tale pline de microbi .

 22. Toate obiceiurile pe care le-ai zis ma enerveaza. Dumnezeule, stii ce enervant mi se pare cand cineva „gusta” din produsele din magazin? Ca sa nu mai zic ca am fost odata la un supermarket cand era ceva promotie la tigai. Nu ma dusesem pentru tigaie dar m-am si speriat naibii, pana sa-mi dau seama care e treaba cu aglomeratia.

 23. Se pare ca sunt si persoane mai putin educate care dintr-o prostie face diverse lucruri mai putin normale. Am vazut si eu persoane care parcheaza pe locuri de handicapati pentru ca ele sunt lasate libere de oameni cu bun simt si pentru ca sunt mai aproape de intrare. Am vazut si persoane care vin se consuma produse date spre degustare, si mananca, si mananca, si … doamna de la vanzare imi zice ca vin zilnic ca sa se serveasca.

  In ceea ce priveste mancatul in magazin eu personal nu o practic dar copilului nu-i pot refuza. Recunosc ca am desfacut o apa tedy si i-am dat sa bea sau chiar am luat ciocolatele kinder si i-am dat una. La acest aspect stiu ca gresesc dar este spre linistea mea. Altfel n-as mai avea cumparaturi in tihna

 24. Bine punctat.am lucrat si eu intr-un supermarket si sunt fel si fel de oameni.Ajungeau ssa deschida pana si borcanul de zacusca.pt ce ? Nu stiu nu ma intreba

 25. Mi-au fost si mie povestite zeci de faze cand un cetatean a desfacut produsul, a gustat, i-a placut si ghici ce? L-a pus la loc pe cel desfacut, pentru a-si pune in cos unul sigilat si negustat. Genial, nu? Si da, mi s-a intamplat sa cumpar un produs unde am observat acasa ca acesta fusese desigilat si inca se vedea urma unui deget.

  In rest, am observat si eu tot ce ai spus tu in articol si cel mai tare ma enerveaza oamenii care nu numai ca blocheaza raioanele cu carucioarele, dar efectiv trebuie sa-i implori ca sa-ti faca loc, desigur, cu maxim sictir.

  Iar produse de tipul vrac nu mai cumpar de multa vreme din supermarketuri, prea des am vazut cum isi baga mainile cetatenii ca sa palpeze orice poate fi palpat.

  E foarte ciudat sa realizezi ca totusi, cei care se comporta asa, sunt o majoritate- devenind astfel un esantion de normalitate 🙁

 26. aia cu lasatul alimentelor pe care nu mai vor pe unde le vine ma enerveaza cel mai tare. Iau un cascaval sau o bucata de carne, iti dau seama ca nu le ajung banii si de prezervative si de carne si lasa carnea pe la raionul de cosmetice. Pana sa ajunga sa o ia un angajat sa o duca la locul ei, aia deja se altereaza si o cumpar eu.

  • De aia spun ca aici lucrurile sunt grave si ar trebui introdusa o casa de marcat si acolo. In Cora parca sau Auchan, daca vrei sa cumperi salata de icre vrac, o cantareste vanzatoarea si o platesti acolo. La casa prezinti bonul! Astfel se taie cheful si elanul de a abandona alimente perisabile prin magazin. Si acum nu le iau apararea celor care vand, dar pune-te in locul lor. Vine unul la tine si iti cere 10 felii de salam. Tu ii tai iar nesimtitul zice ca nu le mai vrea sau si mai grav le lasa prin magazin. Pai e corect? Inteleg ca avem dreptul sa ne razgandim, dar nici asa! Cred ca unii au inteles gresit aceasta notiune sau face abuz de ea! 🙁

  • Paine mai iau si din lada. Nu folosesc manusi dar rup punguta, o intorc invers, bag mana in ea si ma servesc. 😀 Igienic si pentru mine si pentru restul clientilor. Dar si eu m-am luat de un domn care tot pipaia painea. Macar si-a cerut scuze si a spus ca nu si-a dat seama.

 27. Sa nu mai vorbim si despre persoanele care isi fac stocul de pungi pe tot anul, de la raionul de fructe si legume :)) Se pare ca noi romanii avem o maaare pasiune pentru a colecta pungi…de orice fel.

  • Eu arunc tot. Pungi am rola. Dar sa stii ca ai dreptate. Mi s-a intamplat sa nu mai gasesc pungi la raion si sa solicit, iar persoana respectiva sa fie mirata ca s-a epiuzat rapid. Asta s-a intamplat la un supermarket mai mic de cartier.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.