Cum îţi protejezi computerul de atacuri nedorite

19

protectie antivirus Kaspersky

Lumea virtuală are miliarde de porţi. Unele deschise, altele închise. Faptul că virual vorbind poţi ajunge oriunde cu doar câteva click-uri este un aspect absolut minunat, doar că mirajul internetului are şi o faţă mai puţin plăcută. Nu ştim cine se ascunde în spatele fiecărui monitor.

Dacă nu este protejat, un hacker poate pătrunde foarte uşor în computerul tău şi poate avea acces la conturile, parolele, documentele şi multe lucruri intime din viaţa ta pe care le păstrezi pe hard disk. Mai mult decât atât,  un hacker te poate chiar spiona prin intermediul camerei video şi a microfonului de pe laptop.

O altă problemă este creată de data asta de viruşi. Aceştia nu numai că au rolul de a colecta informaţii din computerul tau, dar infectează documentele pe care din păcate le poţi pierde.

Mai bine previi decât tratezi

Acest aspect este valabil indiferent dacă vorbim de starea noastră de sănătate, protecţia locuinţei sau a computerului.

În ceea ce vorbeşte starea de sănătate, căutăm să ne protejăm prin respectarea igienei, evităm să intrăm în cotact cu persoane care suferă o boală contagioasă fără protecţie şi avem grijă să ne vaccinăm. Astfel, organismul nostru este protejat de anumiţi viruşi care în urmă cu sute de ani provocau chiar moartea persoanei infectate.

De hoţi ne protejăm casa, având grijă să nu lăsăm uşile de la exterior deschise sau descuiate, cumpărând camere de monitorizare şi apelând la serviciile unei firme de protecţie şi pază, care să intervină în cazul în care porneşte alarma.

Când vine vorba de protecţia computerului şi a altor dispozitive cu conexiune la internet, mulţi oameni evită cumpărarea unui antivirus după principiul „mie nu mi se poate întâmpla”. Ei bine, hackerii asta aşteaptă. Să găsească dispozitive vulnerabile de pe care să poată colecta informaţii personale. Din cauză că nu se  acordă mai multă atenţie şi seriozitate acestui aspect, victima poate suferi pierderi de fişiere importante, fotografii de suflet sau se poate trezi chiar fără bani în contul bancar. Dacă optăm însă pentru o solutie antivirus, atunci putem sta liniştiţi, deoarce computerul nostru este pe mâini bune!

Ce faci pentru a evita infectarea cu viruşi şi atacurile făcute de hackeri

În primul rând trebuie să acorzi mai multă atenţie site-urilor pe care intri. Cele mai periculoase site-uri sunt cele care au conţinut pentru adulţi, site-urile de jocuri, cele care promit că poţi descărca anumite programe care în mod normal se achiziţionează cu licenţă sau cele pe care poţi urmări seriale online fără autorizaţie (înregistrate de la TV, apoi încărcate pe un server). Deoarece sunt site-uri cu trafic intens, acestea sunt ticsite de reclame pop-up, iar multe din acestea conţin şi viruşi. O dată dat click aceştia se pot instala comod în computerul tău şi pot avea acces la toate conturile şi parolele tale.

Astfel te poţi trezi că ai contul de Facebool spart, mail-ul blocat, că nu mai ai acces la anumite documente sau multe informaţii despre tine au ajuns pe mâinile unor străini care vor să le folosească împotriva ta.

Pentru a fi sigur că eşti ferit de toate aceste probleme, nu este suficient doar să eviţi site-urile cu risc. Un virus se poate ascunde pe un stick de memorie, poate veni pe mail prin intermediul unui document infectat trimis de un prieten (fără ca prietenul tău să ştia asta) sau poate fi luat din neatenţie dând click pe un filmuleţ distribuit pe Facebook pe care îl consideri amuzant şi care te poate redirecţiona către un alt site sau chiar o aplicaţie Facebook cu risc.

Din acest motiv, utilizarea unui antivirus pentru computer, telefon, tabletă sau alte dispozitive conectate la internet este absolut necesară.

În acelaşi timp, trebuie să ţinem cont că nu trebuie să oferim informaţii personale persoanelor necunoscute din mediul online. Un hacker priceput se poate folosi de ele pentru a îţi sparge contul sau pentru a pătrunde în computerul tău.

Cum alegi un antivirus bun şi eficient

Cel mai bine este ca înainte de a achiziţiona un antivirus să utilizezi varianta de testare de 30 de zile. Orice firmă producătoare de anti viruşi au această facilitate. Eu iniţial am instalant varianta free disponibilă 30 de zile de la Kaspersky. Dacă doreşti să te bucuri de o perioadă cât mai lungă poţi achiziţiona acum licenţa, iar codul primit îl poţi folosi după expirarea versiunii free.

După ce l-ai testat şi te-ai convins că ai ales ceea ce trebuie, atunci achiziţionează o licenţă pentru toate dispozitivile şi poţi sta fără griji. Datele de pe ele vor fi în siguranţă.

Trebuie însă să ţii cont de faptul că antivirusul pentru care optezi trebuie să ofere anumite facilităţi. Pe mine Kaspersky antivirus m-a convins, iar acum mă bucur de o licenţă pentru un an întreg.

scanat

Facilităţile pe care acest antivirus le oferă sunt următoarele:

  • Protecţie pentru toate dispozitivele (P.C., Mac, Android) împotriva viruşilor sau hackerilor în ceea ce priveşte accesul pe internet, identitatea, intimitatea şi siguranţa datelor din computeru, inclusiv fotografii;
  • Protecţie ridicată pentru tranzacţiile bancare, Internet Banking, cumpărături online;
  • Protecţie pentru accesul copiilor la anumite pagini de internet, blochează paginile cu un conţinut nepotrivit sau periculos pentru securitatea dispozitivului;
  • Protecţie în ceea ce priveşte parolele şi aplicaţiile descărcate în dispozitiv;
  • Uşurinţă în utilizare şi gestionare a contului fără a încetini activitatea.

Un antivirus de la Kaspersky oferă pachete complete, ideale pentru toate tipurile de dispozitive conectate la internet. Faptul că ai parte de protecţie totală este un mare avantaj, mai ales în ziua de azi când riscul de atac cibernetic este foarte crescut.

Dacă până acum ai ezitat să îţi achiziţionezi un antivirus pentru computerul tău, atunci acum este momentul potrivit. În perioada de Black Friday 2016, produsele Kaspersky Lab au reduceri de pana la 50% in mai multe magazine, printre care: Flanco, eMag, Altex, PC Garage sau Cel.ro. Ofertă valabilă până pe data de 30 noiembrie 2016.

Dacă ai ratat oferta de Black Friday, nu te îngrijora! Poţi beneficia de o reducere de 25% dacă achiziţionezi o licenţă direct de pe site-ul oficial…

reducere

DISTRIBUIȚI

19 COMENTARII

  1. Nu am avut Kaspersky pana acum , Norton mi s-a recomandat si vad ca pana acum nu am avut probleme. Oricum m-am ferit de multe ori de virusi si nu-mi aduc aminte sa fi fost infestata din cauza aceastora.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.