Salutare albinuţelor.
Astăzi doresc să vă vorbesc despre sensibilitatea dentară. Dacă şi voi aveţi această problemă, atunci ştiţi despre ce vorbesc, iar dacă nu o aveţi vă doresc nici să nu aflaţi cum e.
Sensibilitatea dentară este o afecţiune care poate să apară zilnic sau ocazional. Afecţiunea în termini medicali se numeşte hipersensibilitate dentară şi se manifestă prin dureri ascuţite şi de scurtă durată ale gingiei atunci când sunt consumate alimente reci sau fierbinţi.
Durerea este extrem de neplăcută, eu o simt până în adâncul creierului şi este mai deranjantă când consum lichide reci decât când consum ceva cald. Mai rău este că această durere o simt şi când consum produse dulci.
 
Care sunt principalele cauze
Cauzele diferă de la o persoană la alta. Această problemă se dezvoltă în timp din cauza retragerii gingiilor, gingivitei, periajului excesiv şi agresiv al dinţilor, scrâşnirea dinţilor, albirea dinţilor, eroziunea acidă.
Toţi aceşti factori conduc la pierderea smalţului de pe suprafaţa dintelui, iar odată îndepărtat acesta nu mai poate fi refăcut. Efectul este această sensibilitate percepută ca o durere ascuţită şi de scurtă durată dar care apare ori de câte ori consumăm alimente reci, calde, dulci.
Această sensibilitate este cauzată de dentină, un tesut osos sensibil care formează coroana şi rădăcina dintelui. Aceasta este străbătută de canale mici care conţin terminaţii nervoase şi sunt pline cu un fluid. Consumul de alimente foarte reci, fierbinţi sau foarte dulci fac acest fluid să se mişte, iar terminaţiile nervoase reacţionează prin declanşarea unei dureri bruşte şi ascuţite.
Prevenţie şi îngrijire
Dinţii sensibili au nevoie de o îngrijire specială. Pentru a ameliora sensibilitatea dentară trebuie să ţineţi cont de câteva sfaturi simple venite din partea medicului stomatolog.
– în primul rand trebuie ca periajul dentar să fie executat corect şi complet de cel puţin două ori pe zi neapărat dimineaţa şi seara. Nu trebuie nici să faceţi abuz şi să vă periaţi dinţii foarte des pe zi. Specialiştii nu recomandă să o faceţi mai des de trei ori pe zi. Nu trebuie să periaţi dinţii puternic pentru a nu afecta smalţul. Periuţa de dinţi trebuie să aibă perii moi altfel riscaţi să distrugeţi smalţul.
– folosiţi o pastă de dinţi pentru dinţi sensibili şi cu un conţinut mare de flour. Acesta contrubuie la întărirea smalţului. Pentru o igienă completă a cavităţii bucale, nu vă sfiiţi să folosiţi aţa dentară şi apa de gură. Acestea vă ajută la prevenirea afecţiunilor gingiei, una din cauzele sensibilităţii dentare.
– evitaţi sau reduceţi consumul de alimentele şi băuturile acide cum ar fi sucurile acidulate sau oţetul din salate.
– încearcaţi să evitaţi scrâşnirea sau strânsul din dinţi
– mergeţi regulat la dentist (măcar de două ori pe an) pentru un consult de rutină şi eventual un detartraj.
Ce folosesc eu pentru dinţi sensibili
Eu pentru sensibilitate dentară mă împac excelent cu pasta de dinţi de la Sensodyne.
Preferata mea este pasta de dinţi Sensodyne ProSmalţ Gentle Whitening. Aceasta are următoarele proprietăţi:
– este indicată în special persoanelor cu dinţi sensibili
– ajută protecţia smalţului dinţilor împotriva eroziunii acide dar şi la întărirea acestuia
– are o acţiune blândă de albire a dintelui
– conţine fluor pentru a proteja dinţii de carii.
Am observat că folosind această pastă de dinţi nu mai am probleme nici cu sângerarea gingivală în plus are un miros proaspăt şi mentolat.
Flaconul de 75 ml l-am achiziţionat de la webshop-ul Pentru Corpul Tău la un preţ excepţional de numai 22,25 lei. Am căutat produsul şi în hypermarket-uri iar preţurile săreau de 28 lei. În plus pe site aveţi ce alege dintr-o gamă variată de produse la preţuri excelente. Produsele sunt de calitate şi vin atent ambalate. Nu e primul produs cumpărat de la ei. Mă declar mulţumită de tot ce am cumpărat de pe acest webshop de aceea am simţit nevoia să vă împărtăşesc şi vouă experienţa mea!
Până data viitoare, vă urez să aveţi grijă de dinţii voştri! Bye-bye…

 

 

 

De

Un comentariu la „Aveţi dinţi sensibili? Sensodyne e soluţia!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.