Viața înr-o continuă mișcare = sănătate

0

Sedentarismul este una dintre cele mai periculoase moduri de viață. Sedentarismul ucide încet dar sigur atât mintea cât și trupul. Din acest motiv trebuie în permanență să ne facem timp pentru diverse activități care să ne mobilizeze în a face mișcare. Nu timpul este principala problemă ci lipsa de voință.

Atunci când oboseala vă copleșește, odihna nu înseamnă în a vă închide în cameră și a dormi. Mai ales dacă aveți un job la birou care nu presupune multă mișcare. Căutați să faceți fel de fel de activități care să vă antreneze toți mușchii.

Ce activități puteți face?

photo of man standing on top of mountain
Photo by Pawan Yadav on Pexels.com
  • O drumeție pe munte.

Mulți fug de Valea Prahovei. Cu toate acestea DN1 , mai ales între Comarnic și Bușteni este mai mereu foarte aglomerat. Nu e musai să mergeți cu mașina până la Sinaia sau Bușteni. Vă puteți urca în tren și garantat o să ajungeți mai rapid decât cu mașina. În plus scăpați și de grija locului de parcare. Tot ce trebuie să faceți este să vă așezați într-un rucsac tot ce este nevoie pentru o drumeție și să vă bucurați de natură. Ca să nu aveți neplăceri, pentru călătoria de o zi aveți nevoie ca rucsacul să fie echipat corespunzător: haine de schimb, de preferat mai groase pentru că pe munte este mai frig, o pelerină de ploaie pentru că vremea este imprevizibilă și nu se știe când ploaia te surprinde, o baterie externă încărcată și cablu pentru telefon, un briceag, o brichetă (chiar dacă sunteți nefumători), o lanternă, apă, mâncare neperisabilă, o mică trusă de prim ajutor (medicamente antialergice și antiinflamatoare, plasturi, pansament, folie termică). În plus este obligatoriu ca să vă îmbrăcați și încălțați corespunzător unei drumeții pe munte. Respectați marcajele și nu vă aventurați dacă vremea este nefavorabilă.

  • Plimbare cu bicicleta

Plimbările cu bicicleta sunt printre cele mai plăcute activități atât individuale cât și de familie. Dacă optați pentru o plimbare în parc, atunci tot ce aveți nevoie pe lângă echipamentul corespunzător este apa și voia bună. Este foarte important să vă hidratați bine atunci când depuneți efort sau faceți mișcare. Dacă plimbarea cu bicicleta este pe un traseu montan atunci luați cu voi rucsacul echipat corespunzător despre care v-am vorbit la punctul anterior.

  • Sport la tine acasă

Sport dacă vrei poți face oriunde. Chiar și la tine acasă. Dacă îți permite spațiul poți cumpăra o bandă de alergat, o bicicletă fitness, iar dacă nu, vă puteți antrena mușchii cu gantere. Impotant este să nu vă trântiți direct în pat imediat ce ați venit de la birou.

  • Jogging

Dacă vă place să alergați atunci este musai să faceți asta mai ales dimineața când aerul este mai curat și nici parcurile nu sunt aglomerate. Evitați zonele în care se află câini vagabonzi. Pentru ei sunteți o amenințare și vă pot ataca.

  • Înot

Nu trebuie să faceți înot de performanță pentru a vă simți în formă, însă înotul antrenează cu succes toți mușchii și chiar dacă depuneți efort, o să vă relaxați în același timp deoarece o bălăceală la piscină este mereu bine venită. Alegeți însă un bazin pe măsura nivelului de pregăire pentru a vă bucura din plin de experiență.

  • Sporturi de echipă

Nu este obligatoriu ca după program să mergi direct acasă. Poți merge cu colegii sau gașca de prieteni la un fotbal, handbal, tenis sau orice alt sport de echipă care vă face plăcere să-l jucați. Terenuri sunt în fiecare oraș, nu trebuie decât să vă rezervați din timp terenul dorit.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.