Când vine vorba de amenajarea unei camere pentru un adolescent, totul poate fi o adevărată provocare. Însă este foarte important ca împreună să stabiliți un buget și să alegeți mobila și accesoriile, deoarece acel spațiu trebuie să îi ofere acestuia confortul de care are nevoie pentru a se putea relaxa, învăța, crea sau locul în care să își poată invita prietenii fără a se simți stânjenit de modul în care se prezintă camera lui.

Iată câteva idei de mobilier pentru camera unui adolescent:

  1. Spațiu de dormit. Se poate opta pentru un pat cu spațiu de depozitare încorporat. Clasicul pat banal însă confortabil și ușor de întreținut curățenia. În cazul în care spațiul nu permite un pat normal, o canapea extensibilă este ideală, deoarece oferă spațiu suficient în timpul zilei și un plus de confort noaptea. Mulți adolescenți preferă însă pat etajat cu spațiu de lucru sub el, însă pentru acest tip de pat trebuie să fie o înălțime corespunzătoare a camerei, iar acesta trebuie așezat astfel încât în încăpere lumina naturală să pătrundă cu ușurință și sub acesta.
  2. Spațiu de lucru. Optează pentru un birou suficient de mare cât să ofere confort în timp ce adolescentul are teme de efectuat. În același timp are nevoie de loc nu numai pentru cărți și caiete ci și pentru instrumentele de scris. Alege un birou cu raft și sertare astfel încât adolescentul să își poată organiza cu ușurință lucrurile. Orientează biroul către fereastră astfel încât să aibă cât mai multă lumină naturală.
  3. Scaun pentru birou ergonomic, confortabil. Alege cu atenție unul dintre aceste scaune birou. Sănătatea este foarte importantă iar o poziție incorectă pe scaun poate avea efecte negative pe viitor. Din păcate mulți tineri din ziua de azi suferă de probleme ale coloanei deoarece petrec prea mult timp în fața computerului așezați inconfortabil și nici nu fac suficient sport.
  4. Spațiu pentru sport. Poate pare greu de crezut dar chiar și într-o cameră mică poate fi organizat un astfel de spațiu. Dacă ai un perete gol, iar copilul iubește să se antreneze și acasă, poate fi montat un spalier pentru gimnastică. Puteți opta și pentru o salteluță pe care să o așeze doar când dorește să facă anumite exerciții fizice.
  5. Rafturi pentru cărți, trofee sau obiecte decorative. O mică bibliotecă nu ar trebui să lipsească din camera nici unui adolescent. În plus, dacă tânărul merge la diferite concursuri, acolo își poate așeza și trofeele.
  6. Dulap pentru haine. La fel ca în cazul cărților, un dulap pentru haine trebuie să existe în camera lui Chiar dacă este spațiu mic, trebuie organizat în așa fel încât să aibă tot ce are nevoie la îndemână. Dacă aveți o altă cameră cu un spațiu de depozitare mai mare puteți depozita în dulapul din cameră doar hainele de sezon și ce poartă în casă, iar restul le puteți așeza în altă cameră.
  7. Covor pufos, confortabil. Tinerii iubesc să stea pe jos. Un covor pufos va face acest obicei mult mai plăcut.
  8. Lumina ambientală, precum lampa sau candelabru. Poți opta pentru lămpi nu numai pentru tavanul camerei și spațiul de lucru ci și pentru zona patului în cazul n care adolescentul dorește să citească relaxat o carte în timp ce stă în pat sau pe canapea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.