Unghii cu gel vs unghii naturale

0

De la oja clasică de pe vremea când eram doar un copil și păzeam momentul când mama lăsa sticluța magică nesupravegheată pentru a îmi colora și eu măcar unghia mică de la picior cu acel roșu aprins până la o manichiură sofisticată în culori vii sau exact ca în revistele de modă pe care le cumpăram cu bucurie de fiecare dată când apărea un nou număr nu a fost decât un singur pas. Ca și cum aș fi pocnit o dată din degete și iată, m-am trezit adult… cu pretenții și cu dorința de a avea în permanență o manichiură perfectă. Așa cum se zice… cartea de vizită a oricărei femei.

Însă din păcate oricât aș fi încercat să îmi păstrez o manichiură impecabilă, cu oja clasică niciodată nu reușeam. Era frumoasă doar câteva ore, apoi făceam eu ceva de distrugeam munca mea de câteva zeci de minute. Nu aveți idee cât de frustrant este ca după ce am terminat de vopsit și ultima unghie să ating cu mâna ceva și să îmi distrug o unghie.

Astfel, oricât de elegante și impecabile pot f unghiile naturale, prefer manichiura modernă așa că am optat pentru manichiura cu gel.

Spre deosebire de anii copilăriei când doar oja roșie și lacul de unghii înfrumusețau unghiile unei femei, acum sunt atât de multe variante care oferă o manichiură clasică sau modernă de durată și care contribuie semnificativ la încrederea unei femei în propriile forțe.

Eu prefer unghiile cu gel din comoditate în primul rând. Am o manichiură impecabilă timp de două săptămâni indiferent cât de multă treabă am de făcut. Este adevărat că o manichiură cu cât este mai sofisticată va necesita mai mult timp pentru realizarea ei, însă rezultatul de fiecare dată m-a încântat.

Dacă pentru realizarea unei manichiuri cu gel este nevoie de mai multe tipuri de produse: rubber base, gel, top coat unghii, precum și o lampă UV. Chiar și pentru realizarea unei manichiuri clasici se poate folosi doar o bază, culoare și lacul de finisaj, însă produse care nu sunt destinate uscării la lampă. Acestea însă nu vor oferi durabilitate, existând riscul ca manichiura să fie distrusă chiar și în câteva ore. Manichiura cu gel însă oferă o rezistență de câteva săptămâni.

Eu îmi aplic gel pe unghia naturală de mai bine de 10 ani și pot spune că unghia este la fel de afectată și de ojă. Ba chiar în perioada de pauză am observat că oja atacă mai mult unghia decât gelul. Iar înainte să folosesc gel, aveam mereu unghiile exfoliate. Așa că gelul pe unghii este la fel de dăunător ca și oja clasică.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.