Fă-ți din casa de la țară un colț de rai

0

În perioada pandemiei mulți am realizat cât de important este să avem un loc retras în care să putem sta în liniște fără a fi prea mult afectați de toate restricțiile care au venit la pachet. În perioada pandemiei nu a fost ușor să ieșim din casă doar cu declarația în mână, însă din fericire bine că am putut ieși chiar și așa pentru a merge la job, altfel ne-ar fi fost mai greu să depășim. Era totuși trist și în același timp înfiorător să vedem străzi pustii, iar în capătul străzii mașina de Poliție care la acel moment numai sentimentul de siguranță nu îl oferea. Iar cine a putut lucra de acasă a putut să își folosească timpul mult mai productiv.

Cine a fost mai norocos s-a întors la țară. Și ce e drept în acea perioadă magazinele cu materiale de construcții nu s-au plâns de vânzări. Cine a avut ceva bani strânși a avut posibilitatea să profite de această pauză socială și să își renoveze locuința de la țară. Iar dacă spațiul a permis, a putut să se ocupe și de livadă și grădină, pentru că nu-i așa? Ce e mai bun ca un fruct proaspăt sau o legumă din propria grădină.

Noi ne bucurăm de un teren situat undeva foarte aproape de oraș, iar pe acest teren am reușit să plantăm câte puțin din tot ce ne place. Timpul acesta ne-a permis să renovăm locuința și să reîntinerim livada. Dacă până acum abia găseam timp pentru a toaleta copacii, acum timpul ne-a permis să îi înlocuim pe cei foarte bătrâni și să replantăm diverși pomi fructiferi: pruni, cireși, un cais, un gutui, un păr și doi smochini. Am plantat chiar și un kiwi. Mai multe informații despre cireși sau alți pomi găsești aici. Vă invit să citiți deoarece găsiți multe informații utile.

Și cum iubim foarte mult căpșunele am amenajat un spațiu și pentru plantarea acestora. Cultivarea căpșunilor nu necesită un efort prea mare, dar merită deoarece dacă sunt îngrijite corespunzător sunt foarte delicioase și nici nu pot fi comparate la gust cu cele pe care le găsim în supermarket.

În cele din urmă aș putea spune că această pauză socială ne-a fost benefică deoarece ne-a permis să ne reorganizăm viața și prioritățile, am realizat că ne putem adapta ușor la orice situație și că pentru a te putea bucura de viață ai nevoie doar de familie și sănătate.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.