Imprimanta un device absolut necesar

0

Imprimanta a devenit o necesitate indiferent de domeniul de activitate. Cu atât mai mult cu cât în casă există copii care merg la școală. Necesitatea unei imprimante s-a simțit cu atât mai mult în pandemie când mulți dintre noi și-au mutat activitatea la birou iar copiii au fost nevoiți să urmeze cursurile online.

Chiar dacă perioada aceea nefericită a trecut, iar activitățile noastre au revenit la normal nevoia unei imprimante a rămas. De multe ori trebuie să printezi un document sau o fișă, iar în zonă nu există nici un centru de copiere deschis. Abia atunci când ai nevoie realizezi cât de valoroasă este.

Pe noi perioada de lockdown ne-a prins oarecum nepregătiți și din acest punct de vedere. Nu aveam acasă imprimantă pentru că până să vină pandemia nu am considerat că este necesară. Însă a trebuit să achiziționăm imediat una pentru a putea printa fișele de la școală ale copilului, dar și pentru a putea lucra de acasă atunci când eram nevoită să nu merg la birou dar trebuia să rezolv anumite tasckuri urgente.

Atunci când dorești să achiziționezi o imprimantă este important ca principalul criteriu de selecție să fie volumul de printare și nu prețul. De cele mai multe ori o imprimantă ieftină care este destinată în principal unui volum mai mic de copiere are consumabilele mult mai scumpe. Iar dacă ai un volum mare de copiere o să observi după un timp că de fapt nu ai făcut o afacere prea bună. Înainte de alegerea unei imprimante analizează care sunt nevoile tale și vezi care sunt costurile consumabilelor pentru a face o alegere bună. Găsești aici o gamă variată de cartușe pentru mai multe tipuri de imprimante astfel încât să îți poți face o idee despre costuri. Nu uita să te uiți la specificații pentru a observa pentru câte treceri full color sau alb negru poți folosi acel cartuș.

Un alt criteriu de selecție este scannerul. Încă sunt la vânzare imprimante simple însă mult mai eficientă este o imprimantă multifuncțională cu scanner încorporat pentru a putea copia anumite pagini nu doar printa documente din computer.

Important este și modul de conectare la device. O imprimantă Wi-Fi înseamnă un cablu mai puțin și nu numai. Poți printa documente sau fotografii rapid direct din telefon.

După achiziție este foarte important să citești cu atenție care este modul de întreținere al imprimantei. Sunt anumite tipuri de imprimantă care dacă nu sunt folosite o perioadă cerneala din capătul cartușului se usucă. Asta poate duce nu numai la ineficiența cartușului ci chiar la distrugerea imprimantei și implicit la pierderea garanției.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.