Cum alegi un scaun de masă pentru bebeluși

0

După ce începe diversificarea este foarte important ca bebelușul să fie așezat la masă în propriul scaun. Chiar dacă este foarte mic are tendința de a copia ce vede la adulți, iar scaunul pentru bebeluși nu numai că îți va ușura ție sarcina ci îi va contura și celui mic personalitatea.

Scaunul de masă pentru copii este unul dintre cele mai utilizate echipamente pentru copii. În primul rând scaunul oferă copilului siguranță astfel încât poți desfășura în bucătărie toate activitățile. În același timp scaunul poate fi un loc distractiv pentru cel mic în care să se joace cu jucăriile preferate.

Pentru unii părinți etapa diversificării nu este o sarcină tocmai ușoară. Unii copii sunt curioși să încerce noi gusturi și texturi, iar alții sunt mai reticenți așa că scaunul joacă un rol important în această etapă deoarece treptat îl poți lăsa singurel să încerce să mănânce sub atenta supraveghere chiar dacă se murdărește.

Sursă foto: Imagine de 5686750 de la Pixabay

Cum alegi cel mai bun scaun de masă pentru bebeluși?

Siguranță

Siguranța copilului tău este o prioritate, de aceea atunci când achiziționezi un scaun de masa bebe trebuie să ai în vedere ca acesta să aibă toate elementele de siguranță. De aceea trebuie să cumperi doar scaune pentru copii omologate astfel încât să ai siguranța că acesta este dotat cu toate sistemele de siguranță necesare unui bebeluș.

Elementele de siguranță sunt foarte importante așa că nu trebuie făcut rabat de la calitate.

  • scaunul este important să fie dotat cu centuri de siguranță cu prindere în 5 puncte sau o bară despărţitoare care trece printre picioruşele și care are rolul de a evita alunecarea copilului pe sub tăviţă.
  • Baza inferioară trebuie să fie cât mai amplă pentru un plus de stabilitate. Copilul are tendința de a se mișca mult și nu are însă dezvoltată abilitatea echilibrului, așa că scaunul trebuie să fie stabil pentru a evita un accident nefericit.
  • Dacă scaunul este prevăzut cu roți, ia în calcul că normele Europene prevăd ca scaunele pentru copii să fie prevăzute cu două roți și două opritoare, astfel încât dacă ai uitat să activezi mecanismul de blocare al acestora copilul să fie în continuare în siguranță. Sunt și scaune care nu au în dotare roți însă dacă aveți obiceiul să vă deplasați dintr-un loc în altul este mai ușor să fie deplasat iar pentru copil este mai distractiv.
  • Tăviţa trebuie să fie cât mai rezistentă astfel încât copilul să nu se poată răni și suficient de lată astfel încât să nu se poată întinde să ia de pe masă obicete care l-ar putea răni cum ar fi divers cuțite folosite la activitățile din bucătărie.
  • Husă detașabilă pentru a putea fi igienizată ușor și rapid.

Confort

Este foarte important ca timpul petrecut în scaun să îi ofere copilului pe langă siguranță și confort. La fel ca și siguranța copilului tău și confortul joacă un rol foarte important. Dacă tot ceea ce ține de siguranță sunt elemente conștientizate de tine ca părinte, elementele ce țin de confort sunt resimțite din plin de către copil.

  • Reglarea scaunului pe înălţime pentru un spor de confort în momentul în care e hrănit.
  • Nivelul de înclinare al spătarului care poate oferi pauze de somn după ce a fost hrănit.
  • Tăviță dublă care poate fi folosită și ca suport pentru jucării.
DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.