Pomii fructiferi – Un must-have pentru orice grădină de la Gradinamax

2

Dacă mă întrebați pe mine, acolo unde există o mică grădină sau curte, există întotdeauna loc pentru câțiva pomi fructiferi, care se pot alege în funcție de spațiu disponibil și de preferințe. Am văzut că este și ofertă la pomi fructiferi la Grădinamax, pentru că ne apropriem cu repeziciune de finalul perioadei de plantare a pomilor. Așa că, dacă nu ai pus nici un pom fructifer în curte încă, mai poți face asta pe ultima sută de metri. Dacă nu, atunci va trebui să aștepți toamna, când este un alt sezon propice pentru a face acest tip de lucrări.

De ce e bine să avem pomi fructiferi în curte?

Primul avantaj ar fi fructele pe care le oferă, existând soiuri care produc fructe în luni diferite, astfel încât să ai câte o tură de fructe aproape în fiecare lună. Apoi, îți fac puțină umbră în curte, creând ambiața ideală pentru o bancă, șezlong, sau loc de joacă pentru copii. Iar partea bună e că necesită îngrijiri minime, pe care oricine cu puțin timp și bunăvoiță le poate face. Iar legat de oferta de pomi, vă pot spune eu adevărul despre Grădinamax, având în vedere părerile împărțite găsite pe această temă. Dar voi face acest lucru puțin mai încolo.

La ce trebuie să fim atenți înainte să ne alegem pomii fructiferi?

Întâi trebuie să ne decidem unde îi poziționăm. Pomii au nevoie de spațiu suficient pentru a-și dezvolta coronamentul, iar cu cât este mai mare pomul la maturitate, cu atât va fi mai mare nevoia de spațiu. Odată plantat puietul, va fi foarte dificil de mutat, fără să nu îi rănești rădăcinile. De aceea trebuie să te gândești bine unde pui pomii și ce fel de pomi pui. De exemplu, dacă îți dorești pomi precum cireșul sau nucul, e bine să găsești locații ce sunt mai îndepărtate de casă deoarece acești pomi vor dezvolta rădăcini și un coronament generos. În principal nu este bine să plantezi copaci foarte aproape de casă, pentru că pot afecta fundația dacă rădăcinile ajung să crească prea mult.

Deci, fii atent(ă) la dimensiunile maxime ale unui pom fructifer, asigurându-te că îi poți oferi un astfel de spațiu. Apoi trebuie să vezi care este perioada în care pomul face fructe iar acestea se coc. De exemplu, merii pot fi de vară, de toamă devreme sau toamnă târzie. La fel și perii. Apoi, sunt cireși de mai sau de iunie. Iar exemplele pot să curgă în continuare. De ce este important acest lucru? Nu că ar avea o importanță deosebită, dar e bine să știi perioada în care poți să te bucuri de fructe. În plus, dacă ai pomi ce produc fructe în perioade diferite nu te vei trezi în imposibilitatea de a consuma o cantitate mare de fructe. Părerea mea este că e mai bine să ai mai multe ture de fructe, atât pe parcursul verii atât cât este posibil, cât și pe timpul toamnei.

Revenind la adevărul despre Grădinamax, un lucru este cert. Nu găsești o diversitate mai mare de plante și pomi fructiferi nicăieri în altă parte.

Acest magazin online este prin preajmă de multă vreme, deci au o echipă ce știe ce face. Pomii fructiferi comandați de acolo, cât și alte tipuri de plante, au ajung la mine în condiții foarte bune și s-au și prins. Trebuie doar avut în vedere că sunt anumite condiții ce trebuie respectate atunci când faci o plantare. Ea nu se face oricum și oricând, iar cunoașterea acestor detalii poate cântării mult în succesul plantări. Așadar, cu puțină grijă și atenție poți avea o curte și o grădină de toată frumusețea, plină de fructe de tot felul.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Buna ziua!

    Vă suntem recunoscători pentru aprecierea față de produsele și serviciile noastre. Nimic nu ne bucură mai mult decât mulțumirea și receptivitatea clienților noștri. Acest fapt este un mare stimulent pentru îmbunătățirea și dezvoltarea profesională.

    O zi frumoasă, cu mult spor!
    – GrădinaMax Customer Care

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.