Bagajul de maternitate – ce trebuie să conțină

0

Pentru o viitoare mămică, momentul nașterii este întotdeauna așteptat cu mare emoție, mai ales dacă este vorba de prima sarcină, iar proaspăta mămică se confruntă pe lângă emoții și cu multe temeri legate de ce va urma. Mămicile care și-au monitorizat cu atenție sarcina, mai mult ca sigur au pimit răspunsuri la toate întrebările atât de la medicul care a monitorizat sarcina cât și de la alte mămici. Un curs de puericultură este absolut necesar și util la prima sarcină.

Una dintre problemele cu care se confruntă multe mămici este bagajul de maternitate. Acesta trebuie să fie pregătit încă din a 36 săptămână, deoarece bebelușul poate veni în orice moment. Atunci când intri în travaliu, nimeni nu are timp să îl pregătească, iar ceva util întotdeauna va fi uitat.

Sunt spitale, în special în mediul privat care îți pun la dispoziție tot ce ai nevoie pe perioada internării atât tu cât și bebelușul, așa că tot ce trebuie să îți iei sunt actele necesare internării (cartea de identitate, adeverință de salariat, asigurarea de sănătate și dosarul cu investigațiile medicale efectuate până la momentul nașterii), telefonul, încărcătorul la telefon și pentru confortul psihic o carte sau căști pentru a asculta muzica preferată fără a deranja și orice consideri că îți este absolut necesar pe durata celor 3-5 zile cât vei sta internată.

Însă, atunci când vine vorba de maternitate de stat, trebuie să vii cu tot de acasă. Inclusiv cu nervii tari, dar asta e altă poveste.

Ce trebuie să conțină bagajul?

Să începem cu bebelușul. Acesta, imediat ce va lua contact cu noul mediu va avea nevoie pe lângă dragostea ta și de:

  • hăinuțe noi din bumbac spălate și călcate în prealabil. Este esențial să iei schimburi pentru toată perioada cât o să fiți internați. O să ai nevoie de 3-4 body, căciuliță, bluziță, botoșei, salopete și hăinuțe pentru ieșirea din spital în funcție și de anotimp.
  • o păturică
  • un prosopel moale
  • un pachet de scutece bebeluși mărimea 0 (pentru nou născuți). O să murdărească aproximativ 8 pe zi. 🙂
  • șervețele umede pentru bebeluși
  • șampon sau săpun pentru bebeluși
  • ser fiziologic în tuburi ambalate individual și comprese sterile.

Tu vei avea nevoie de:

  • Produse de igienă personală: pastă și periuță de dinți, gel de duș, prosoape, perie de păr, deodorant, hârtie igienică, șervețele umede pentru față și corp, șervețele uscate și tot ce consideri necesar pentru confortul tău.
  • 2-3 pachete absorbante igienice speciale pentru lăuze, tampoane pentru sâni, cremă pentru mameloane, pompă pentru sân. Găsești aici pompe de sân electrice sau manuale, ideale mai ales dacă este vorba de prima naștere.
  • haine: vreo trei cămăși cu deschidere în față, speciale pentru alăptare, sutien special pentru alăptat, halat, lenjerie intimă, papuci din cauciuc pentru a putea intra la baie, haine de zi și pentru externare în funcție de anotimp.
  • Nu uita de tacâmuri. S-ar putea să nu fii prea încântată de ce primești. Mâncare nu ai voie ți nici medicamente.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.