Fizioterapia este definită ca fiind aplicarea unor principii de exercițiu bazate științific adaptate, pentru a spori rezistența și mobilitatea persoanelor cu limitări funcționale sau a celor care necesită condiționare fizică extinsă.
Exercițiile terapeutice de fizioterapie sunt o componentă majoră în gestionarea diferitelor tulburări. Fizioterapia poate fi definită ca orice program de exerciții prescris și supravegheat, în care, în timpul ședințelor de fizioterapie, pacienții urmează un program bine definit de către specialiştii din domeniu.
Scopul este de a ameliora simptomele şi de a îmbunătăţi funcţia, prin controlul inflamației, atunci când este prezent, restabilirea gamei de mișcare, restabilirea și/sau îmbunătățirea forței musculare, a puterii și anduranței pentru a reveni la activitățile zilnice normale.
Fizioterapia se ocupă cu utilizarea mișcării în scopul tratamentului, pentru a stabili funcționarea optimă a organismului.
Fizioterapia este una dintre cele mai importante aspecte ale recuperării medicale. Se ocupă de utilizarea mișcărilor sistematizate ale unor părți individuale ale corpului sau ale întregului corp sub formă de exerciții care păstrează, stabilesc, dezvoltă și înlocuiesc funcțiile aparatului locomotor, precum și ale organelor și sistemelor care sunt legate funcțional de locomoție.
Scopul fizioterapiei este de a maximiza utilizarea întregului potențial al pacientului tratat, cu accent pe recuperarea optimă posibilă a funcției deteriorate a aparatului locomotor. De aceea, astăzi, fizioterapia este o parte obligatorie a recuperării nu numai pentru bolile și leziunile sistemului osos și articular, ci și pentru bolile de inimă, bolile organelor respiratorii, neurologice și alte afecţiuni.
Fizioterapia trebuie gestionată profesional
Dacă vă decideţi să urmaţi fizioterapie Bucureşti, aceasta trebuie făcută de profesionişti în domeniu. Fizioterapia necesită cunoașterea stării generale a organismului (sistemul cardiovascular, sistemul respirator, sistemul nervos, pregătirea psihică și motivația, interesele pacientului, etc).
Efectele terapeutice ale fizioterapiei sunt:
- Creșterea forței și elasticității musculare.
- Creșterea volumului de mobilitate în articulații.
- Îmbunătățirea funcției sistemului cardiovascular, a organelor respiratorii, a sistemului nervos și a organelor digestive.
- Îmbunătățirea circulației și accelerarea metabolismului local și procesul de recuperare a organismului în ansamblu.
- Prevenirea funcției deteriorate a sistemului locomotor.
- Vindecarea organismului.
- Restabilirea funcției sistemului locomotor.
Aceste sarcini se referă în principal la:
- Conservarea și restabilirea capacității normale de mișcare a articulațiilor;
- Conservarea și refacerea forței musculare normale;
- Educație motorie – mișcări de învățare;
- Reeducare – a învăţa să mergeţi din nou;
- Conservarea și restabilirea coordonării;
Fizioterapia este un tratament extrem de benefic de specialitate pentru diverse vătămări, boli și tulburări. Prin metode fizice, vă ajută să restabiliţi funcția și mișcarea în zona afectată. Fizioterapia ajută, de asemenea, la prevenirea deteriorării sau rănirii ulterioare a părții corpului afectate anterior. Oamenii de orice vârstă pot primi tratament de fizioterapie Bucureşti. În realitate, în orice moment al vieții, puteţi beneficia de fizioterapie, care vă poate îmbunătăţi sănătatea și viața.
După o accidentare, administrarea durerii în viața de zi cu zi se poate dovedi a fi dificilă. Vă poate împiedica să participați la anumite activități sau sarcini care sunt o necesitate. Fizioterapia vă ajută să puteți gestiona durerea respectivă și vă va ajuta să reveniți la activităţile normale din viaţa de zi cu zi. Acest lucru va îmbunătăți calitatea vieții dvs. mai rapid și mai eficient. Fizioterapia vă poate ajuta să gestionați durerea la orice scară, cronică sau minoră. Scopul de a urma fizioterapie Bucureşti este de a beneficia de cea mai rapidă recuperare.
noi mergem la fizioterapie de ceva ani. E buna nu doar pt accidentari ci si pt recuperat mobilitate, articulatii, jena de spate/genunchi pe care unii o considera normala cu varsta/munca de birou se amelioreaza f. bine din exercitii specifice, ba chiar cine are dureri periodice de cap ii prinde bine o valuare (pozitie incorecta a spatelui poate duce presiune pe unii nervi). Cine ar fi zis ca statul prost la birou duce la durere de shale si de aici merg incorect si muschii si ligamentele sunt altfel si dus la durere de genunchi? ba stiu bebelus cu cateva manevre i s-a calmat vomatul in jet (se nascuse cu o pozitie incorecta a mandibulei, de obicei se recupereaza singura in cateva luni de la nastere dar uite ca evaluarea kinetoterapeutului din maternitate si inca vreo 2 sedinte acasa, una cu un osteopat, au imbunatatit viata bebe-ului …), ba si la raceli si probleme pulmonare se fac exercitii specifice.
( e drept ca sunt in tzara unde costurile sunt partial decontate de casa de sanatate – si vad cabinete de kineto mai des decat farmacii)